Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yılın son kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kalın, "Muhalefetin 'yaptırırım yaptırmazsın' meselesine getirmesi çok garip. Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye ya da siyasi parti projesi değildir." dedi. Kalın, ABD yaptırımları için ise, "Yaptırım diliyle ’Hizaya getirme’ çabası içinde olmasınlar. Bu tür tehditlerle korkutamayacaklarını bilmeleri lazım." dedi.

İşte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

Reklam
Reklam

İdlib'deki durum kritik bir şekilde devam ediyor. En son geçtiğimiz ağustos ayında bir ateşkes daha yapıldı, ancak son haftalarda rejim ihlallerinin arttığını görüyoruz. Bizim bir heyetimiz Moskova'daydı, Rus tarafı 24 saat içinde çatışmaların durdurulması konusunda çalışıldığını ifade ettiler. Rusya'dan ateşkes talep ettik. İdlib'deki sorun sadece Türkiye'nin sorunu değil, uluslararası bir sorundur.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde terör örgütü PYD/YPG'nin saldırıları devam ediyor. Suriye'de savaş sona erecek ise terörle mücadele konusunda herkes ortak tavır içinde olmalı.

Libya'da meşru hükümeti hedef alan saldırılar devam ediyor. Hafter'e daha fazla silah göndermek, asker göndermek bu süreci sabote etmek demektir. Hafter'in bu saldırılarını derhal durdurması gerekiyor. Meşru hükümetin yanında yer almaya devam edeceğiz. Anlaşmadan rahatsızlık duyanları görüyoruz. Üçüncü ülkelere tehdit teşkil etmeyen bir anlaşma yapıldı.

Reklam
Reklam

Doğu Akdeniz'de Türkiye'siz bir plan olamaz.

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ AÇIKLAMASI

Değerli konut vergisiyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde çalışma yapılacak. Bir yıllık erteleme söz konusu olabilir. Yapılacak çalışma tekemmül ettirildikten sonra Cumhurbaşkanımıza arzedilecek. Gelen değerlendirmeleri, eleştirileri, çağrıları dikkate aldığımızı ifade etmek isteriz.

ABD YAPTIRIMLARI AÇIKLAMASI

Yaptırım diliyle ’Hizaya getirme’ çabası içinde olmasınlar. Bu tür tehditlerle korkutamayacaklarını bilmeleri lazım.

LİBYA TEZKERESİ

Libya hükümetinin ve halkının yanında olmanın gerektirdiği adımları atmaktan sarfınazar etmeyiz.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Burada jesti herkesin taleplerini karşılayacak bir orta yolun bulunması olarak anlamam daha doğru olur.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal İstanbul'a inanıyor.

Muhalefetin 'yaptırırım yaptırmazsın' meselesine getirmesi çok garip. Kanal İstanbul bir devlet projesidir, belediye ya da siyasi parti projesi değildir. İlgili kurumlar çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Montrö'yü tartışmaya açmayız. Montrö Boğazlar Anlaşması, Türkiye'ye boğazlar konusunda tam yetki veren bir anlaşmadır.



Anahtar Kelimeler: