Asgari Ücret Haberleri Ve Son Dakika Asgari Ücret Haberleri

Asgari Ücret Haberleri Ve Son Dakika Asgari Ücret Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti’nde işçi olarak çalışan vatandaşlara ödenmesi gereken en düşük tutara askeri ücret adı verilir. İşçinin hangi alanda ve nerede çalıştığı hiç fark etmez. Hiçbir kurum işçisine askeri ücretin altında bir maaş ödeyemez. Askeri ücretin ne kadar olacağı devlet tarafından belirlenir. Bunun için Asgari Ücret Komisyonu oluşturulur. Bu komisyonda Hazine Müsteşarlığı temcilcisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında görev alan Çalışma Genel Müdürü gibi kimseler yer alır. Askeri ücretin miktarı günlük baz üzerinden hesaplanır. Minimum ücret şeklinde de ifade edilen bu miktar her yıl belirli oranlarda arttırılır. Devlet tarafından asgari ücret olarak belirlenen tutarın bir insanın yaşaması için gerekli olan barınma ve beslenme gibi temel gereksinimleri karşılayabilmesi beklenir.

Asgari Ücret Haberleri

Asgari ücrete ara zamma kapılar kapanırken çarpıcı araştırma! Kıyma, tavuk, yumurta, süt ve daha fazlası... İki şehir arası uçurum: İstanbul, Londra'dan pahalı!

Milyonlarca çalışan alım gücü ve enflasyon nedeniyle asgari ücrete ara zam beklerken hükümet kapıları kapattı. İstanbul Planlama Ajansı, asgari ücret ve alım gücüne dair dikkat çeken bir araştırma yayımladı. Temel gıda malzemeleri Londra'daki bir zincir market ve İstanbul'daki bir zincir marketle karşılaştırıldı. İstanbul, Londra'dan pahalı çıktı. Araştırmanın sonuçlarıyla ilgili İPA Başkanı Buğra Gökce, " Türkiye'de çok ciddi bir gıda sorunu var" yorumunu yaptı.

Finans

SON DAKİKA: Ara zam ihtimaline kapılar kapanınca gündem olmuştu! Sektörel asgari ücrete ilişkin dikkat çeken açıklama: 'Sıcak bakmıyoruz'

Son dakika... Asgari ücrete ara zam gelecek mi? sorusu hükümetten gelen tüm açıklamalara rağmen sıcaklığını koruyor. Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Direktörü Yasser Hassan, haziran ayında Cenevre’de gerçekleştirilen ILO’nun 112. Çalışma Konferansı’nda alınan kararlar ve asgari ücret tartışmalarıyla ilgili konuştu. Hassan, asgari ücret için sektöre göre farklı ücretlendirme önerisine sıcak bakmadıklarını sebepleriyle birlikte açıkladı.

Finans

ASGARİ ÜCRETE ZAM SON DAKİKA: 5 bin lira daha düşecek! MHP'den ilginç asgari ücret önerisi: Cumhur İttifakı ortaklarından formül arayışı

Son dakika haberleri... Asgari ücrete zam konusu gündemdeki sıcaklığını korurken Cumhur İttifakı ortaklarından ekonomi yönetimine baskı geldi. Önce BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şimdi de MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu asgari ücrete zam formüllerini açıkladı. Aksu ‘kökten çözüm olacak’ diyerek anlattığı formülünde, “Toplumun hangi kesimi olursa olsun, bir asgari refah seviyesinin belirlensin ve seviyesinin altında kalanlara devlet gelir desteği versin” önerisini sundu.

Finans

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Asgari Ücret

Asgari Ücret Hakkındaki Haberler Mynet'te. Asgari Ücret Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhur İttifakı'nda 'maaş zammı' çatlağı: Emeklilerimiz 2-3 bin lirayla nefes alamaz!

Hükümet asgari ücrete kapıyı kapatırken emekli maaşlarına zam için gözler Ankara'ya çevrildi. Muhalefetten asgari ücret çağrıları gelmeye devam ederken bir de Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Destici asgari ücret için 21 bin 205 TL, en düşük emekli maaşı içinse 21 bin TL'nin üzerini istedi, "Bu olmazsa adalet sağlanmış olmaz, emeklilerimizde nefes alamaz. 2-3 bin lirayla nefes alınamaz” dedi.

Finans

Mehmet Şimşek duymasın! Asgari ücret zammı için devlete vergi teklifi: 'Gelin o parayı almayın'

Toplumun büyük bir bölümü asgari ücret zammı beklentisinde! Ekonominin patronu Mehmet Şimşek ise asgari ücretin yeterli olduğunu ve yıl sonuna kadar zam yapma konusunda düşüncelerinin olmadığını her fırsatta dile getiriyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan devlete vergi teklifi: 'İşvereni de rahatlatın gelin o parayı almayın...'

Finans

Gündem asgari ücrete ara zam! SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan '1929 Büyük Buhranı'na doğru gidiyor uyarısı! Zamda dikkat çeken formülü açıkladı!

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24.73 oldu. Emekli, memur ve çalışanların maaşlarındaki erime sonrası ara zam beklentisi arttı. Asgari ücrette ara zam için önemli bir gelişme yaşandı. Türk İş, Hak İş ve DİSK ortak bildiride uzlaştı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun da ara zam yapılması gerektiğinin altını çizdi ve ara zam için formülünü açıkladı.

Finans

SON DAKİKA: Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Milyonların nabzını yükselten en somut adım: 3 sendikadan 10 maddelik ortak bildiri

Son dakika haberi: Asgari ücrete zam bekleyen milyonlar için çok ciddi bir adım atıldı. DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ ortak bir basın toplantısı düzenledi. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi? 'Dayanacak gücümüz kalmadı' diyerek, "Haklı taleplerimizi yerine getirsinler. Kulaklarında problemi olanlar duyana kadar bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandılar... Ardından 10 maddelik asgari ücret bildirisini tek tek sıraladılar! İşte detaylar...

Finans

Milyonlar asgari ücrete ara zam beklerken hamle hizmet sektöründen geldi! İşveren çalışan bulamıyor! Yüzde 50 zam yapıldı!

Türkiye İstastik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından emekli ve memurun zam oranı netleşirken zam bekleyen bir diğer kesimde asgari ücretliler oldu. Milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam bekliyor. Hizmet sektörü resmi zam gelmeden ücretlere artışa gitti. İşveren çalışan bulmakta zorlanınca hizmet sektöründe asgari ücret 24 bin liranın üzerine çıktı. İşte detaylar...

Finans

İşçi konfederasyonlarından beklenmeyen hamle! Asgari ücretle ilgili açıklama yapılacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP genel merkezinde Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. CHP Genel Başkanı ile bir araya gelen Arslan, işçi konfederasyonlarıyla ortak bir açıklama yapacağını duyurdu.

Haber

Emekli zammı kesinleşti! Bekarı, evlisi, genci, yaşlısı... Şimdi gözler asgari ücrette! Mehmet Şimşek ikna edilecek mi?

Emekli maaşlarına zam yapılması kesinleşti! En düşük emekli maaşı bilindiği gibi 10 bin TL'ydi, bu rakamın 12 bin TL'ye çıkması bekleniyor. AK Parti kurmayları, en düşük emekli maaşının 12 bin TL olması konusundaki teklifi Erdoğan'a sunacak. Asgari ücret zammı için de milyonlarca kişinin beklentisi devam ediyor. Temmuz'da asgari ücrete zam gelir mi?

Finans

Asgari ücret zammı için de çok iddialı konuştu! CHP lideri Özel: Ya verecekler ya söke söke alacağız

Milyonlarca çalışan temmuzda asgari ücrete ara zam bekliyordu ancak hükümet asgari ücret zammına kapıyı kapattı. Konu CHP lideri Özgür Özel'in de gündemindeydi. Asgari ücrete enflasyon uyarlaması istediklerini anımsatan Özel "Ya asgari ücrete zammı verecekler ya da biz söke söke alacağız" deyip erken seçim için de iddialı konuştu.

Finans

AK Parti'den peş peşe asgari ücret ve emekli zammı isyanı! Mehmet Şimşek Türkiye'de yüksek demişti: 'Neyinize yetmiyor' der gibi dalga geçiyoruz

Hükümetin asgari ücrete ara zammı kapıyı kapatması geniş yankı uyandırdı. Bakan Mehmet Şimşek'in "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" sözleri de gündemdeki yerini koruyor. Dün AK Partili Metin Külünk'ün kendi partisine eleştirisi ses getirmişti. AK Partili Şamil Tayyar ise "Neden daha fazla artış yapılamadığını izah etmek ayrı, ‘size yeter, az değil’ demek ayrıdır. Çok açık, bu asgari ücret de yetmez, bu emekli maaşları da yetmez" sözleriyle gündem yarattı.

Finans

Asgari ücrete ara zam yok ama milletvekilleri ve bakanların alacağı zam belli oldu!

Milyonlarca çalışan alım gücünün düşmesi nedeniyle asgari ücrete ara zam beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zamma kapıları net şekilde kapattı. Asgari ücretlinin hayalleri suya düşerken Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verisini açıklamasıyla milletvekili ve bakanlara yapılacak zam da belli oldu.

Finans

Asgari ücret, emekli, memur derken onlar unutuldu! Özel sektörde ara zam olacak mı? Maaş artışında 'sözleşme' detayı

Memur ve emekli zammı belli oldu. Asgari ücrete ara zamda ise beklentiler devam ediyor. Asgari ücret ile birlikte çoğunlukla düzenlemeye gidilen özel sektör çalışan maaş zamları da şimdilik arafta kaldı. Peki özel sektörde ara zam olacak mı? İşveren inisiyatifinde olan maaş zamları için iş sözleşmesindeki o detaya dikkat!

Finans

Milyonlarca çalışan bekliyor! Asgari ücrete ara zam için kritik toplantı! 3 sendika katıldı

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli ve memurlar için zam oranı netleşti. Zam bekleyen bir başka kesim de çalışanlar. Milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam beklerken üç sendikadan kritik toplantı geldi. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ve enflasyon gündemiyle toplandı.

Finans

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Asgari ücrete ara zamda herkesin atladığı detay! Maaş ödeme tarihi planı terse çevirebilir! Özgür Demirtaş da net konuştu: İmkansız!

ORC Araştırma "asgari ücret" anketinin sonuçlarını paylaştı. Vatandaşların yüzde 77’den fazlası asgari ücreti yetersiz bulurken gözler bir kez daha ekonomi yönetimine çevrildi. Asgari ücrete ara zamda herkesin atladığı bir detay ortaya çıktı. Bu kapsamda zam için 3 Temmuz’dan ay sonuna kadar yeni asgari ücreti belirleme olanağının olduğu öğrenildi. Öte yandan Ekonomist Özgür Demirtaş da, "Asgari ücret ile yıl sonuna kadar dayanılması imkansız' paylaşımı yaparak zammın gerekliliğine değindi.

Finans

Özgür Özel erken seçim için ilk kez tarih verip asgari ücret açıklaması yaptı: ‘Ben buna susmayacağım’

Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam beklentilerinin ardından Ankara kulislerindeki hareketli günler devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ben masadan ve görüşmeden bir asgari ücret zammı çıkarsam bunun kaybedeni olmazdı. Çıkaramadım, şimdi bunun bedelini iktidarın tek başına ödemesi için ben buna susmayacağım” dedi. Erken seçime ilişkin sözlerinin doğru anlaşılmadığını da belirten Özel, “Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” ifadelerini kullandı.

Haber

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Asgari ücrete zam yapılmayacağı kesinleşti! CHP'den dakikalar sonra açıklama geldi: Sokaklarda olacağız

Siyaset gündemi hareketli dakikalar yaşadı. Önce asgari ücrete Temmuz ayında zam olmayacağı açıklandı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 'CHP ile ittifak' tartışmalarına son noktayı koydu. Peş peşe iki kritik açıklamanın ardından CHP lideri Özgür Özel'den jet açıklama geldi. Erdoğan'a yanıt veren Özel asgari ücret için de sokaklarda olacaklarını belirterek 30 Haziran'a dikkat çekti.

Haber

SON DAKİKA: Emekliye refah payı, asgari ücretliye ara zam yok! Bakan Işıkhan 3 Temmuz öncesi noktayı koydu

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan net konuştu. Asgari ücrete ara zam olmayacağını komisyonun Aralık ayında bir araya geleceğini söyledi. Emekli maaşı zammı hakkında konuşan Işıkhan, refah payının gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Finans

O zamlarda güncellemeye devam! Boşa çıkan asgari ücret beklentisi, yeni vergi paketi... Tartışmalarını fitilini ateşleyecek uygulama

Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete zam gelecek mi?' sorusuyla beklenti içinde. Ancak AK Parti'den gelen son açıklamayla ara zam ihtimaline enflasyon gerekçe gösterilerek kapı kapandı. Bir yandan da yeni vergi paketi yolda. Ne var ki, Hazine garantili projelerdeki ödemelerde devam eden uygulama tartışmaların fitilini ateşleyecek cinsten...

Finans

Bekarı, genci, evlisi, bekarı herkes asgari ücrete kilitlendi! AK Partili Hamza Dağ zam yok dedi ama Fatih Altaylı artış bekleyenleri heyecanlandırdı 'Erken seçim olmasın diye...'

Geçtiğimiz iki sene boyunca asgari ücrete yılda iki kez zam yapılmıştı. Çalışanlar bu sene de artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle yıl ortasında zam olmasını talep ediyor, Mehmet Şimşek ise tasarruf tedbirleri kapsamında asgari ücret zammına karşı çıkıyor. AK Partili Hamza Dağ, dün zam hazırlığı yok demişti. Fatih Altaylı ise asgari ücret zammı bekleyenleri heyecanlandırdı.

Finans

SON DAKİKA: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: AK Parti'den net açıklama geldi! Asgari ücrete ara zam yok!

Milyonlarca çalışanın gündeminde temmuz ayında asgari ücrete ara zam olup olmayacağı varken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan katıldığı bir canlı yayında son dakika açıklaması geldi. AK Parti asgari ücrete dair ara zam çalışmalarının olmadığını söyledi.

Finans

Milyonlarca kişi kritik görüşmeyi merakla takip etti: Emekli, memur ve asgari ücretliye zam talebine Şimşek ne yanıt verdi? CHP'li Karatepe anlattı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun zamlarını belirleyecek haziran ayı enflasyon verisini açıklamasına sayılı günler kaldı. SSK, Bağkur, memur emeklileri, memurlar ve çalışanlar maaşlara yapılacak zam oranlarını merak ederken Ankara'da dün 4 saat süren kritik bir zirve gerçekleşti. Görüşme sona ererken kameralara yansıyan kırmızı dosya dikkat çekti. Emekli ve çalışanların beklediği zam maaşlarına yansıyacak mı?

Finans

Mehmet Şimşek'e kritik ziyaret sonrası ilk açıklama! 'Kırmızı dosya' merak uyandırdı, görüşmenin süresi dikkat çekti

Asgari ücrete zam ve emekli maaşı konularında bugün Hazine ve Maliye Bakanlığında önemli bir görüşme gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe'nin Bakan Mehmet Şimşek'i ziyaretine damga vuran detay görüşmenin süresi oldu. Ayrıca görüşme sona ererken kameralara yansıyan kırmızı dosya dikkat çekti. Görüşme sonrası ilk açıklama Karatepe'den geldi.

Finans

Tüm gözler bugün Ankara'da! CHP heyeti, Bakan Şimşek ile görüşüyor

CHP heyeti yeni haftanın ilk gününde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüyor. Sabah saatlerinde başlayan ziyarette asgari ücrete zam ve emekli maaşı konularının öncelikli olarak konuşulması bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Finans

Emekli ve asgari ücretlinin gözünü çevirdiği görüşme! CHP'li heyet ve Bakan Şimşek buluşuyor: Masada 4 talep var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ardından bir buluşmada CHP'li Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında gerçekleşecek. Milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin gözü kulağı görüşmedeki gündem maddelerinde.

Finans

‘Mehmet Şimşek para vermiyor’ Özgür Özel’den çok konuşulacak asgari ücret ve emekli maaşı çıkışı!

CHP lideri Özgür Özel asgari ücrete zam yapılmaması ve düşük emekli maaşının sebebi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı göstererek 'Efendim Mehmet Şimşek para vermiyor...', yok öyle bir şey. Düşük emekli maaşının da asgari ücrete zam yapılmamasının da tek sorumlusu Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Finans

Türk İş Başkanı'ndan dikkat çeken çıkış! Son 25 yılda böyle bir sıkıntı görmedim dedi, asgari ücrete düzenleme çağrısı yaptı!

Temmuz ayı yaklaşırken emeklisi, memuru ve çalışanın gündeminde maaş artışları var. Emekli ve memurların maaşları 6 aylık enflasyonla artacak. Alım gücü eriyen milyonlarca çalışan da asgari ücrete ara zam talep ediyor. Hükümet tarafından "asgari ücrete ek zam olmayacak" açıklaması gelse de zam beklentisi sürüyor. Türk İş Başkanı Atalay, "25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim" dedi, asgari ücret görüşmelerinde koydukları muhalefet şerhini hatırlattı.

Finans

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI? SGK Uzmanı zam senaryosunu açıkladı: Eylül ayında ‘4 bin TL…’

Hükümet tek zamda ısrar etse de çalışan herkes asgari ücrete ara zam bekliyor. Emekli ve memur zammı dönemi yaklaştıkça kulis bilgileri de gelmeye devam ediyor. CHP’li Yalçın Karatepe ile Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in görüşmesi ise asgari ücrete zam heyecanını artırdı. SGK Uzmanı İsa Karakaş yeni asgari ücret için Eylül ayını işaret etti. 4 bin liralık artış beklentisini dile getirdi.

Finans

Asgari ücrete ara zam konuşulurken duyuruldu: Türkiye'nin satın alma gücü AB ortalamasının gerisinde

Yüksek enflasyon karşısında alım gücü düşen milyonlarca asgari ücretli ara zam beklerken önemli bir veriyi TÜİK açıkladı. Türkiye'nin Satınalma Gücü Paritesi (SGP) değerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) endeks değeri, geçen yıl için 73 olarak tespit edildi.

Finans

Asgari ücrete ara zam için yeni adım! 61 bin lirayı geçmişti: 26 Haziran olarak duyuruldu

Asgari ücrete ara zam milyonlarca çalışanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Temmuz zam dönemi öncesi yetkililere sesini duyurmak isteyen çalışanlardan yeni bir hamle geldi. Bu kapsamda Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’e bağlı sendikaların oluşturduğu İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP), asgari ücrete ara zam talebi için 26 Haziran'da miting yapacak.

Finans

AK Parti ve CHP buluşmasında gündem oldu: Asgari ücrete ara zamda yeni gelişme! 'Umarım müjdeyi verirsiniz'

Asgari ücrete artış için milyonlar en küçük sinyali bile takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinin ardından AK Parti ve CHP heyetlerinin bayram buluşmasında asgari ücret ve emekli maaşları yeniden gündem oldu. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, AK Parti'ye asgari ücretin artırılması çağrısında bulundu.

Finans

Asgari ücrete ara zam senaryoları: Oran belli oldu, temmuz yerine...

Mayıs ayında enflasyonda zirve görüldü. Temmuz maaş artışları için son veriye geri sayım başladı. Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından emekli ve memurların maaş artışları netleşecek. Emekli ve memurların yanında asgari ücrete de ara zam beklentisi arttı. Asgari ücrete ara zamda hangi senaryolar masada? İhtimaller neler?

Finans

Asgari ücrete ara zam tartışmaları sürerken açıklandı: 25 bin 374 lira!

Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete ara zam bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmelerinin ardından ara zam kulisleri hareketlenirken Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BESAR) haziran ayı açlık sınırını açıkladı.

Finans

Bir günlük tatil asgari ücreti aştı ama oraya akın ettiler! Rezervasyonların yüzde 100'ü bulması bekleniyor

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından tatil yörelerinde de hareketlilik başladı. Tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Çeşme'de de ise fiyatlar Bodrum'u aratmayan cinsten. Bir günlük tatil yapmanın bedeli Çeşme'de 3 bin TL ila 25 bin TL arasında değişiyor.. Otelciler rezervasyonların yüzde 100'ü bulmasını bekliyor.

Finans

Özgür Demirtaş'tan asgari ücrete ara zam mesajı: 'Benim için dördüncü sırada' dedi: 'Etkisi olacak ama...'

3 Temmuz'a kısa bir süre kala Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanması için de zaman neredeyse kalmadı. Asgari ücrete ara zam için talepler ise hala devam ediyor. Ekonomistler ara bir artışın gerekliliğine vurgu yaparken Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Demirtaş, "Enflasyona negatif etki edecektir. Ancak enflasyona etki sıralaması benim için dördüncü sırada şu anda" ifadelerini kullandı

Finans

Asgari ücrete ara zamda enflasyon farkı formülü! SGK Uzmanı, Güncelleme olabilir diyerek yeni maaşı duyurdu!

Milyonlarca çalışanın temmuz öncesi gündeminde asgari ücrete ara zam konusu var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ara zamma kapıları kapatsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesi sonrası kulisler yeniden hareketlendi. 6 aylık enflasyonun yüzde 25'i aşması öngörülüyor. Asgari ücrete ara zamda canlı yayında yeni formül ve rakam verildi.

Finans

Asgari ücret, emekli zammı gündemdeyken Prof. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken çıkış! 'Başlamalı... '

SSK, Bağkur, memur emeklileri, memurlar, çalışanlar... Bir aydan az bir süre kala gündemde asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeleri var. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da zamlar öncesi, "Türkiye'nin Tasarruf etmesi gerekli. Ama bu tasarruf dar gelirliden, emekliden, işçiden, memurdan, çiftçiden başlayamaz." değerlendirmesini yaptı.

Finans

Kritik zirve sonrası kulislerde asgari ücrete ara zam hareketliliği! İşte olası senaryolar! Cumhurbaşkanı farklı bir şey söyleyebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel görüşmesinde, asgari ücrete temmuzda ara zam ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması talebi gündeme getirildi. Görüşme sonrası çalışanların asgari ücrete ara zam beklentisi de yükseldi. Erdoğan'dan net bir açıklama gelmediğini hatırlatan gazeteci Barlas, "Bu konuyla ilgili farklı bir şey söyleyebilir." yorumunu yaptı.

Finans

SON DAKİKA: Emekli maaşı zammı için Erdoğan’ın o açıklaması yeniden gündemde! SGK Uzmanı, ‘düşüncesi dahi yok’ dedi: Emekliye refah payı planı

Son dakika haberi… Emekliye zam düzenlemesi için geri sayım başladı. SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşı zammında milyonlar 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasını bekliyor. Peki kim, ne kadar zam alacak? Emekliye seyyanen zam olacak mı? SGK Uzmanı Özgür Erdursun, dünkü Erdoğan-Özel görüşmesini işaret etti. Erdoğan’ın emekliye seyyanen zam sözlerini anımsatan Erdursun, refah payı içinse ses getirecek bir yorumda bulundu.

Finans

Emeklinin gözü bayram ikramiyesinde! 17 bin lira sürprizi gelir mi? İki gün sonra Erdoğan'ın masasında!

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesinde geri sayım başladı. Ramazan Bayramı'nda 3 bin TL'ye yükseltilen bayram ikramiyelerinde yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi nedeniyle artış beklentisi yükseldi. CHP lideri Özel, 17 bin lira teklifini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletecek.

Finans

Asgari ücret için '25 bin TL olsun' çıkışı! Fatih Erbakan mesajı verdi: 'Görüşürüz'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kutuplaşma yerine diyaloğun faydalı olacağını ifade ederek "Bizimle ilgili de herhangi bir partiden veya iktidar kanadından bir talep olursa, tabii ki biz de görüşürüz, fikirlerimizi ifade ederiz" dedi. Ayrıca, Erbakan temmuz ayında asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğini ifade etti.

Haber

Fatih Portakal, İnsanlık dışı olay dedi, hükümete çağrıda bulundu!

Yüksek enflasyon karşısında milyonlarca çalışan ve emeklinin maaşı erirken asgari ücretliler de temmuz ayında ara zam bekliyor. Mayıs ayında enflasyonda zirve görülürken asgari ücretin artırılması için bir çağrı da gazeteci Fatih Portakal'dan geldi. Portakal, "Milyonlar için rica ediyorum" diyerek asgari ücrete ara zam istedi.

Finans

SGK Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ara zamda tarih verdi: Açlık sınırını hatırlattı: 'Mutlaka...'

Temmuz ayının yaklaşmasıyla asgari ücrete ara zam kulisleri de hareketlendi. Yüksek enflasyon karşısında maaşları eriyen milyonlarca kişi asgari ücrete ara zam bekliyor. Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırmasına göre Mayıs ayında açlık sınırı 18 bin 969 liraya çıkarak 17 bin 2 lira olan asgari ücretin bin 967 lira üzerinde gerçekleşti.

Finans

Türk İş Başkanı'ndan konuşulacak çağrı: Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yüksek enflasyonu hatırlatarak vergide adalet çağrısında bulundu. Atalay düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini söyledi.

Finans

Asgari ücrete ara zam için sürpriz zirve! Gözler Cenevre'de... Türk-İş Başkanı Atalay ve Bakan Işıkhan da masada olacak

Asgari ücrete ara zam olup olmayacağı merak edilirken, doğrudan 6 milyonu etkileyecek olan sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Bugün hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin Cenevre'de bir araya geleceğini söyleyen gazeteci Saygı Öztürk, "Bu mini zirvede zamlar, asgari ücret de dahil olmak üzere, ayrıntılı bir biçimde o masada konuşulacak" dedi. Öztürk, milyonların merak ettiği "Asgari ücrete ara zam olur mu?" sorusuna da yanıt verdi. İşte asgari ücret toplantısıyla ilgili detaylar...

Finans