Tabak tabak yedirir! Mucize erişte sadece 0 kalori

Kalori saymaktan bir hayli yoruldunuz, sizi çok iyi anlıyoruz. Buna son vermenin zamanı geldi artık. Shirataki erişteleri son derece kalorisiz ve bir o kadar faydalı olan bir noodle çeşidi. Faydaları ve pişirme talimatları da dahil olmak üzere shirataki erişteleri hakkında bilmeniz gereken her şey açıklayacağız...

Shirataki erişteleri uzun, beyaz renktedir. Genellikle mucize noodle veya konjac noodle olarak adlandırılır. Shirataki glukomannan konjac bitkinin kökünden elde edilen bir lif türüdür. Konjac Japonya, Çin ve Güneydoğu Asya'da yetişir. İçerdiği karbonhidratların çoğu glikomanyen lifinden gelir.

Reklam
Reklam

Glucomannan unu, su ve biraz da limon suyu ile karıştırarak yapılır şeffaf erişteler. Eriştenin yüzde 97'si sudur, geriye kalan yüzde 3'ü ise glukozan lifleri ile doludur. Neredeyse 0 kalori olmasının sebebi de budur. Çok az miktarda sindirilebilen karbonhidratlar içerir bu mucizevi yiyecek.

Kalorisiz olması son derece sevindirici elbette. Üstelik sevincimiz bu kadarla da kalmıyor. Şeffaf erişteler son derece sağlıklı. Eriştenin içeriğindeki lifler vücuttaki iltihapla savaşır, bağışıklık fonksiyonunu artırabilir. Düzenli tüketildiğinde kilo vermenizi destekler. Midede geç sindirildiği için tokluk süresini de uzatır.

Reklam
Reklam

Kan şekerini dengeleme özelliği bulunur. Birçok çalışma, glucomannan'ın kolesterol düzeylerinin düşmesine yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur. Kronik kabızlık için gerçek bir mucizedir diyebiliriz. Bu konuda yapılan bir çalışmada kontrol grubunun sadece %13'üne kıyasla glikomannan alan çocukların% 45'inde başarılı sonuçlar alınmıştır. Düzenli olarak tüketimi bağırsaktaki yararlı bakterileri artırır.

Nasıl pişirilir?

Paketlenmiş bir şekilde satılan şeffaf eriştelerin kokusu oldukça ağırdır. Balığa yakın bir kokusu vardır ve bu kokudan arındırmak için duru suda bolca yıkanmalıdır. Yıkanılan erişteleri zeytinyağı ya da tereyağı ile harmanlanır. Sonrasında dilediğiniz sebze ya da malzemeyle karıştırabilirsiniz.

Reklam
Reklam