Tatilde en sık yapılan 5 hata

Bayram tatiline günler kaldı. Tatilcilerin sağlık sorunu yaşamasını istemeyen uzmanlar uyarıları art arda sıraladı. Tatilde yapılan yanlışlar yüzünden kişiler tatillerinden keyif almak yerine hastalıklarla boğuşarak geçirmek zorunda kalabiliyor. Peki en sık yapılan hataların başında neler geliyor ve nasıl önlem almak gerekiyor?

Aman, dikkat! Tatiliniz işkenceye dönüşmesin

Dokuz günlük bayram tatilinde kendinizi serin sulara atacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Tatile çıkarken sağlıklı günler geçirmeniz için bazı noktaları atlamamalısınız. İşte en sık yapılan tatil hataları...

Reklam
Reklam

AÇIK BÜFEDE FAZLA VAKİT GEÇİRMEK

Tatilde açık büfelere karşı mesafeli olmakta fayda var. Kafanızda sağlıklı bir kahvaltı için gerekli olan yiyecekleri düşünerek açık büfeye yaklaşın. Pilav, kızartma, makarna ve tatlılardan uzak durup ızgara ve sebzelerle bir menü belirlemek, bol su içmek ve hareketli olmak tatilden kilo almadan dönmeyi garanti eder.

BÜTÜN GÜN ŞEZLONGDA YATMAK

Bütün gün şezlongda güneşlenmek yerine, bol bol yüzmek, plajda top oynamak, sörf, yelken, dalma gibi su sporlarını yapmak veya bunları öğrenmeye çalışmak da çok etkili kilo kontrol yöntemleridir.

GÜNEŞTE FAZLA KALMAK

Güneşe aşırı maruz kalmanın zararları oldukça yüksek. Güneş ışığında bulunan ultraviyole dalgalar DNA hasarına yol açarak, deri hücrelerinde yapısal değişikliklere yol açabiliyor. Bu değişiklikler sonucu hasarlı hücrelerin büyümesi, çoğalması deri kanserini kolaylaştıracak ortamın hazırlanmasına neden oluyor.

SIĞ SUYA ATLAMAK

Reklam
Reklam

Aşırı yüksekten aşağı atlandığında su beton etkisi yaratarak vücutta kırılmalara, şuur kaybına sebep olabilir. Sığ suya balıklama atlama boyun kırıklarına, felçlere, kafanın sert zemine çarpmasına neden olabilir. Suya atlarken bu tarz tehlikelere dikkat etmek gerekir.