Van Erciş'te bomba yüklü araç ele geçirildi

Van'ın Erciş ilçesi'nde bomba yüklü olduğu belirtilen bir araç güvenlik güçleri tarafından durduruldu.

Sabah erken saatlerde tali bir yoldan gelerek Erciş- Patnos Karayolu'na çıkan kamyonet, 7'inci kilometrede bulunan Nişancı Köyü yakınlarında durduruldu.

Reklam
Reklam

Karayolu araç trafiğine kapatılıp çevrede geniş önlem alındı. Olay yerine ise çok sayıdı zırhlı araç ve bomba imha uzmanı ekipler çağrıldı.

Güvenlik önlemleri ile tamaman kapatılan bölgeye kimse yaklaştırılmazken, bomba yüklü olduğu belirtilen kamyonet ile Kocapınar Jandarma Karakolu arasında ise yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafenin bulunduğu belirtildi.

Kamyonetin, güvenlik güçleri tarafından önceden takibe alındığı öne sürülürken, konuyla ilgili yetkili makamlar tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

KAPAN ATILARAK DURDURULMUŞ

Sabaha karşı saat 03.00'de yakalanan aracın daha önce takipte olduğu ve kapan atılarak durdurulduğu belirtildi. Aracın içerisinde ise 24 sanayi tüpü bulunduğu, bu tüplerin de patlayıcı ile güçlendirildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

VALİLİLİKTEN BOMBALI ARAÇLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Van Valiliği jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen bombalı araçla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucu bomba yüklü kamyonetin ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:

"İl Jandarma Komutanlığımızca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı renkli bir kamyonetin hazırlandığı tespit edilmiştir. Söz konusu araç, 20.04.2016 günü, Erciş - Patnos Karayolu üzerinde Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı unsurlar tarafından durdurulmak istenmiş, dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada yola atılan lastik patlatan ile durdurulmuştur. Araç sürücüsü şahsın, araçta bomba yüklü olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş - Patnos Karayolu trafiğe kapatılarak, uzman ekipler tarafından gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili şahısların yakalanması için operasyon başlatılmıştır. Araçta yapılan incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 adet sanayi tüpü, 25 adet jelikan (büyük bidon) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 adet büyük kaya parçası ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla her türlü tedbir Valiliğimizce alınmaktadır."

Reklam
Reklam

BOMBALI ARAÇ BOŞ ARAZİDE İMHA EDİLDİ

Van Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucu takibe alınan ve kaçmaya çalıştığı sırada yola kapan atılarak durdurulan patlayıcı yüklü kamyonet, kontrollü infilak ettirildi.

İçerisinde patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 adet sanayi tüpü, 25 akaryakıt dolu büyük bidon, amonyum nitrat ve 3 adet büyük kaya parçası bulunan kamyonet, alınan geniş güvenlik önlemleri altındaçekici yardımıyla yoldan yaklaşık 2 kilometre uzakta arazide güvenlik için iş makineleriyle açılan çukura çekildi.

PATLAMA ERCİŞ'TEN DUYULDU

Kontrollü olarak infilak ettirilen kamyonetteki patlayıcının imha edilmesi sırasında büyük bir toz bulutu ve gürültü oluştu. Patlama sesi yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Erciş ilçe merkezinden bile duyuldu.

Patlayıcı yüklü kamyonetin imha edilmesinden sonra güvenlik güçleri rahat bir nefes alırken, olay nedeniyle trafiğe kapatılan Erciş- Patnos karayolu ise yeniden ulaşıma açıldı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır Kocaköy yolunda mayın taraması sırasında patlama

Diyarbakır - Bingöl karayolunun Kocaköy İlçesi mevkisinde yolda askerlerin patlayıcı arama ve taraması yaptığı sırada meydana gelen patlamada, 1 asker hafif yaralandı.

Diyarbakır- Bingöl karayolunda sabah saatlerinde patlayıcı arama ve taraması yapan İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Kocaköy ilçesi yakınlarında arama yaptıkları sırada, teröristler bir menfeze yerleştirdikleri patlayıcı uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada 1 asker hafif yaralanırken, bölgede operasyon başlatıldı.

Yaralanan asker, Diyarbakır Asker hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kamışlı'ya geçerken 18 PKK'lının öldürüldüğü operasyonda yakalanan PKK'lı terörist : En son olmadı hepsi kaçtılar

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Kamışlı'ya geçmeye çalışırken 2'si üst düzey 18 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyon yakalanan PKK'lı terörist konuştu. PKK'lı terörist, ". Evler orada iki katlı, çok katlı evler var labirent gibi, oraya barikatlara da gerek yoktu, oraya yerleşeceklerdi. En son olmadı komutanım hepsi kaçtılar. Bir baskında hepsi giderler. Zaten bugüne kadar ben hep düşünüyordum, güzelce iki gün giderseniz üstlerine hiç kimse kalmaz. Buradan tüm halkımıza sesleniyorum; Hiçbir zaman terör mağduruna düşmeyin" dedi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz pazar akşamı Nusaybin'denKamışlı'ya geçmeye çalışırken 2'si üst düzey 18 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyon yakalanan PKK'lı terörist konuştu.PKK'lı terörist, "Orada çocuklarımı tehdit ettiler. Beni zorladılar ben katıldım, ben o yüzden katıldım. Evime ekmeğimi götürüyordum, ben zaten inşaatçıyım. Seramik işini yapıyorum ben. Ben de çocuklarıma bakmasam kim bakacak? O yüzden zorla beni buradan tuttular yani bildiğin çalıştırmak için. Maksat işte ora Kürdistan devleti kurulması için, örgüt kurulacak, herkes öz yönetimi savunmak için, öyle söylediler. Özerklik ilan edecekler. Barikat yapıyorduk, hendek yapıyorduk. Onların amacı zaten daha çok alanı genişletmek yani Türk Ordusunu buradan çıkartmak. Evler orada iki katlı, çok katlı evler var labirent gibi, oraya barikatlara da gerek yoktu, oraya yerleşeceklerdi. En son olmadı komutanım hepsi kaçtılar. Bir baskında hepsi giderler. Zaten bugüne kadar ben hep düşünüyordum, güzelce iki gün giderseniz üstlerine hiç kimse kalmaz. Buradan tüm halkımıza sesleniyorum; Hiçbir zaman terör mağduruna düşmeyin, Türk Ordusunun kollarına geçin, sakın öyle bir hata yapmayın. Ben böyle bir hata yaptım çok pişmanım. Sizde bu hatalara düşmeyin, kanmayın hiç kimseye, kendi gücünüze, işinize, okulunuza, böyle şeylere bakın. Devlete güvenin, devletten korkmayın, devletin adaletli kollarına gelin" dedi. (AJANSLAR)

Reklam
Reklam


Anahtar Kelimeler: