Bodrum

Bodrum, benzerleri olan Cannes ya da St.

Tropez gibi yerlerle eşit düzeyde ve tepeli bir arkaplan, palmiye ağaçlarıyla dolu sokaklar, Fransız Riviera tarzı çakıl taşlı plajlar, zenginler ve servet sahibi insanların gezdiği bir yer. Bu insanları, yaz ayları boyunca Avrupa'nın her köşesinden, kiralık uçaklar ile gelen insanlar ile birlikte düşünün. Gerçekten çok ilginç bir karışım ortaya çıkıyor. Bu durum, Bodrum'un tek taraflı bir tatil köyü olduğu ya da zenginler için bir oyun alanı olduğu manasına gelmiyor, hatta neredeyse hiç gelmiyor.

Reklam
Reklam

Bodrum'u bu derece güzel yapan, iki farklı kesimin bir arada bulunması olabilir. Öğleden sonra, tatil köycülerle beraber plaja uzanın, deniz kenarında Türk Mutfağı'ndan güzel bir akşam yemeği yiyin ve sorasında genç insanlarla birlikte Halikarnas'da bulunan kulüplerden birine giderek doyasıya eğlenin.

Tarih aşıkları, amfi tiyatroyu ve Bodrum Kalesi'ni ilginç bulacak. 15.ve 16. yüzyıllarda, gotik tarzı inşa edilen Bodrum Kalesi, şehrin en önemli yerlerinden. Etrafındaki eski yollarda yürüyüş yapabilir, kulelerine tırmanabilir ve marinanın üzerindeki birçok noktadan muhteşem manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler: