Fenerbahçe işte böyle sahadan çekilecek! Galatasaray maça başlayacak ama...

Fenerbahçe bu akşam oynanacak Galatasaray maçına çıkmama kararı almış ve büyük bir sürprize imza atmıştı. Sarı-lacivertlilerin mücadeleye u19 takımıyla çıkıp, başlama düdüğünün hemen ardından sahadan çekileceği öğrenildi.

Fenerbahçe'de 11 futbolcunun yer aldığı ancak bunlardan ikisinin sakatlığının bulunduğu ve esame listesine yazılmayacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

9 oyuncu ile sahaya çıkmayı planlayan Fenerbahçe'nin maç başlar başlamaz nasıl bir aksiyon alacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

"HÜKMEN YENİLGİ"

"Futbol Müsabaka Statüsü "Sahaya, 9 kisiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasinda herhangi bir sebeple takımın futbolcu sayısının 6 kişiye inmesini" hükmen yenik sayılmayı gerektiren hallerden birisi olarak gösterir."

"FENERBAHÇE SAHAYA 9 KİŞİ İLE ÇIKARSA..."

"Fenerbahçe sahaya 9 kişi ile çıkarsa, maçın başlama koşulları sağlanmış olur ve hakem maçı başlatır. Maç sırasında değişik nedenlerle Fenerbahçeli oyuncuların sayısı 7 kişinin altına düşerse (Kırmızı kart görme ya da sakatlanma), hakem oyunu devam ettirmez ve bitirir.

Hakem, yazacağı raporda, Fenerbahçe takımının 7 kişiden daha az sayıda oyuncusunun kaldığı için maçın tamamlanamadığını yazar.

Süreç sonunda, "hükmen mağlubiyet kararını" hakem raporuna göre PFDK verir. Karara Tahkim yolu açık olur."

Reklam
Reklam


Anahtar Kelimeler: