Hababam Sınıfı Uyanıyor nerede ne zaman çekildi? İşte oyuncu kadrosu

Sınıfa yeni gelen Ahmet, ilk başta Hababam tarafından hor görünüyor. Daha sonra Ahmet’i kendisine benzetmeye kalkan Hababam Sınıfı, Ahmet’in kolay pes etmeyen, duygulu ve duyarlılığı karşısında adeta yola geliyor.

Yeşilçam’ın unutulmaz yapımları arasında yer alan Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi, İstanbul’da 1970’li yıllarda çekildi. Tarık Akan’ın oynamadığı Hababam Sınıfı Uyanıyor filminde Şener Şen gibi usta isimler yer alıyor.

Reklam
Reklam

HABABAM SINIFI UYANIYOR NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Ertem Eğilmez'in yönetmen koltuğunda oturduğu Hababam Sınıfı Uyanıyor filmi, 1976 yılında çekildi. Özel Çamlıca Lisesi olarak bilinen yer de aslında okul değildir. Üsküdar'da Validebağ Korusu içerisinde yer alan Adile Sultan Kasrı’dır.

KONUSU NE?

Hababam Sınıfı'na Ahmet isminde yeni ve çalışkan bir öğrenci sınıfa dâhil olur. Hababam Sınıfı, ilk etapta köylü diye dalga geçtiği Ahmet'i de kendisine benzetmeye çalışır. Ne var ki, Ahmet kolay pes etmeyen, duygulu ve duyarlı bir çocuktur.

Tarık Akan olmadan yola devam eden Hababam Sınıfı, devamlı haylazlığı pohpohladıklarını kabul etmeyerek sosyal duyarlılık için çağrıda bulunuyor.

OYUNCULARI

Adile Naşit – Hafize Ana
Münir Özkul – Kel Mahmut
Halit Akçatepe – Güdük Necmi
Kemal Sunal – İnek Şaban
Şevket Altuğ – Kimya hocası Şevket
Ahmet Sezerel – Ahmet Sezer
Ali Çamlıca – Edebiyat hocası Zühtü
Şener Şen – Badi Ekrem
Hakkı Karadayı – Veysel Efendi
Muharrem Gürses – Müdür
Feridun Şavlı – Domdom Ali
Cem Gürdap – Tulum Hayri
Bülent İğdiroğlu – Kalem Şakir
Ahmet Arıman – Hayta İsmail
Cengiz Nezir – Bozum Cahit

Reklam
Reklam



Anahtar Kelimeler: