Saksı çiçeği Haberleri

Saksıda yetiştirdiğiniz bitkilerinizin ömrünü uzatacak en iyi saksı toprakları
İç ya da dış mekân fark etmeksizin saksıda bitki yetiştirmeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk konu, kullanacağınız toprağın yapısı. Bitkinin ekileceği toprağın su tutma kapasitesi ve organik madde içeriği bitkinizi gelişimi üzerinde direkt olarak etki eder. Bu noktada kaliteli ve iyi hazırlanmış saksı toprakları kullanmak gerekir. Eğer siz de bitkilerinizi canlandırmak, hızlı ve sağlıklı gelişmelerini sağlamak istiyorsanız gelin, en iyi toprak seçeneklerine bir göz atalım.
Yayın Tarihi: 31-07-2023 17:25
Bahçeniz olmasa bile saksıda domates, salatalık gibi sebzeler yetiştirin! Saksıda sebze yetiştirmenin püf noktaları
Sürdürülebilir yaşam trendleri ve minimalizm gibi akımların yanı sıra yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle de pek çok kişi, tüketeceği kadar meyve ve sebzeyi yetiştirmek istiyor. Bunun için uygun bir bahçesi ya da tarım arazisi olmayanlar, balkonda ya da terasta, saksı içerisinde en azından domates, salatalık gibi ürünleri yetiştirmek istiyor. Siz de saksıda sebze meyve yetiştirmeyi düşünüyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız rehber niteliğindeki yazımıza göz atmalısınız!
Yayın Tarihi: 03-03-2023 15:51
Keşke daha önce alsaymışım diyeceğiniz ev dekorasyonunuzu değiştirecek hasır saksı modelleri
Evinizde huzurlu hissettiğiniz dinlenme köşelerinizi, şık saksılara ekilen rengarenk çiçeklerle süslemeye ne dersiniz? Cevabınız “evet” ise bu listeye mutlaka göz atmalısınız.
Yayın Tarihi: 12-08-2021 08:45
Saksı değişimi nasıl olmalı? Saksı değiştirme zamanı ve saksı seçimi nasıl yapılır?
Saksı değişimi meşakkatli gibi gelse de izlenecek adımlar sonucunda düşünüldüğü kadar zor olmadığı anlaşılacaktır. Saksı değişimi söz konusu olduğunda saksı değişim zamanı ve saksı seçimi gibi bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
Yayın Tarihi: 30-06-2021 13:55
Bilinmeyen gerçek: Yatak odasında bitki bulundurmak zararlı mı? Eğer metrekare başına...
Hemen hepiniz hayatınızın bir noktasında "Uyunan odada bitki bulundurulmaz" veya "Yatak odasında bitki yetiştirmek sağlığa zararlıdır" gibi laflar işitmişsinizdir. Peki bu bilginin doğruluğundan emin misiniz? Cevabınız "Hayır" ise size bu sorunun gerçek cevabını vermek için oluşturduğumuz bu içeriği kaçırmayın deriz.
Yayın Tarihi: 21-06-2021 10:04