KUPA SAHİBİNİ BULDU!

Bahçeşehir SuperMassive'i 3-0'lık skorla geçen 1907 Fenerbahçe Espor, 2019 VFŞL Kış Mevsimi Şampiyonu oldu!

Bahçeşehir SuperMassive’in geleneği sona erdi. 1907 Fenerbahçe Espor, KMF’yi 3-0 kazanarak MSI biletini cebine koydu.

Reklam
Reklam

2019 Kış Mevsimi Finali’nde iki takım da farklı iddialarla sahneye indi. Bahçeşehir SuperMassive son iki mevsimin şampiyonuydu. Bunun yanında, yapılan son 3 KMF’de de şampiyonluk yaşamıştı. 1907 Fenerbahçe Espor ise son şampiyonluğunu TBF 2017’de almıştı. Sessiz geçirdiği 2018’in ardından kadrosunu baştan aşağıya değiştirerek finale kadar gelmişti.

İlk karşılaşmada 1907 Fenerbahçe Espor kırmızı tarafı seçti. Ruin ve Kirei, mevsim boyunca rahat ettikleri iki tercihe, Ryze ile Karthus’a yöneldi. Seçimler onlar adına rahat olsa da erken oyunda üstünlük kuran taraf SUP oldu. Zeitnot ile Frozen’ın ekstra oyunları SUP’u karşılaşmada birkaç adım öne taşıdı.

SUP adına yolunda gitmeyen tek yer üst koridordu. Ruin, fabFabulous’a büyük üstünlük sağlamış ve ayrık ittirmede durdurulmaz hale gelmişti. Ruin’in ayrık ittirme tehdidi SUP’un panik olmasını sağladı ve tartışmalı kararlar arka arkaya geldi. Bu atmosferde maç da kaotik bir sona sahip oldu. Rakip üsse doğru hareket eden SUP, kendi üslerine gelen Bolulu ile Ruin’in durduramadı. FB zorlu maçı kazanarak 1-0 öne geçti.

Reklam
Reklam

Serinin geri kalanı ilk maçta olduğu kadar çekişmeli değildi. İkinci maçta Ruin yine Ryze tercihinde bulunurken bu defa karşısına Cho’Gath alındı. Farkı yaratan tercih ise orta koridordan geldi. Bolulu, Vel’koz ile Vadi’ye indi. Karşılaşma 44 dakika sürdü ve bu 44 dakika boyunca taraflar birbirine net bir üstünlük sağlayamadı. FB yaptığı tek takım savaşıyla maçı kazandı ve durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü maça geçildiğinde FB’nin artık kupa ile arasında tek galibiyet vardı. SUP ise bir geri dönüş hikayesi yazmalıydı. Bu sebeple SUP biraz daha cesur tercihlere yöneldi. Stomaged, Lee Sin; Zeitnot ise Vayne ile Vadi’ye indi. Ne var ki FB’nin durmaya niyeti yoktu. Bir kez daha Karthus tercihiğinde bulunan Kirei, takımının hasar yükünü sırtladı ve kupayı FB’ye getirdi.

20 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Böylelikle 1907 Fenerbahçe Espor, galibiyet serisini 20 maça çıkardı ve KMF şampiyonu oldu. 2017’de VFŞL serüvenine başlayan FB, tarihinde ilk defa kış mevsimini kupa ile kapattı. Serinin oyuncusuysa Ruin oldu oldu.

Reklam
Reklam

SIRADA MSI VAR

KMF’yi kazanan 1907 Fenerbahçe Espor, MSI biletini de cebine koydu. FB daha önce Worlds 2017’de mücadele etmiş ve grup aşamasına yükselmeyi başarmıştı.

1907 Fenerbahçe Espor, tüm bölgelerin şampiyonlarının katıldığı MSI 2019 için Vietnam’a yolculuk edecek. Mücadeleleri Play-In aşamasında başlayacak. Tüm FB oyuncuları MSI’da ilk defa forma giyecek. (lolesports.com)