İki yıl önce NEC Nijmegen’de oynarken AZ Alkmaar maçında kalp krizi geçiren Hollandalı forvet Bas Dost, 36 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.
Geçirdiği kalp krizinin ardından yaklaşık iki hafta hastanede kalan ve yapılan testler sonucunda kalp kası iltihabı teşhisi konulan Dost, bu nedenle futbola ara vermek zorunda kalmıştı.
Başlangıçta 2024/25 sezonunda sahalara dönmeyi hedefleyen Dost, beklenen iyileşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadı.
Nisan ayında iltihabın azalmasıyla geri dönüş için çalışmalarına başlayan futbolcu, iki ay sonra doktorundan olumsuz haber aldı. Bu dönemi Hollanda basınından Algemeen Dagblad’a anlatan Dost, şu ifadeleri kullandı:
"Haziran ayında kardiyologdan bir telefon aldım. Bir antrenman seansı sırasında 'bir şey' teşhis edilmişti. O an her şeyi değiştirdi. 'Bunu istemiyorum' diye düşündüm. Hayatınızla kumar oynamak istemezsiniz. İki hafta boyunca düşündüm ve sonra kararımı verdim."