Tam bir bakteri yuvasına dönüşüyor! İşte buzluğa koyulmaması gereken 7 yiyecek

Yiyecekler en taze halleriyle tüketilmek için çoğu zaman buzlukta muhafaza ediliyor. Ancak buzluğa koyulan bazı yiyecekler, buzluktan çıkarılıp yeniden koyulduğunda tam bir bakteri yuvasına dönüşebiliyor. İşte buzluğa koyulmaması gereken 7 yiyecek...

Yiyecekler uzun ömürlü olması için için buzluğa kaldırılır. Ancak oldukça işe yarar bu yöntem bazı yiyeceklerin tadını kaybetmesine yol açar. Ayrıca o yiyeceğin bakteri yuvasına dönüşmesine neden olur.

Reklam
Reklam

SULU MEYVELER

Kavun, karpuz gibi yüksek oranda sıvı içeren meyveler doldurulduklarında yumuşayarak orijinal kıvamını kaybeder.

BAZI SEBZELER

Turp, salatalık, marul gibi bazı sebzeler donrurulduğunda tadını kaybeder.

KONSERVELER

Buzluğa konulan konservenin içindeki sıvı genleşir. Bu da kutunun patlamasına neden olur.

BUZU ÇÖZÜLEN YİYECEKLER

Buzu çözülen yiyeceklerde bakteri daha fazla bulunur. Bu yiyecekler yeniden dondurulduğunda, ilk dondurma işleminden daha çok bakteri barındırır.

SICAK YİYECEKLER

Sıcak yiyeceklerini buzdolabına koyarsanız buzdolabınızın soğuk hava dengesinin bozulmasına neden olursunuz, böylece buzdolabınızda bakteri ürer.

YUMURTA

Dondurulan yumurtanın kabuğu çatlayabilir. Donmuş yumurtayı pişirmeye kalkarsanız sakızımsı bir kıvama geldiğini görürsünüz.

ÇİĞ PATATES

Çiğ patatesi dondurursanız kahverengine dönüşmesine neden olursunuz. Patatesleri koyu ve serin bir yerde bekletmeyi tercih edin. Ancak patates püresini 4-6 ay kadar buzdolabında saklamak mümkün.

Reklam
Reklam




Anahtar Kelimeler: