Yağışlar mantar bereketini artırdı! Aile bütçesine katkı sağlıyor

Sinop'ta son günlerde etkili olan yağışların ardından ormanlık alanlarda mantar yoğunluğu arttı. Sabahın erken saatlerinde araziye çıkan vatandaşlar, sezonun hareketlenmesiyle birlikte mantar toplamaya başladı.

Yağışlı havanın etkisini göstermesiyle Sinop'un ormanlık bölgelerinde mantar sezonu canlandı. Yıllardır yöre halkı tarafından doğadan toplanan mantarları bulmak isteyen vatandaşlar, günün ilk saatlerinden itibaren ormanlık alanların yolunu tuttu.

Bölgede hem sofralarda tüketilen hem de satışa sunularak aile bütçesine katkı sağlayan mantarlar, sezon döneminde birçok kişi için gelir kapısı oluşturuyor.

Reklam
Reklam

Toplanan mantarların satış fiyatlarının ise ürünün kalitesi, yetiştiği bölge, miktarı ve piyasadaki talebe göre değişiklik gösterdiği belirtiliyor.

Yağışların devam etmesiyle birlikte mantar miktarının daha da artması beklenirken, Sinop'ta mantar toplayıcılarının da ormanlık alanlara ilgisi yoğunlaştı.
Kaynak: İHA   |   Bu içerik Nilgün Arabacı tarafından yayına alınmıştır

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: