Yeşilçam’ın efsanesi Tecavüzcü Coşkun’la ilgili az bilinen bilgi! Gerçek mesleğine inanamayacaksınız!

Yeşilçam filmlerindeki 'Tecavüzcü Coşkun'un oyuncu olmadan ne iş yaptığını duyanın ağzı açık kalıyor. İşte Tecavüzcü Coşkun'un gerçek mesleği...

'Tecavüzcü Coşkun' karakteriyle Türk izleyicisinin hafızasına kazınan ünlü oyuncu Coşkun Göğen'in gerçek mesleği, duyanları şaşkına çeviriyor. Gelin, Coşkun Göğen'in oyunculuk macerasının nasıl başladığına hep birlikte göz atalım...

TECAVÜZCÜ COŞKUN'UN HİKAYESİ

1945 yılında Samatya'da doğan Coşkun Göğen, Makedonya göçmeni bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi.

Göğen, ortaokul ikinci sınıfta okulu bırakarak iş hayatına atıldı. Uzun yıllar berber çıraklığı yapan Göğen, sonrasında dansa olan tutkusunu keşfedip bir dans grubu kurdu. Göğen'in Yeşilçam yolculuğu, bu dans grubu sayesinde oldu.

Berberde çalışırken, Yeşilçam'a figüran taşıyan otobüslere binen Göğen, danslarıyla dikkat çekti ve Yeşilçam sinemasına 'Tecavüzcu Coşkun' rolüyle giriş yaparak, uzun yıllar bu isimle anıldı.

TECAVÜZCÜ COŞKUN ŞİMDİ NE YAPIYOR?

Coşkun Göğen, şimdilerde kendisinden 24 yaş küçük balerin eşi Angelika Göğen ile Antalya'da yaşıyor. 76 yaşındaki Göğen, Alev Gürsoy Cimin'e verdiği röportajda, eşiyle yaş farkı hakkında şunları söylemişti: Aşkın yaşı olmaz, birlikte gülüp birlikte ağlıyoruz. 16 yıldır birlikteyiz. Çocuğum gibi bakarım ben ona. Zaten evde kedi gibiyimdir, kadın ne derse o olur. Mutluluğu bulunca kaybetmeyi göze alamıyor insan...

OYUNCULUĞA DÖNECEK Mİ?

Coşkun Göğen, geçinmek zorunda olduğu halde hala gelen senaryolara seçici davrandığını belirtmiş, 2 saatlik dizi için 500 TL verdiklerini söyleyerek ''Bu bir saygısızlık!'' demişti.

''DÜNYANIN EN NAMUSLU TECAVÜZCÜSÜYÜM''

Coşkun Göğen, canlandırdığı 'Tecavüzcü Coşkun' karakteri için ise şu yorumu yapmıştı: Oyuncu profesyoneldir. Hepsi arkadaşım, ablam, kardeşimdi. Dünyanın en namuslu ‘tecavüzcüsüyüm’. Hayatımda tek kadına yanlışım olmadı. Ben o lakaptan değil, insanların gerçek hayatta yaptığı taciz ve tecavüzlerden rahatsızım. Şiddetten çok rahatsızım. Gerçek hayatta bu kelimeyi duyunca tabii ki irite oluyorum.

EVLAT ACISI YAŞADI

Antalya'da bar işletmeciliği yapan Coşkun Göğen'in kızı Dünya Göğen, 2018 yılında henüz 36 yaşındayken yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yummuştu.



Anahtar Kelimeler: