Anne karnındaki bebek annenin elini hisseder mi? Anne karnında bebek sevildiğini hisseder mi?

Anne adaylarının çoğu için hamilelik dönemi çok özel bir süreçtir. Anne olmak içgüdüsel bir duygu olduğundan her kadın için bu durum özeldir. Kadınlar hamile olduklarını öğrendikten sonra değişmeye başlar. Bu değişim çoğunlukla olumlu yöndedir. Anne karnındaki bebek, özellikle kalp atışları duyulduktan sonra her şeyi hissetmeye başlar. Çoğunlukla anne karnındaki bebeklerin kalp atışı gebeliğin 5. haftasından itibaren duyulur. Peki, anne karnında bebek sevildiğini hisseder mi?

Hemen hemen her kadın için anne olmak oldukça güzel bir duygudur. Kadınlar hamile olduklarını öğrendikleri andan itibaren hem mutlu hem de heyecanlı olurlar. Özellikle ilk kez anne olacaklar için bu heyecan daha fazladır. Anne adayları, 9 ay boyunca karınlarındaki bebeklerinin büyümesine tanıklık ederler. Bebek gelişmeye başlayıp anne karnında büyümeye başladıkça birtakım şeyleri de hissetmeye başlar.

Reklam
Reklam

Anne karnındaki bebek annenin elini hisseder mi?

Anne karnındaki bebeğin genellikle 5. haftadan itibaren kalp atışları duyulmaya başlar. Bebeğin kalp atışının duyulması anne ve baba adayı için çok heyecan verici olabilir. Anne karnındaki bebeklerin her şeyi ultrason muayenesinde görülür. Hamileliğin 12. haftasında anne karnındaki bebeklerde öncelikli olarak tat alma duyusu gelişir. Tat ve koku alma duyusunun gelişimi 28. haftaya kadar sürebilir. 21 ile 27. hafta arası ise anne karnındaki bebeklerde dokunma duyusu gelişir. Dokunma duyusu geliştiğinde anne karnındaki bebek annenin elini hissetmeye başlar. Bu noktada "Anne karnında bebek ne zaman duyar ve hisseder?" sorusu için de şu cevabı verebiliriz: 17. haftadan itibaren bebek dış sesleri duymaya başlar. Bebeğin dış sesleri yani anne ve babasının sesini duyması 17. haftadan itibaren, hissetmesi de 6. aydan itibaren hissetmeye başlar.

Anne karnındaki bebek dokunmayı hisseder mi?

Anne adaylarının bebekleriyle olan iletişimi hamileliğin 12. haftasından itibaren başlar. Bu iletişim doğuma kadar devam eder. Anne karnındaki bebeklerin dokunma duyusu gebeliğin ilk haftasından itibaren gelişir. Yani anne karnındaki bebeklerin ilk gelişen duyusu, dokunma duyusudur. Hamileliğin 12. haftasından itibaren dokunma duyusunda gelişimler gözlenir. Kadın doğum uzmanları, gebeliğin 32. haftasında anne karnındaki bebeğin başının üstü dışında dokunulan her yeri hissettiğini belirtir.

Reklam
Reklam

Anne karnında bebek sevildiğini hisseder mi?

Kadınlar için annelik duygusu genellikle güzel bir duygudur. Hamile olduklarını öğrendikleri andan itibaren annelik duygusu ile hareket etmeye başlayabilirler. Anne adayı ile anne karnındaki bebeğin iletişimi fazlasıyla kuvvetli olur. Doktorlar, anne karnındaki bebek için dokunmanın büyük önem taşıdığını belirtir. Anne karnındaki bebeklerde ilk gelişen duyu dokunma duyusu olduğundan, anne adaylarının karınlarına dokunmaları oldukça önemlidir. Anne ile bebek arasındaki en iletişim dokunmaktır. Anne karnındaki bebek bu sayede sevildiğini hisseder. Doktorlar, anne adaylarına henüz anne karnındayken bebekleriyle temas kurmaları için dokunmalarını tavsiye eder.

Reklam
Reklam

Anne karnındaki bebek annenin ağladığını hisseder mi?

Anne adaylarının ruh hâli, anne karnındaki bebekleri de etkiler. Anne adayları mutsuz olduklarında anne karnındaki bebeklerde bu olumsuz durumu hisseder. Bu yüzden anne adayları ağladığında doğrudan bebeklerde bu durumdan etkilenir. Anne karnındaki bebek, annesinin hissettiği tüm olumlu ya da olumsuz duyguları alır. Bu yüzden anne adayları kendilerini ne kadar mutlu hissederse anne karnındaki bebeklerde o kadar mutlu olur.

Anne karnındaki bebek annenin duygularını ne zaman hisseder?

Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde anne karnındaki bebeğin 6. aydan itibaren annesinin duygusal değişimlerini hissettiğini ortaya koymuştur. Bu yüzden anne adaylarının hamilelik süreci boyunca yedikleri ve içtiklerine dikkat ettikleri kadar ruh hâllerine de dikkat etmesi son derece önemlidir. Doktorlar, anne adaylarının hamilelik süreci boyunca stresten uzak durmalarını ve kendilerini üzmemelerini önerir.

Reklam
Reklam

Anne karnında bebek babasını hisseder mi?

Anne karnındaki bebek, annesini hissettiği gibi babasını da hissedebilir. Anne karnındaki bebeğin kalp atışlarının duyulmaya başlanması, bebeğin tüm duyguları hissetmeye başlamasına işarettir. Baba adayı eşinin karnına dokunduğunda veya masaj tarzı hareketler yaptığında bebek bunları hisseder. Özellikle gebeliğin 6. ayında anne karnındaki bebek hem annesinin hem de babasının sesini tanımaya başlar.


Anahtar Kelimeler: