Hamilelik Haberleri

Cezaevinde cinsel ilişki skandalı! 30 mahkum ve gardiyan arasındaki ilişki yumağı çözüldü... Hamileliği gerçekleri ortaya çıkarttı

ABD'nin Kentucky eyaletindeki bir hapishanede yaşanan yasak aşk skandalı hızla büyüdü. Hapishanede mahkum ve gardiyanların arasındaki karmaşık hale gelen ilişki ağı bir gardiyanın hamile kalması üzerine ortaya çıktı. 30 mahkum ve gardiyanın cinsel ilişki yaşadığı, mesajlaştıkları ve uyuşturucu kaçakçılığında ortaklaşa hareket ettiklerinin belirtilmesinden sonra cezaevi hakkında soruşturma başlatıldı.

Trend 01-03-2024 10:09

Kendisi 77 kocası 19 yaşında! TikTok'ta gündem yaratan hamilelik videosu... Bebeklerini göstererek viral oldular

19 yaşındaki İtalyan Giuseppe D'Anna, 77 yaşındaki Milina Gatta'ya evlilik teklifi etmişti. İlişkilerini TikTok'ta göstermeye başlayan çift kısa sürede dünya geneline yayılan milyonlarca takipçiye ulaştı. Aralarında 58 yıllık yaş farkı bulunan D'Anna son olarak Gatta'nın hamile olduğunu açıklayınca bir kez daha gündeme geldi. İkili üstelik bebekleri olduğunu iddia ettikleri bir çocuğun da görüntüsünü paylaştı.

Trend 02-02-2024 14:24

Cinsiyet değiştirme ameliyatı sırasında doktorları şaşkına çevirdi! 5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.... Bu bilme ve doğaya aykırı

İtalya'da geçiş sırasında mastektomi yapılan trans bir erkeğin beş aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri'nde çok sayıda trans erkek doğumuna rastlanırken vaka İtalya'da çok nadir görülüyor. İsmi Marco olarak açıklanan hastanın hamileliğinden dolayı cinsiyet değiştirme prosedürüne bir süreliğine ara verildiği ifade edildi.

Trend 24-01-2024 08:52

Karın ağrısı şikayetiyle doktora giden kadının midesinden 35 yıllık 'taş bebek' çıktı! Farkında bile değildi... Doktorları şaşkına çevirdi

73 yaşındaki ismi açıklanmayan Cezayirli kadın, şiddetli karın ağrısı şikayetiyle doktora başvurdu. Yıllar içinde karın ağrısının devam ettiğini ve sonunda dayanılmaz bir noktaya ulaştığını dile getiren kadının midesinden yaklaşık yedi aylık ve 4,5 kilo ağırlığında bir bebek bulundu. Kadının zamanla taşlaşan bebekle yaklaşık 35 yıl boyunca yaşadığı dile getirildi.

Trend 09-01-2024 08:24

Hamilelik

Hamilelik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hamilelik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hamileliği OnlyFans kazancını arttırdı! Gelirini üç katına çıkarttı... Artık iki kişilik kazanıyorum

32 yaşındaki İspanyol model Patricia Steisy, sosyal medyadan yaptığı müstehcen içeriklerinin kazancında hamile kaldıktan sonra üç katına ulaşan bir artış olduğunu belirtti. Fenomen isim hamileliğini açıklamadan önce OnlyFans'ta 4.400 dolar (yaklaşık 128 bin 851 TL) kazandığını söylerken gebelikle birlikte bu rakamın 15.400 dolara (yaklaşık 450 bin 981 TL) çıktığını belirtti.

Trend 25-12-2023 11:30

Otizmli kayınbiraderine tecavüz edip hamile kaldı! Bebeğini doğuran kadın Asıl mağdur benim diyerek kendisini savundu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde yaşanan bir olay herkesi şaşkına çevirdi. 36 yaşındaki Amanda Rose Brooks isimli kadın otizmli kayınbiraderine 10 yıl boyunca tecavüz etmek ve onun bebeğini doğurmakla suçlandı. Brooks mahkemede mağdur olduğunu söyleyerek kendisini savundu.

Trend 24-12-2023 08:48

Milyonda bir ihtimal gerçek oldu! Çift rahimli kadın, iki rahminde ayrı bebeklere aynı anda hamile kaldı

ABD’de milyonda bir gerçekleşebilecek bir olay yaşandı. Kelsey Hatcher isimli bir kadın, doğuştan çift rahmi olduğunu ve nadir görülen bir hamilelikle her iki rahminde de kız bebek beklediğini duyurdu. Hatcher'ın doktoru, genç kadının iki rahminde iki ayrı bebeğe aynı anda hamile kalmasının milyonda bir olduğunu ifade etti. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 17-11-2023 12:30

Ülke bu olayı konuşuyor! 12 yaşındaki öğrencisinden hamile kalan öğretmen doğum yapınca tutuklandı...Savunması kan dondurdu

Tayvan'ın Taoyuan kentinde ismi açıklanmayan bir öğretmenin yine kimliği gizli tutulan 12 yaşındaki erkek öğrencisiyle yasak aşk yaşadığı ortaya çıktı. Taoyuan bölge mahkemesinde görülen davada öğrencisiyle 4 aylık bir ilişki bulunduğunu itiraf eden öğretmen hamile kalarak doğum yaptığı belirtildi. Öğrencisiyle cinsel ilişkiye girerek onun bebeğini doğuran öğretmen 17.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 17-11-2023 10:38

İlk bebeğini doğurduktan 6 hafta sonra yeniden hamile kaldı! İrlandalı ikizler itirafı tepkilerin odağına yerleşti

"İrlandalı ikizler" terimi, 12 ay veya daha az arayla doğan iki çocuğu olan bir anneyi ifade eder. TikTok'ta 'Carlydekort' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın ilk bebeğini kucağına aldıktan 6 hafta sonra yeniden hamile kaldığını söyleyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir kısmı yeni bir gebelik için kadının acele ettiğini söylerken Carly, olumsuz yorumlara sert cevap verdi.

Trend 04-11-2023 14:30

Hamile kadının göbek deliği görenleri şaşkına çevirdi! Sosyal medyanın gündemine yerleşti... Bir gören bir daha baktı

Sosyal medyada hamile bir kadının gebelik haftalarına dair fiziksel görüntüsünde güncellemeler yaptığı paylaşımı kısa sürede viral oldu. Söz konusu görüntülerde genç kadının göbek deliğindeki çıkıntı görenleri şaşkına çevirdi.

Trend 26-10-2023 07:40

Fotoğraf çekildikleri sırada arkadaşlarının hamile olduğunu öğrendiler! Tepkileri sosyal medyada gündem yarattı

Bir anne adayı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda arkadaşlarına hamile olduğunu müjdesini verirken o anları kaydetti. Görüntüler sosyal medyanın gündemine yerleşmeyi başardı. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü görüntülere yorum yapmayı ihmal etmedi.

Trend 17-10-2023 08:44

Türkiye Esra Erol'daki ikizleri konuşuyor! İkiz bebeklerin babaları farklı çıkmıştı... Milyonda bir ihtimal denildi ama benzeri daha önce de yaşanmış

Esra Erol'un programına Batman'dan katılan Betül Yurulmaz aldatıldığını ve eşi Veysel Yurulmaz'ın Özge Çelik isimli bir kadından ikiz çocukları olduğunu söyleyerek başvurmuştu. Programda milyonda bir gerçek olabilecek bir durum yaşandı. Veysel ve Özge çiftinin ikiz bebeklerinin DNA testi sonucunda babalarının farklı olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin kilitlendiği olayın benzerinin geçtiğimiz yıl Brezilya'da da yaşandığı belirtildi.

Trend 05-10-2023 15:07

Hamilelikte erkek bebek belirtileri nelerdir? Hamilelikte erkek bebek nasıl anlaşılır?

Hamilelik, kadınların hayatında en özel ve mucizevi dönemlerden biridir. Anne adayları, bebeğin cinsiyetini merakla beklerken, toplumda yaygın bir inanış vardır ki erkek bebeklerin bazı belirtilerle kendini belli ettiği düşünülür. Hamilelikte bebeğin cinsiyetini kesin olarak öğrenmek için en doğru yöntem, tıbbi muayene ve ultrasonografi gibi tıbbi yöntemlerdir.

Haber 30-07-2023 21:41

Sosyal medyayı sallayan itiraf! “Hapishanedeki nişanlım hamile kalmam için spermini sandviç torbasında gönderdi”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinde yaşayan Nesha isimli bir kadın hapishanedeki nişanlısından hamile kalmak için kullandıkları ilginç yöntemi TikTok’tan anlattı. Amerikalı kadın mahkum nişanlısının plastik bir sandviç torbasında spermlerini göndermesinin ardından onunla çocuk sahibi olmak için çalışmalara başladığını söyledi.

Trend 24-06-2023 11:09

Görenler hamile zannetti! Tam 36 yıl boyunca içinde ikizi varken yaşadı... “Dehşete kapıldık”

Hindistan’da yaşayan Sanju Bhagat isimli bir adam hamile gibi görünen şişkin karnı nedeniyle yakın çevresi tarafından “hamile adam” olarak biliniyordu. Hayatının büyük bir kısmını hamile gibi görünerek geçiren Bhagat’ın aslında 36 yıldır içinde yaşayan bir ikizi olduğu ortaya çıktı. Olay tıp dünyasını şaşkına çevirdi.

Trend 22-06-2023 09:07

Kayınvalide gelin kavgası hastanelik etti! “Klimayı hak etmiyorsun” diyerek kapatınca hamile gelin sıcaktan fenalaştı

Çin’de 20 haftalık hamile olan ismi açıklanmayan kadın kayınvalidesiyle yaşadığı tartışmanın sonrasında hastanelik oldu. Çin’in sosyal medya uygulaması Douyin’de anlatılan olaya göre yüksek sıcaklıklarda gelin kayınvalidesinin klima kullanmasını yasaklaması üzerine sıcaktan fenalaştı.

Trend 22-06-2023 08:38

Üçüz doğuran kadın sosyal medyada viral oldu! Hamile kalmayacağım

Hamilelik kadınların vücutlarında ve psikolojilerinde farklılık yaşamalarına neden olabiliyor. Sosyal medya hesabından üçüz bebeklerini doğurmadan önceki fotoğraflarını paylaşan bir kadın devasa karnıyla viral oldu. Videoları izleyenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kadin 20-06-2023 10:47

Doğumdan sonra karnında yaşadığı değişimleri cesurca gösteriyor! Utanmıyorum

Hamilelikte ve doğumdan sonra kadınların vücudunda birçok değişim yaşanabiliyor. Bu değişimler cilt tipi, genetik, hamilelik sırasında yaşanan durumlar ve bebekle ilgili olabiliyor. Doğumdan sonra karnında gerçekleşen sarkmaları paylaşan bir kadın sosyal medyadan aldığı yorumları paylaştı.

Kadin 16-06-2023 17:25

İkiz gebelikte beta HCG değeri nedir, kaç olmalı? İkiz gebelik beta HCG değerleri tablosu ve kan değerleri nasıl olmalı?

İkiz gebelik bir anne karnında iki embriyonun veya fetüsün aynı anda geliştiği bir durumdur. Genellikle birden fazla yumurtanın aynı anda döllenmesi veya tek bir yumurtanın bölünmesiyle oluşur. İkiz gebelikler doğal olarak meydana gelebileceği gibi tüp bebek veya yardımcı üreme teknolojileri kullanılarak da elde edilebilir. Peki, ikiz gebelikte beta HCG değeri kaç olmalı?

Kadin 15-06-2023 14:14

Bebeğini aldırmak istemeyen kadın sevgilisi tarafından vahşice katledildi! Karnını yardı yetmedi cansız bedenini yaktı

Malezya’da yaşanan bir olay dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Hamileliğini kabul etmeyen sevgilisiyle yaşadığı anlaşmazlığın ardından Malezyalı bir kadının bıçaklanarak öldürüldükten sonra cansız bedeninin iki kez ateşe verildiği söyledi. Olay palmiye yağı çiftliğinde kısmen yanmış bir kadın cesedinin bulunmasından sonra ortaya çıktı.

Trend 09-06-2023 14:52

İlk bebeğini 53 yaşında doğurdu! Anne olduğuma inanamıyorum

Hamilelik gün geçtikçe zorlaşan durumlar arasında yer alıyor. Değişen yaşam standartları ve zararlı alışkanlıklar hamile kalmanın zorlaşmasına neden oluyor. Ancak çeşitli tıbbi müdahalelerle hamile kalmak mümkün olabiliyor. 53 yaşında ilk bebeğini doğuran bir kadın yaşadığı anları paylaştı.

Kadin 04-06-2023 23:41

Hamilelikte kızamıkçık nedir, belirtileri nelerdir? Hamilelikte kızamıkçık değerinin yüksek çıkması ne anlama gelir, kızamıkçık değeri kaç olmalıdır?

Hamilelik dönemi anne ve bebeğin sağlığı için önemli bir süreçtir. Bu dönemde, bazı kan tahlilleri yapılır ve bu tahlillerden biri de Anti Rubella IgG testidir. Anti Rubella IgG, kızamıkçık virüsüne karşı vücutta bulunan bir antikordur. Anti Rubella IgG testi, anne adayının daha önce kızamıkçığa maruz kalmış olup olmadığını belirlemek için kullanılır. Eğer anne adayının kanında yüksek düzeyde IgG antikoru bulunuyorsa bu genellikle daha önce kızamıkçığa karşı bağışıklık kazanıldığını gösterir.

Kadin 29-05-2023 17:01

Bebekleri ikiz değil ama aynı gün doğdular! 28 gün içinde iki kez hamile kaldı... “Birbirlerinden çok farklıydılar”

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 30 yaşındaki Sophie Small hamileliği sırasında başına gelen son derece nadir durum nedeniyle manşetlerdeki yerini almayı başardı. Small ilk bebeğine hamile kaldıktan sadece dört hafta sonra ikinci bir bebeğe daha hamile kaldı. Aynı gün kızlarını doğuran Small yapılan testlerde onların ikiz olmadıklarını öğrendi.

Trend 24-05-2023 11:11

Hamile kadın devasa karnıyla hayrete düşürdü! Bu çok acı verici görünüyor

Hamilelikte hem duygusal hem de fiziksel olarak birçok değişim yaşanıyor. Bazı kişiler hamilelikte fazla kilo almasa da bazıları bebeklerin kilosuna ve miktarına göre daha fazla kilo alabiliyor. Brittany Schneider, yayınladığı videoda üçüzlere hamile olmanın etkilerini gösterdi.

Kadin 19-05-2023 11:14

Çift vajinayla doğan kadın ikizlerini kucağına aldı! “Her rahimde bir tane bebek büyüttüm”

Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan 24 yaşındaki Madeline Kaklikos ve eşi 27 yaşındaki Jon Kaklikos yaklaşık 5 yıllık evliliklerinde çocuk sahibi olabilmek için tedavi görüyordu. Çift Cole ve Nate adını verdiklerini ikiz bebeklerini kucaklarına aldılar. Çift vajinayla doğan anne Madeline 50 milyonda bir gerçekleşen durumlar bebeklerini iki farlı rahimde büyüttü.

Trend 16-05-2023 15:32

Genç anne 'Kürtaj yaptır' baskılarına karşı çıktı! Sonsuza kadar minnettar kalacağım

Anne olmak birçok kadının hayalleri arasında yer alsa da ebeveyn olmanın zorluğu sorumlulukların artmasına yol açıyor. Özellikle genç anne olanlar bu konuda çeşitli problemler yaşayabiliyor. Bir kadın bu sorumluluklar nedeniyle sosyal medyadan gelen 'kürtaj ol' baskılarına cevap vererek anne olmanın mutluluğunu paylaştı.

Kadin 12-05-2023 10:38

Sekiz çocuk doğurduktan sonra kalçaları iki katına çıktı! Kalçalarımdan çok utanıyorum

Kadınlar hamilelik sürecinde ve doğumdan sonra hem psikolojik hem de fiziksel olarak değişimler yaşayabiliyor. 39 yaşındaki Rubi dört çocuk doğurduktan sonra vücudunda başlayan değişimlerin sekizinci çocuğunda gözle görülür hale geldiğini açıkladı. Kalçaları iki katına çıkan Rubi, bu problem hakkında düşüncelerini paylaştı.

Kadin 08-05-2023 11:01

Annelik itirafı sosyal medyada gündem yarattı! “Cinsel ilişkiye girmeden sperm kitiyle hamile kaldım”

Kanada’nın Toronto şehrinde yaşayan 34 yaşındaki Sarah Mangat isimli bir kadın anne olmaya karar verdi. Ancak çocuklarına uygun bir baba adayı bulamamaktan dert yanan Mangat çareyi sperm donörüne başvurmakta buldu. 34 yaşındaki bir kadın Facebook’tan tanıştığı bir sperm donörünün evine gönderdiği kit sayesinde hamile kaldı. Mangat’ın annelik serüveni sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend 02-05-2023 10:01

Bez bebekle evlenen kadın tekrardan gündem oldu! İkinci çocuğuna hamile olduğunu iddia etti

Brezilya'da yaşayan 37 yaşındaki Meirivone Rocha Moraes, el yapımı bez bebekle evlendiğini açıklayarak manşetlere çıkmıştı. Meirivone, TikTok'ta bez bebekle olan ilişkisini sık sık paylaşıyordu. En son bez bebek kocasının onu aldattığını paylaşan Meirivone, ikinci çocuğuna hamile kaldığını iddia etti.

Kadin 12-04-2023 15:46

Böbrek taşı sandı doğum sancısı çıktı! Genç kız hamile olduğunu doğum sırasında öğrendi

Anne adayları hamilelik süreci boyunca hem fiziksel hem de psikolojik olarak birçok değişim yaşayabiliyor. Ancak bazı kadınlar bu süreci en az etkili şekilde geçirebiliyor. 18 yaşındaki BriAnna Blanton, böbrek taşı ağrısı sandığı sağlık sorunlarının doğum sancısı olduğunu öğrendi. Genç anne doğum sırasında öğrendiği hamileliği sebebiyle yaşadığı şoku anlattı.

Kadin 05-04-2023 11:36

İlk cinsel ilişki sonrası hamile kalmak mümkün mü? İlk ilişkide hamile kalmak için ne yapılmalıdır?

Bireylerin ilk cinsel ilişki deneyimlerinden önce bilinmesi ve yapılması gerekenler bulunur. İlk kez deneyimlenecek olan cinsel ilişki konusunda merak edilen birçok ayrıntı vardır. Girilen ilk cinsel ilişkide hamile kalınıp kalınmadığı konusu da merak edilen bu konular arasında yer alır. Bebek sahibi olmak istemeyenler kendilerine en uygun olan korunma yöntemlerini bu alanda uzman bir doktora danışarak belirleyebilmektedirler. İlk ilişkide hamile kalmak için ne yapılmalıdır?

Kadin 24-03-2023 17:22

Bebeğin aşağıda olması erken hamilelik belirtisi midir? Bebeğin aşağıda olması ne anlama gelir, tehlikeli mi?

Hamileliğin ilk aylarında rahim bebeğin büyümesi için hazırlık yapar ve aşağıya doğru genişlemeye başlar. Bebeğin aşağıda olması vajina girişinde baskı hissi yaratabilir ve bu nedenle rahatsızlık hissedilebilir. Ancak her kadın farklıdır ve bazı kadınlar bu değişikliği fark etmeyebilir. Peki, bebeğin aşağıda olması erken hamilelik belirtisi midir, bebeğin aşağıda olması tehlikeli mi?

Kadin 17-03-2023 16:51

Normal doğum egzersizleri nelerdir, bebeğin doğum kanalına girmesi için ne yapılabilir? Normal doğum egzersizlerine ne zaman başlanmalı?

Kadınlar normal doğum yapma kararı aldıktan sonra doğum hazırlıkları yapmaya başlarlar. Normal doğum egzersizleri, doğum sürecine hazırlık yapmak için çok önemlidir. Bu egzersizler doğum sırasında kasların güçlenmesine ve esnekliğin artmasına yardımcı olur. Ayrıca ağrıları azaltarak rahatlama sağlar. Normal doğuma hazırlığın bir parçası olan normal doğum egzersizlerine başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Peki, normal doğum egzersizlerine ne zaman başlamak gerekir?

Kadin 17-03-2023 16:51

Hamile kadın devasa karnını içine çekerek yok ettiğini gösterdi! Sosyal medyadan tepki yağdı

Hamilelik sürecinde annenin yedikleri ve günlük hayatında yaptığı davranışlar hem kendinin hem de bebeğinin sağlığını etkiliyor. Bu sebeple anne adaylarının bu süreçte oldukça dikkatli olması gerekiyor. TikTok'ta hamilelikte büyüyen karnını bir anda yok edebildiğini gösteren bir kadın tedirgin sosyal medya kullanıcılarının hedefi haline geldi.

Kadin 15-03-2023 09:47

Ablasyo plasenta nedir, bebeğin plasentadan ayrılması belirtileri nedir? Plasenta dekolmanının gebe ve bebek üzerindeki etkileri nedir, bebek kordonu neden kopar?

Gebelik dönemi her anne adayı için hem sevinç verici hem de endişeli bir dönemdir. Bu dönemde bazı anne adayları bebeklerine bir şey olacak endişesi yaşayabilir. Tüm anne adayları hamilelik döneminin sorunsuz bir şekilde geçmesini ister. Sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına almak için gün sayarlar. Ancak bazen beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumlardan biri ablasyo plasentadır. Peki, bebeğin plasentadan ayrılma belirtileri nelerdir?

Kadin 03-03-2023 17:26

Hamilelikte kulak problemleri nedir, tedavisi nasıl yapılır? Hamilelikte kulak problemleri bebeğe zarar verir mi?

Gebelik dönemi anne adaylarının sağlıklarına en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönemde anne karnındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi son derece önemlidir. Gebelik döneminde anne adayları birçok hastalığa daha açık olur. Bu yüzden de daha kolay rahatsızlanırlar. Grip, nezle gibi hastalıkların yanı sıra kulak problemleri de ortaya çıkabilir. Peki, hamilelikte kulak problemleri nasıl tedavi edilir?

Kadin 03-03-2023 17:26

Hamileler maydanoz yiyebilir mi, maydanoz düşüğe sebep olur mu? Hamileler maydanoz suyu içerse ne olur?

Gebelik dönemi anne adaylarının yeme içmelerine en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönem anne adaylarının hem kendileri hem de bebeklerinin sağlıkları için doktorlarının önerileri doğrultusunda hareket etmeleri önemlidir. Hamilelik süresi boyunca anne adaylarının yedikleri içtikleri her şeye ekstra özen göstermeleri gerekir. Bazı yiyecekler, anne adayları için risk teşkil edebilir. Peki, hamilelerde maydanoz tüketimi zararlı mı?

Kadin 03-03-2023 17:26

Hamileler uçak yolculuğu yapabilir mi, uçuş yasağı ne zaman başlar? Hamileyken uçağa binmek zararlı mı?

Gebelik dönemi her anne adayı için oldukça özel bir dönemdir. Bu dönemde anne adayları tatil planları yapabilir ve araba yerine uçakla yolculuk yapmayı tercih edebilir. Gebeyken uçakla yolculuk yapmak bazı anne adaylarının endişe duymasına da sebep olabilir. Hamilelik dönemindeki korkular ve endişeler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Peki, hamilelerde uçak yasağı ne zaman başlar?

Kadin 03-03-2023 17:25

Gebeliğin ilk zamanları dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, ilk 3 ve 6 ay nelere dikkat edilmelidir? Hamilelikte ay ay dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hamilelik dönemi anne adayları için oldukça özel bir süreçtir. 9 aylık gebelik süreci boyunca anne adaylarında hem fiziksel hem de ruhsal yönden pek çok değişim yaşanır. Anne adaylarının bu süreci sağlıklı ve rahat geçirmeleri son derece önemlidir. Özellikle hamileliğin ilk ayları gebeliğin gidişatı açısından büyük önem taşır. Peki, hamilelikte 3 ve 6. aylarda nelere dikkat edilmelidir?

Kadin 03-03-2023 17:25

Anne karnındaki bebek annenin elini hisseder mi? Anne karnında bebek sevildiğini hisseder mi?

Anne adaylarının çoğu için hamilelik dönemi çok özel bir süreçtir. Anne olmak içgüdüsel bir duygu olduğundan her kadın için bu durum özeldir. Kadınlar hamile olduklarını öğrendikten sonra değişmeye başlar. Bu değişim çoğunlukla olumlu yöndedir. Anne karnındaki bebek, özellikle kalp atışları duyulduktan sonra her şeyi hissetmeye başlar. Çoğunlukla anne karnındaki bebeklerin kalp atışı gebeliğin 5. haftasından itibaren duyulur. Peki, anne karnında bebek sevildiğini hisseder mi?

Kadin 03-03-2023 17:11

Belirti göstermeyen gebelik normal mi, bilinmeyen hamilelik belirtileri nelerdir? Hiç belirti olmadan hamilelik olur mu, herkeste olur mu?

Hamilelik dönemi başladığı günden itibaren unutulmaz anlarla dolu bir süreçtir. Anne adayları karınlarındaki bebeğin varlığını hissettikleri anda içgüdüsel olarak bambaşka birine dönüşürler. Gebeliğin ilk günlerinden itibaren anne adaylarının vücutlarında birtakım değişiklikler yaşanır. Ancak bazı kadınlarda bu değişimler olmayabilir. Peki, hiç belirti olmadan hamilelik olur mu?

Kadin 03-03-2023 17:10

Hamilelikte yapılmaması gereken ev işleri nelerdir, iş yapmak zararlı mı? Hamileyim temizlik yaptım belim ağrıyor, ne yapmalıyım?

Gebelik dönemi anne adayları için en hassas dönemlerden biridir. Bu dönemde anne adaylarının sağlıklarına ekstra daha fazla dikkat etmesi gerekir. Doktorlar, anne adaylarına hamilelik dönemini sakin ve dinlenerek geçirmelerini önerir. Günümüzde ise pek çok anne adayı bir yandan iş hayatında aktif bir şekilde çalışırken bir yandan da ev işleriyle ilgilenir. Hamileyim temizlik yaptım belim ağrıyor, ne yapmalıyım?

Kadin 03-03-2023 17:09

Hamilelik boyunca ağırlık kaldırdı! Doğan bebeğinin kasları görenleri şaşırtıyor

Anne adaylarının hamilelik boyunca yedikleri, içtikleri ve hissettikleri hem kendilerini hem de bebeklerini etkiliyor. Hamilelikte sağlıklı ve hafif tempolu sporlar yapmanın önemi olduğu belirtiliyor. Hamileyken ağırlık kaldıran sporcu bir annenin yeni doğan bebeğinin görüntüsü görenleri hayrete düşürüyor.

Kadin 01-03-2023 10:08

Bu yaşta hamile kaldıysanız dikkat! Kalp krizi ve inme riskiniz çok daha yüksek

Hamilelik kadınlar için oldukça stresli ve heyecanlı bir dönem olarak görülüyor. Anne adayları bu süreçte hem kendi hem de bebeklerinin sağlığını korumak için birçok alışkanlığını değiştiriyor. Yapılan bir araştırmaya göre belirli bir yaşta hamile kalan kişilerin kalp krizi ve inme riskinin çok daha yüksek olduğu öğrenildi.

Kadin 28-02-2023 10:22

Hamileler soda içebilir mi, soda içmek zararlı mı? Hamilelikte soda nasıl tüketilir?

Gebelik döneminde anne adaylarının sağlıklarına daha fazla dikkat etmeleri gerekir. Bu dönem özellikle sıvı ihtiyacında artış gözlenir. Doktorlar anne adaylarına bebeğin gelişimi için vitamin ve mineral bakımından zengin olan içecekleri tüketmelerini tavsiye eder. Hamilelik döneminde anne adaylarının tercih edecekleri içeceklerin doğal ve katkısız olması son derece önemlidir. Peki, hamileler soda içebilir mi, soda içmek zararlı mı?

Kadin 24-02-2023 17:39

Hamileler nane limon içebilir mi, mide bulantısına iyi gelir mi? Hamilelikte nane limon nasıl tüketilir, günde kaç bardak içilir?

Hamilelik döneminde anne adaylarının pek çok hastalığa yakalanma riski daha fazladır. Bu dönem, anne adayları için oldukça hassas bir dönemdir. Hormon seviyelerindeki değişimler, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir. Bu nedenden dolayı anne adayları soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara daha çabuk yakalanır. Bu hastalık dönemlerinde anne adaylarının yeme içmelerine dikkat etmesi gerekir. Peki, hamileler nane limon içebilir mi?

Kadin 24-02-2023 17:39

Hamilelikte duygusal değişimler ne zaman başlar, neden duygusal olunur? Hamilelik depresyonu ne kadar sürer, nasıl atlatılır?

Gebelik dönemi anne adayları için oldukça hassas ve özel bir dönemdir. Bu dönem her kadının vücudunda ve hormonlarında birtakım değişimler yaşanır. Özellikle gebeliğin ilk ve son zamanlarında anne adayları biraz daha fazla kırılgan bir yapıya sahip olabilir. En küçük bir olayda dahi tepki olarak ağlayabilir veya gülebilir. Peki, hamilelikte duygusal değişimler ne zaman başlar ve hamilelik depresyonu nasıl atlatılır?

Kadin 24-02-2023 17:38

Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Gebelikte kabızlığa anında çözüm önerileri nelerdir, zeytinyağı kullanılır mı?

Gebelik döneminde anne adayları pek çok zorlukla karşılaşır. Hamilelik süreci boyunca anne adaylarının vücutlarında pek çok değişim yaşanır. Bu değişimlere karşılık vücut tepki vermeye başlar. Bu tepkilerden biri de bağırsak hareketlerinde yaşanan düzensizliktir. Hamilelik döneminde anne adaylarının sıklıkla yaşadığı sorunlardan biri kabızlık rahatsızlığıdır. Peki, hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir?

Kadin 24-02-2023 17:38

Hamilelikte kaşıntı neden olur, ne zaman başlar? Hamilelikte kaşıntı nasıl geçer?

Gebelik döneminde kadınların vücutlarında birtakım fiziksel değişimler yaşanır. Fiziksel değişimlerin neticesinde kilo alımı başlar. Hamilelikte kilo alımı, derinin gerginleşmesine sebep olur. Deri gerginleştikçe anne adaylarını rahatsız eder. Vücuttaki bu değişimlerin sonucunda kaşıntı gibi cilt hastalıkları görülür. Peki, hamilelikte sıklıkla karşılaşılan kaşıntının nedeni nedir ve nasıl tedavi edilir?

Kadin 24-02-2023 17:38