Batum'a nasıl gidilir? Batum'da neler yapılır? Batum'da ne yenilir ne içilir? Batum gezi rehberi...

Türkiye sınırına yalnızca 20 km uzaklıkta olan Batum, 7 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi, tertemiz plajları ve yemyeşil doğası ve gece hayatıyla her mevsim turistleri çekiyor.

Her ne kadar Karadeniz kıyılarına yakın olsa da Akdeniz iklimine sahip olması ve yemyeşil güzellikleriyle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Batum'u özellikle bahar ve yaz dönemlerinde ziyaret edebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Batum Türklere pasaport ve vizesiz seyahat özelliği barındırması ve yakın olması nedeniyle çok rahat seyahat edebileceğiniz en güzel turistik kentlerden birisi.

BATUM'A NASIL GİDİLİR?

Batum'a otomobil ile gitmek istiyorsanız Trabzon'dan 1,5 saatlik yolculuk yapmanız gerekiyor. Karayoluyla Hopa'ya ulaştıktan sonra, Hopa'dan 15 dakika uzaklıkta yer alan Sarp Sınır Kapısı'ndan geçerek Gürcistan'a ulaşabilirsiniz.
Uçakla gitmek isterseniz direk uçuş yaklaşık olarak 1 saat 30 dakika sürmektedir. Ayrıca Artvin'den Batum'a giden otobüs ve minibüslerle de ulaşım mümkün.

Batum'da kalmak isterseniz her zevke ve her bütçeye göre bir konaklama alternatifi de bulunuyor. Önceliğiniz dinlenmek, deniz ve güneşse sahil şeridinde ünlü birçok otel mevcut.

BATUM'DA NELER YENİR?

Ülkenin her yerinde hamur işlerinden biri olan Gürcü böreği yani Haçapuri oldukça meşhur ve yaygın. Khinkali yani Gürcü mantısı geleneksel Çin mantısı büyüklüğünde hazırlanıyor ve kişi başı 3 tane yeterli oluyor. Elarci, Silor ve Badricani Batum'da tadabileceğiniz diğer lezzetlerden sadece birkaçı.

Reklam
Reklam

BATUM'DA GEZİLECEK YERLER NELERDİR?

Avrupa Meydanı'nın ortasında yükselen elinde altın post olan Medea Heykeli, Batum'un en gösterişli ve dikkate değer binalarından biri olan eski postane binası, 2000 yıllık alfabenin yer aldığı Alfabe Kulesi, görkemli Poseidon Heykeli'nin yer aldığı Tiyatro Meydanı ve Azerbaycanlı delikanlı ile Gürcü kız arasındaki aşkı anlattığı Ali ve Nino heykelleri mutlaka görülmesi gerekenler arasında. Bu kadarla da sınırlı değil tabii Batum'un gezilip görülecek yerleri. Şehrin güzel botanik bahçesi, Batum Piazza Meydanı, St. Nicholas Kilisesi, Batum Katedrali ve Batum Dolphinarium da diğer önemli gezilip görülecek yerler arasında.

BATUM HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Saat farkı: Batum ile İstanbul arasında 1 saat zaman farkı vardır. Batum İstanbul'dan 1 saat ileridedir.

Para birimi: Batum'da Lari kullanılır. 1 Lari yaklaşık 1.5 Türk Lirasıdır.

Resmi dil: Batum'un resmi dili Gürcücedir.

Reklam
Reklam

BATUM'DA GECE HAYATI

Batum gece kulüpleri, barlar, kumarhaneler ve daha fazlasıyla gezginler için çeşitli alternatifler sunuyor. Batum’da kumar sektörü, yasal olarak işlediği için 24 saat açık oluyor. Sahil şeridi boyunca şehrin ünlü Beach Clubları sıralanıyor. Gündüz yaşamın aksine gece her yer ışıl ışıl ve çok kalabalık olan kent sizi bambaşka bir ülkede gibi hissettiriyor.



Anahtar Kelimeler: