Gürcistan Haberleri Ve Son Dakika Gürcistan Haberleri

Gürcistan Haberleri Ve Son Dakika Gürcistan Haberleri

Güney Kafkasya'da yer alan Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye ile sınır komşusudur. Milli marşı Özgürlük, resmi dili Gürcüce, başkenti Tiflis'tir. Geçmişte Sovyetler Birliği'nde yer alan ülke, üniter parlamenter bir cumhuriyettir. Cumhurbaşkanı Saloma Zurabişvili olan ülkenin halkı Ermenilerden, Azerilerden, Gürcülerden ve küçük etnik gruplardan oluşmaktadır. Güç birliktedir sloganıyla Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi gibi dünya çapında etkili birçok oluşuma üyedir. Kırmızı beyaz beş haçlı bayrağa sahip ülke, tarihte başta Osmanlı olmak üzere birçok büyük gücün mücadelesine ev sahipliği yapmış, hakimiyetleri altına girmiştir. Son olarak uzun süre önce Çarlık Rusyası, sonra Sovyetler Birliği'nin egemenliğinde kalmıştır. Birliğin dağılmasıyla 9 Nisan 1991'de bağımsızlığına kavuşmuştur.

Gürcistan Haberleri

Gürcistan'da Başbakan Garibaşvili yeniden istifa etti!

Gürcistan'da Başbakan Garibaşvili, başkent Tiflis'te Hükümet Binası'nda yaptığı açıklamada, görevinden istifa ettiğini belirtti. Garibaşvili 2015 yılında da başbakanlık görevinden istifa etmişti

Haber 29-01-2024 17:43

Doğumdan sonra farklı ailelere satılan ikiz bebekler TikTok videosu sayesinde yeniden bir araya geldi! Tesadüfen gördü... 'Bana tıpatıp benziyordu'

2002 doğumlu Amy Khvitia ve Ano, birbirlerini TikTok ve bir yetenek yarışması sayesinde tesadüfen keşfettiler. İki kardeşin yıllar sonra birbirleriye kavuştuğu saniyeler duygusal anlar yaşattı. Hastanelerden çalınarak ailelere satılan bebekler arasındaki ikiz kardeşler birbirlerine kavuştuktan sonrada biyolojik anneleri Aza'yı bularak ona da kavuştu.

Trend 27-01-2024 08:50

Trabzon'un 2023'te yapı ve inşaat malzemesi ihracatı 24,2 milyon doları aştı

Trabzon'dan geçen yıl Gürcistan, Rusya Federasyonu ve Almanya başta olmak üzere 44 ülkeye yapı ve inşaat malzemesi ihraç edildi.

Yurthaber 26-01-2024 13:35

SON DAKİKA | Gürcistan'da korkutan deprem! Ardahan'da da hissedildi

Son dakika haberi: AFAD verilerine göre, Gürcistan'da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Ardahan'da da hissedildi.

Haber 02-01-2024 12:16

Sınır kapısında yılbaşı yoğunluğu! Dönüş yolunda uzun kuyruklar

Yılbaşı nedeniyle sınır kapılarında yoğunluk artıyor. Artvin'de bulunan Sarp Sınır Kapısı da yılbaşını Gürcistan'da geçirmek isteyenler ile doldu.

Haber 01-01-2024 16:15

Barcelona'nın 'altın çocuğu' sezonu kapattı!

EURO 2024 Elemeleri'nin 10. haftasında İspanya, Gürcistan'ı konuk etti. Müsabaka; İspanya'nın 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanırken, Gavi talihsiz bir an yaşadı. Barcelona'nın genç yeteneği, İspanya Milli Takımı formasıyla Gürcistan'a karşı çıktığı maçta sağ dizinden sakatlandı ve sezonu kapattı.

Spor 20-11-2023 19:10

Antalya'da, Gürcistanlı anne ile kızı Müslüman oldu

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan Gürcistanlı Raisa Kirtava ile kızı Shorena Şekercigil, düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Yurthaber 17-11-2023 13:54

Piyasa değeri 500 milyon TL! Türkiye'ye girerken yakalandı: Pamuklara emdirmişler

Gürcistan'dan yurda giriş yapan TIR'da yapılan incelemede pamuk balyalarına emdirilmiş şekilde uyuşturucu madde ele geçirildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, operasyona ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "1 ton ağırlığında pamuk yüküne emdirilmiş şekilde yurda sokulmaya çalışılan, piyasa değerinin yaklaşık 500 milyon TL civarında olduğu tahmin edilen metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirilmiştir." dedi.

Haber 04-10-2023 18:56

Gürcistan'da korkutan deprem! Tiflis'te de hissedildi

Gürcistan'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün başkent Tiflis’e 4 kilometre uzaklıktaki Lelubani köyü olduğu kaydedildi. Deprem Tiflis’te de hissedildi.

Haber 24-09-2023 09:26

Bankadan para çekenleri GPS ile takip edip gasp ettiler! Türk-Gürcistan uyruklu çeteye operasyon

Ankara'da bankadan para çekenleri gözetleyerek araçlarına GPS yerleştirip takip eden ve ardından gasp eden kişiler olduğu ihbarını alan polis ekipleri harekete geçti. Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nin çalışmaları sonucunda Türk ve Gürcistan uyruklu çete çökertildi. Çetenin daha önce İstanbul'da bir döviz bürosundan da yağma olayını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Haber 07-09-2023 22:11

Togg'a Gürcistan'da büyük ilgi! Gören şaşkınlığını gizleyemedi: Hem de Konya plaka...

Temmuz ayında teslim aldığı Togg'dan oldukça memnun olduğunu belirten medya şirketi sahibi Oktay Çomak, bugüne kadar 5 bin kilometre yol yaptığını ve gittiği her yerde ilgi gördüğünü belirtti. Son olarak ailesiyle tatil için gittiği Gürcistan'da Togg'u fark eden insanların yanına gelerek aracı incelediğini anlattı. O anlara ait görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, Togg'u Gürcistan'da gören vatandaşların şaşkınlığı büyük ilgi gördü.

Haber 22-08-2023 11:55

Son dakika: Cüneyt Çakır, Gürcistan Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevine getirildi!

Son dakika haberleri: Türkiye'nin uluslararası alandaki en kariyerli hakemi Cüneyt Çakır, geçtiğimiz yıl aktif kariyerini sonlandırarak yeşil sahalara veda etmişti. Türkiye'nin en üst düzey liginde toplam 387 maçta düdük çalan Çakır'ın yeni görevi ise belli oldu. Tecrübeli isim, Gürcistan Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. İşte detaylar...

Spor 09-08-2023 17:34

Haberi alır almaz akın ettiler, saatlerle yarış! Vergi zamları sonrası sınır kapılarında yoğunluk: 14 bin TL fazla ödememek için...

Resmi Gazete’de yayınlanan vergi oranları artışında yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harcın 20 bin TL’ye çıkarılması kararı üzerine Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı’nda yoğunluk yaşandı. Yeni tarih bu gece başlayacağından 20 bin lira yerine 6 bin lira ödemek için vatandaşlar saatlerle yarışmaya başladı. Öte yandan Ardahan’ın Çıldır ilçesi Aktaş Sınır Kapısı’nda da yoğunluk olurken Dilucu Sınır Kapısı'nda da cep telefonlarını kayıt altına aldırma kuyruğu görüldü.

Haber 07-07-2023 13:48

Tüm zamanların rekoru! Bayram tatilinde 270 bin kişi geçti... Araç kuyrukları oluştu

Sarp Sınır Kapısından 9 günlük bayram tatili dolayısıyla günlük ortalama 30 bine yakın vatandaş giriş çıkış yaparken günlük bin 800 adet aracın da sınır kapısını kullanarak geçiş yaptığı bildirildi.

Haber 03-07-2023 17:55

Soluk borusu dar olan Gürcü bebek, İzmir'deki ameliyatla rahat nefes aldı

Soluk borusundaki darlık nedeniyle nefes almakta güçlük çeken 2,5 aylık Gürcü bebek, Ege Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Yurthaber 16-05-2023 11:03

Görüntüler Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'ndan! Cep telefonu yoğunluğunun ardından bu kez... Türkiye'de 18 bin 500 lira, Batum'da 12 bin 300 lira

Ülkemizde geçtiğimiz aylarda Gürcistan'a açılan Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'nda 'cep telefonu turizmi'nin trafiği yaşanmıştı. Yaşanan cep telefonu yoğunluğunun ardından bu kez de oyun konsolu yoğunluğu yaşanıyor. Oyun konsolunun ülkemize göre daha ucuz olduğu öğrenen vatandaşlar sınır kapısında yoğunluğa neden olurken, ülkemizde piyasa değeri 18 bin 500 lira olan o oyun konsolunun, Batum’da 12 bin 300 lira olduğu, ayrıca vergi iadesiyle bu fiyatın 11 bin liraya düştüğü söyleniyor.

Finans 07-05-2023 12:14

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’e “Çok yakışıklı” diyen 70 yaşındaki Rus kadının cezası ağır oldu! O sözleri affetmediler

70 yaşındaki Olga Slegina isimli Rus bir kadın, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’e “ucube” diyen bir başka kadınla girdiği tartışmadan sonra para cezasına çarptırıldı. 70 yaşındaki Rus kadın Zelenskiy’e “Çok yakışıklı” dediği için 400 sterlin (9 bin 650 TL) para cezasına çarptırıldı. Yaşlı kadının cezanın nedenini anlayamadığını dile getirdi.

Trend 22-04-2023 11:19

Engelli halterci, ağırlığının 3 katından fazlasını kaldırarak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

Kocaeli'de yaşayan 1 metre 30 santim boyundaki Türkiye şampiyonu ve Avrupa ikincisi engelli milli halterci Serkan Çakmaz, antrenmanlarda ağırlığının 3 katından fazlasını kaldırarak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Yurthaber 30-03-2023 11:21

Komşuda 4,5 büyüklüğünde deprem! Artvin'de de hissedildi: Valilikten açıklama geldi

Türkiye'nin komşu ülkesi Gürcistan'da, 4,5 şiddetinde deprem meydana geldi. Artvin'de de hissedilen depremle ilgili valilikten açıklama geldi. İşte deprem haberinin detayları..

Haber 11-02-2023 21:18

Trabzon'da Gürcistan uyruklu kişiyi otomobilde silahla öldüren 2 zanlı tutuklandı

Trabzon'un Yomra ilçesinde Gürcistan uyruklu kişiyi, otomobilde silahla öldürdükleri şüphesiyle gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

Yurthaber 17-01-2023 10:01

Türkiye’nin birçok şehrinden vatandaşların akın ettiği Batum'da şoke eden iPhone hırsızlığı! Bilgi ulaştırana bin dolar ödül verilecek

Türkiye’nin birçok şehrinden vatandaşların telefon fiyatlarının daha uygun olması nedeniyle akın ettiği Gürcistan'ın Batum şehrinde şoke eden bir hırsızlık olayı yaşandı. Bir Apple mağazasından iPhone 14 Pro Max çalındı. Telefonu çalan kişinin Türk vatandaşı olduğunu ileri süren mağaza, hırsızla ilgili bilgi ulaştırana bin dolar para ödülü vereceğini duyurdu. Hırsızlık ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 18-12-2022 13:50

Gürcistan'a ucuz telefon turizmi! Stoklar tükendi: 20 bin TL için değer

Gürcistan'dan Türkiye'ye yaşanan alışveriş akını tersine döndü. İndirimli telefon almak isteyenler Gürcistan'a akın etti. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, saatlerce sırada bekleyerek Batum'a geçmeyi bekledi. Bu durum Batum'a telefon stoğunun tükenmesine de yol açtı. Bir vatandaş, Antalya'dan geldiğini belirterek "Bayabi bir çile çektim ama 20 bin TL için değer" diye konuştu.

Haber 08-12-2022 06:43

Cepleri dolu gelip her şeyi satın alıyorlar! Gürcistan’dan alışveriş akını… “550 dolara satacağım” Edirne’den sonra yeni adresleri orası

Alışveriş için Edirne'ye akın akın gelen yabancıların görüntüleri hafızalardan silinmezken yabancılara yeni bir durak daha çıktı. Özellikle Gürcistan, Ermenistan ve Romanya'dan gelen yabancıların artık İstanbul'u da tercih ettiği öğrenilirken cepleri dolu olarak otobüslerden indikleri ve bavullarını doldurup aynı gün geri döndükleri ifade edildi. 400 dolarlık alışveriş yaptığını söyleyen bir Gürcü, bunları ülkesinde 550 dolara satacağını söyledi. Bir başka yabancı ise "Her şeyi alıyorum" dedi.

Haber 07-12-2022 16:49

‘iPhone turizmi’ başladı! Fiyatı 57 bin liraya kadar çıkınca oraya akın ettiler: 15 bin lira daha ucuz…

Apple geride bıraktığımız eylül ayında yeni iPhone 14 serisini tanıtmıştı. Ülkemizde iPhone fiyatları modeline göre 57 bin liraya kadar çıkınca vatandaşlar ise farklı yollara başvurdu. Öyle ki Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nda 'iPhone turizmi'nin trafiği yaşanıyor. 2023 yılında daha yüksek kayıt ücreti bedeli ödemek istemeyenler özellikle hafta sonları Gürcistan'a akın ediyor. Vatandaşlar, Batum'dan aldıkları telefonları vergi iadesiyle 15 bin liraya kadar daha ucuza iPhone alabiliyor.

Finans 27-11-2022 14:37

Bir il pencereden atılan bebek olayıyla çalkalanıyor! 15 yaşındaki annenin ifadesi ortaya çıktı Hamile olduğumu bilmiyordum

Antalya, bir apartmanın 5. katından aşağıya atılan ve hayatını kaybettiği belirlenen bebeği konuşuyor. Tüyler ürperten olayda Gürcistan uyruklu anne, baba ve kızı gözaltına alınmıştı. Olayda flaş bir gelişme yaşandı ve 3 şüpheli tutuklandı. Bebeği pencereden atanın, bebeğin annesi 15 yaşındaki kız olduğu ortaya çıkarken annenin ifadesi de öğrenildi. İfadesinde “Hamile olduğumu bilmiyordum. Tuvalete girdiğim sırada doğum gerçekleşti. Ölü doğduğu için panikle attım” şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Haber 09-11-2022 22:19

Van depremi sırasında gelmişti... Gürcistan'ın yardım uçağı 11 yıl sonra satılığa çıkarıldı

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Gürcistan'dan yardım getiren ve Erzurum Havalimanı'nda başka bir uçakla çarpışıp hasar alan kargo uçağı için karar çıktı. 11 yıldır Erzurum Havalimanı'nda bekleyen uçak satışa çıkarıldı. 22 Kasım'da açık artırmaya çıkacak uçak için, ihale ilanında muhammen bedel olarak 400 bin lira belirlendi.

Haber 08-11-2022 20:40

Sınırdan gülerek geldi, torunlarına üst baş alıp Türkiye'den ayrıldı! Artvinliler duruma isyan etti

Türk Lirasındaki değer kaybı sonrasında Gürcistanlılar alışveriş yapmak için Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Lari'nin TL karşısında 6,5 kat değerli olması nedeniyle Sarp Gümrük Kapısı'nda yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Gelenler 1-2 aylık alışverişini yapıp ülkesine dönerken Türk vatandaşları bu duruma isyan etti.

Haber 06-10-2022 14:06

Kilometrelerce tır kuyruğuna ilişkin açıklama! Görüşmeler yapıyoruz

Ardahan Valisi Hüseyin Öner'den Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndaki tır kuyruğuna ilişkin açıklama geldi. Vali Öner, yaptığı açıklamada, "Gürcistan kaynaklı bir yoğunluk söz konusu, yani Türkiye tarafı değil. Onun da aşılması için görüşmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 05-10-2022 19:52

Savaş çığırtkanı olmakla suçlanıyordu! Rus YouTuber Julik Oleshko seferberlik kararı sonrası ülkesinden kaçarken görüntülendi

Rusya-Ukrayna savaşı 24 Şubat'tan bu yana devam ederken, Ukrayna'daki savaşa destek veren Rus YouTuber Julik Oleshko'nun sözleri birçok kesimde konuşulur olmuştu. YouTuber, Rusların çok fazla roketleri olduğu için coğrafya bilmelerine gerek olmadığını iddia etmişti. Çok sayıda kişi tarafından 'savaş çığırtkanlığı' ile suçlanan Julik Oleshko hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı. Oleshko, seferberlik kararı sonrası ülkesinden kaçarken görüntülendi.

Haber 02-10-2022 13:33

Türkiye - Gürcistan Ümit Milli maçı ne zaman, saat kaçta? Türkiye - Gürcistan milli maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Türkiye Gürcistan ümit milli maçının detayları merak konusu oldu. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak olan Türkiye - Gürcistan maçını futbolseverler yakından takip ediyor. Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetimindeki ümit milli futbol takımımız 2002 ve üzeri doğumlu futbolculardan oluşan yeni kadrosuyla ilk defa sahaya çıkacak. Peki, Türkiye - Gürcistan Ümit Milli maçı ne zaman, saat kaçta? Türkiye - Gürcistan milli maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak? İşte detaylar...

Spor 27-09-2022 16:48

TÜRKİYE GÜRCİSTAN ÜMİT MİLLİ MAÇI CANLI İZLE! Türkiye Gürcistan maçı saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Türkiye Gürcistan ümit milli maçı canlı olarak yayınlanacak. 27 Eylül 2022 Salı günü Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma için heyecan dorukta. Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetimindeki ümit milli futbol takımımız 2002 ve üzeri doğumlu futbolculardan oluşan yeni kadrosuyla ilk defa sahaya çıkacak. Birçok kişi arama motorlarında "Türkiye Gürcistan maçı canlı izle" konu başlığını sorguluyor. Peki, Türkiye Gürcistan maçı saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Spor 27-09-2022 14:59

Türkiye U21 - Gürcistan U21 maçı saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye Gürcistan maçı canlı yayın bilgisi!

Türkiye U21 Futbol Milli Takımı ile Gürcistan hazırlık maçında kozlarını paylaşacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak maç için heyecan dorukta. Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetimindeki ümit milli futbol takımımız 2002 ve üzeri doğumlu futbolculardan oluşan yeni kadrosuyla ilk defa sahaya çıkacak. Peki, Türkiye U21 - Gürcistan U21 saat kaçta ve hangi kanalda? İşte Türkiye Gürcistan maçı canlı yayın bilgisi...

Spor 27-09-2022 14:54

Putin'in 'seferberlik' hamlesi sonrası Rusya'dan kaçmak için harekete geçtiler! 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Eylül'de imzaladığı kısmi seferberlik kararı sonrası, Rus vatandaşları ülkeyi terk etmek için yollara düştü. Rusya-Gürcistan sınırında 20 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken son 1 haftada sınırdan 115 bin kişinin geçtiği rapor edildi. Öte yandan Rus ordusunun Gürcistan sınırına zırhlı araç ve asker sevk etmeye başladığı bildirildi.

Haber 26-09-2022 22:11

Son dakika: Rusya'dan özeleştiri gibi 'seferberlik' açıklaması! Gürcistan sınırındaki hareketlilik dikkat çekti

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin'in ilan etiği 'seferbelik' kararının yankıları sürerken Kremlin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, kısmi seferberlik kapsamında yedek güçlerin seferber edilmesi sırasında hatalar yapıldığını kabul etti. Öte yandan Gürcistan sınırında yaşana askeri hareketlilik ise dikkat çekti.

Haber 26-09-2022 14:29

Yargıtay Başsavcısı Şahin, Uluslararası Savcılar Birliğinin Tiflis'teki konferansına katılıyor

Yargıtay Başsavcısı Şahin, Uluslararası Savcılar Birliğinin Tiflis'teki konferansına katılıyor

Yurthaber 26-09-2022 10:53

Gürcistan'da rehine krizi! Kar maskesiyle bankayı basıp, duvarlara bomba koydu

Gürcistan’da bir banka şubesine rehine krizi yaşanıyor. Üzerinde patlayıcı bulunduğu tahmin edilen ve duvarlara bomba yerleştiren askeri kamuflajlı saldırgan, 12 kişiyi rehin aldı. Saldırgan 2 milyon dolar nakit para, bir minibüs, bir helikopter ve Rusya bayrağı talep etti. Gürcistan İçişleri Bakanlığı, krizi bir terör olayı olarak nitelendirdi.

Haber 20-09-2022 16:55

FIBA, Türkiye-Gürcistan maçında yaşananlarla ilgili disiplin soruşturması açtı

FIBA, Türkiye-Gürcistan maçında yaşananlarla ilgili disiplin soruşturması açtı

Yurthaber 15-09-2022 20:13

Seda Kurt'u öldürüp yurtdışına kaçmıştı! Gürcistan'daki cezaevinde dövülerek öldürüldü

Birlikte yaşadığı iki çocuk annesi Seda Kurt'u 19 yerinden bıçaklayarak öldürüp yurtdışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan Ercan Akkaş'ın, dövülerek öldürüldüğü belirlendi. Seda Kurt'un annesi Bedia Akar, "Bir kadın cinayeti davası daha kapandı. İlahi adalete inanırım. Hayatımız kısmen de olsa normale döndü" diye konuştu.

Haber 05-09-2022 11:04

Gürcistan'dan, Gaziantep'teki kazada hayatını kaybedenlere taziye mesajı

Gürcistan'dan, Gaziantep'teki kazada hayatını kaybedenlere taziye mesajı

Haber 20-08-2022 16:17

Bulgarlardan sonra şimdi de Gürcüler! Türkiye'den bidon bidon yağ taşıdılar

Edirne'den iğneden ipliğe, ilaçtan gıdaya varana kadar her şeyi alan Bulgar vatandaşlardan sonra Gürcistan vatandaşlarının da alışveriş adresi Türkiye oldu. Twitter'da bir kullanıcının yayınladığı görüntülerde Gürcülerin bidon bidon yağ aldıktan sonra ülkelerine geri döndüğü belirtildi. Söz konusu kişi çektiği videoda, ''Burası Batum girişi. Herkes Türkiye'den Gürcistan'a yağ sevkiyatı yapıyor'' dedi.

Haber 17-08-2022 16:46

Sınırda 6 kilometrelik kuyruk! Böyle görüntülendiler

24 Şubat'tan bu yana süren Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle, ülkeler arası yük taşımacılığı sekteye uğramaya devam ediyor. Son olarak Gürcistan'a açılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısında tır kuyruğu oluştu. Savaş nedeniyle güzergah değiştiren tırların oluşturduğu 6 kilometreyi bulan kuyruk Çıldır ilçesine bağlı Kenarbel köyüne kadar ulaştı.

Haber 10-08-2022 22:58

Ardahan Valisi Öner, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Orbay’ı ziyaret etti

Ardahan Valisi Öner, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Orbay’ı ziyaret etti

Yurthaber 04-08-2022 18:42

Gürcistan'da helikopter düştü! Çok sayıda ölü var

Gürcistan'da yamaç paraşütüyle kaza yapanları kurtarmaya giden helikopter düştü. Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Maalesef (helikopterdeki) 8 kişi öldü. Yamaç paraşütünü yöneten bir kişi yaralandı, beraberindeki yabancı turist de hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Haber 30-07-2022 01:02

Gürcü Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Kişilerin meslek belirlemeden önce kişisel ilgi alanlarını ve yetenekleri bilmesi gerekir. Aynı zamanda geleceği ve iyi bir geliri olan mesleklere yönelmek en doğru seçenek olacaktır. Yeni bir dil öğrenmeye, yeni kültürler tanımaya açık olan kişilere uygun bölümler vardır. Gürcü Dili ve Edebiyatı da bu bölümlerden biridir. Gürcü Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar, hangi dersleri alır?

Egitim 23-07-2022 19:39

SON DAKİKA | Gürcistan'da deprem! Ardahan'dan da hissedildi, AFAD'dan açıklama

Son dakika: Gürcistan'da sabah saatlerinde bir deprem meydana geldi. Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde olan depremin merkez üssü Gürcistan'ın Ninotsminda kenti olarak açıklandı. Meydana gelen deprem Ardahan ve ilçelerinde de hissedildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 11-07-2022 08:13

AB'den Ukrayna ve Moldova'nın adaylığına onay

AB liderleri Ukrayna ve Moldova'ya üyelik için aday statüsü tanınmasını kararlaştırdı. Gürcistan'a da "Avrupa "perspektifi" sözü verildi.

Haber 23-06-2022 22:49

Türkiye sınırında bir vaka daha! Bu kez Gürcistan'da görüldü

Türkiye'nin sınır komşusu Gürcistan'da ilk maymun çiçeği vakasının görüldüğü bildirildi. Daha önce de 8 Haziran'da Türkiye'nin başka bir sınır komşusu Yunanistan'da maymun çiçeği vakası görülmüştü.

Haber 15-06-2022 22:33

Galip Öztürk kimdir? Galip Öztürk neden gözaltına alındı? Nereli ve kaç yaşında?

Galip Öztürk, basında yer alan haberlerin ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Konuya ilişkin detayları öğrenmek isteyen birçok kişi internette; Galip Öztürk kimdir? Galip Öztürk neden gözaltına alındı? Nereli ve kaç yaşında? soru ve konu başlıklarını araştırıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Haber 01-06-2022 07:52

SON DAKİKA | Galip Öztürk gözaltına alındı! Gürcistan Maliye Bakanlığından Galip Öztürk açıklaması...

Son dakika: Gürcistan'da Metro Şirketler Grubu'nun sahibi iş insanı Galip Öztürk gözaltına alındı. Öztürk'ün vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılması şüphesi ile gözaltına alındığı bildirildi. İşte son dakika Galip Öztürk haberinin detayları...

Haber 01-06-2022 06:55