meyve ve sebzeler Haberleri

Evde kışlık konserve nasıl yapılır? İşte konserve tarifleri ve ihtiyacınız olacak ürünler
Çeşit çeşit meyve ve sebzelerin pazar tezgâhlarında bolca yer alması sebebiyle artık konserve dönemi de geldi diyebiliriz. Turşulardan salçalara, reçellerden kompostolara kadar birbirinden lezzetli kışlık ürünleri hazırlarken bazı belli başlı malzemelere de ihtiyaç duyacaksınız. Kış boyunca keyifli yiyebileceğiniz konserveleri doğru ve sağlıklı şekilde hazırlayabilmek için size yardımcı olacak ürünlerin hangileri olduğunu merak ediyorsanız okumaya devam edin!
Yayın Tarihi: 15-08-2023 17:56
Limonları yanlış saklıyormuşuz! Aylarca bozulmaması için...
Meyve ve sebzelerin kolayca bozulmaması için saklama yöntemlerine dikkat etmek gerekiyor. Birçok gıdanın buzdolabına konulduğunda bozulmayacağını düşünüyoruz ancak her gıdanın saklama yöntemi farklılık gösteriyor. Limonların uzun süre bozulmaması için doğru saklama yönteminin paylaşıldığı video izleyenleri şaşırttı.
Yayın Tarihi: 18-06-2023 14:26
Herkes aynı hatayı yapıyor! Bu iki sebzeyi asla yan yana koymayın
Marketten, pazardan alınan meyve ve sebzelerin tazeliğini günlerce koruyabilmek adına doğru saklama yöntemlerini bilmek gerekiyor. Yıllardır zihnimize kazınan yanlış saklama yöntemleri sebzelerin kolayca bozulmasına neden olabiliyor. Uzmanlar herkesin aynı hatayı yaptığını paylaşarak asla yan yana konulmaması gereken iki sebzeyi açıkladı.
Yayın Tarihi: 15-05-2023 11:50
Çilekleri bugüne kadar yanlış yıkamışız! İçinden çıkanlara inanamayacaksınız
Çilek yaz aylarının en sevilen popüler meyvelerinden. Oldukça sevilen çileklerin sağlık için birçok faydası bulunuyor. Ancak uzmanlar çilekleri doğru yıkamadığımızı paylaşıyor. Sosyal medyada yayınlanan çilek yıkama görüntülerinden çıkanlar görenleri şaşırtıyor. İşte doğru çilek yıkama yöntemi...
Yayın Tarihi: 01-05-2023 14:10
Bugüne kadar yanlış saklamışız! Limonu böyle saklarsanız bir ay bozulmuyor
Aldığınız meyve ve sebzelerin çok hızlı bozulduğunu düşünüyorsanız onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Özellikle su oranı yüksek olan limon, salatalık, domates gibi sebzelerin saklanmasına ekstra dikkat etmek gerekiyor. Limonun aylarca bozulmadan saklanmasını istiyorsanız aşağıda yer alan etkili yöntemi deneyebilirsiniz.
Yayın Tarihi: 31-03-2023 16:12
Çöpe gitmesin! Meyve ve sebzeleri aylarca taze tutmak için...
Meyve ve sebze tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Giderek artış gösteren meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor. Birçok kişi aldıkları gıdaları daha uzun süre taze tutmanın yolunu arıyor. Meyve ve sebzeleri uzun süre taze tutabilmek için aşağıdaki tüyoları deneyebilirsiniz.
Yayın Tarihi: 02-01-2023 12:24
Sağlık ve lezzet dolu smoothieler hazırlamanızı sağlayacak taşınabilir şarjlı blenderlar
Sağlıklı beslenmeye önem verenlerden misiniz? Vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacak besinleri mi tüketmeye özen gösteriyorsunuz? Ya da henüz sağlıklı beslenme adına bir adım atmadınız ama sizi motive edecek bir şeyler mi arıyorsunuz? Öyleyse bu yazımız tam size göre. Haydi gelin, detaylara geçelim.
Yayın Tarihi: 05-09-2022 18:04