Kırılan ruju sakın çöpe atmayın! Bu yöntem sayesinde ilk günkü gibi oluyor

Makyajın en son dokunuşu olan rujlar kadınların kuşkusuz vazgeçilmezi. Ancak çantamızdan eksik etmediğimiz rujlar, istenmeyen nedenlerden dolayı zarar görebiliyor. Kimi zaman ruju koyduğumuz çanta içerisinde, kimi zaman da aşırı sıcaklığa maruz kalarak kırılıyor ya da deforme oluyorlar. Ancak size sorunla değil çözümle geldik. İşte uygulayabileceğiniz yöntemler.

Beğenerek aldığınız rujunuz, muhafaza ettiğiniz yerde zarar görmesi ya da ruju fazla açmanızdan dolayı ikiye ayrılarak kırılabilir. Sizlere vereceğimiz yöntem ile rujunuzu tek bir parça haline getirip tekrar kullanabilirsiniz. Size 3 farklı yöntemle geldik. Yöntemlerden birini videolu anlatımla görebilirsiniz.

Reklam
Reklam

MALZEMELER

Mum
Ahşap çubuk
Kırılan rujunuz ve parçası
Buzdolabı

HAZIRLANIŞI

Öncelikle rujunuzun ikiye ayrılan parçalarını birleştirmek üzere kullanacağınız ısıyı hazır etmeniz gerekiyor. Bunun için mumu yakmalısınız. Mum temin edemediğiniz zamanlarda kibrit, çakmak gibi ısı verici araçlar kullanabilirsiniz. Burada önemli olan rujunuzun birbirine yapışmasını sağlayacak bir ısı kaynağının olması.

Rujunuzun kırılan iki parçasını eşit oranda ısı kaynağına tutmalısınız. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise; rujunuzu yakmamak.

Rujunuz hafif erimeye başladıktan sonra parçalanmış olan rujun iki ucunu birbirlerine baskı uygulayarak yapışmasını sağlamalısınız.

Son aşamada rujunuzun donması ve eski kalıbını alması için buzdolabında en az bir saat bekletmelisiniz.

AŞIRI SICAKTAN ERİYEN RUJUNUZU KURTARMAK MÜMKÜN!

Makyaj çantanızın içerisinde ya da masanızın üzerinde aşırı sıcak ile temas eden rujunuz erimeye başlar. Formunu kaybeder ve akıcı bir hâl alır. Böyle durumlarda eriyen rujunuzu kurtarmak mümkün. Aşırı sıcaktan eriyen rujunuzu tekrar eriterek kullanabileceğiniz bir forma sokabilirsiniz.

Reklam
Reklam

MALZEMELER

Mum
Kağıt peçete
Küçük kap
Metal kaşık
Buzdolabı

HAZIRLANIŞI

Öncelikle işlemi gerçekleştireceğiniz alanı korumak amacıyla kağıt peçeteleri kullanacağımız alana seriyoruz.

Mumu yakıyoruz. Aynı şekilde mum yerine kibrit, çakmak gibi ısı veren araçlar kullanabilirsiniz.

Aşırı sıcaktan zarar görmüş rujumuzu metal kaşık üzerine koyuyoruz. Isı veren kaynağımız üzerinde ruj tamamen eriyene kadar tutuyoruz.

Kaşığın içerisinde eriyen ruju küçük bir kaba aktarıyoruz.

Tüm rujunuz bitesiye kadar bu işlemi tekrar ediyoruz.

Eriyen rujunuzu aktardığınız kabın ağzını kapatıyoruz.

En az bir saat bekletmek üzere buzdolabına koyuyoruz.

Eritme işlemini gerçekleştirdiğiniz ruju daha rahat sürmek için dudak fırçası kullanabilirsiniz.