Lise ve ortaokul sınavları iptal mi? Bakanlıktan açıklama

13 Nisan itibariyle yapılan Kabine toplantısının ardından Ramazan ayı ile ilgili de bazı yeni kararlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı açıklamaya göre, lise ve ortaokul sınavları ile ilgili de yeni gelişmeler belli oldu. Birçok öğrenci ve velinin dikkatle takip ettiği ortaokul ve lise sınavları hakkında karar belli oldu. İçişleri Bakanlığı, lise ve ortaokullarla ilgili de yeni düzenlemeleri paylaştı.

Artan vaka sayıları sebebiyle okulların sınav takvimleri sürekli değişiyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, yapılan değişiklikleri öğrenciler ve velilerle paylaşıyor. Bir süredir uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimle okullarına devam etmeye çalışan öğrenciler için yeni sınav takvimi de açıklandı. Peki lise ve ortaokul sınavları iptal mi?

Reklam
Reklam

SINAVLAR İPTAL Mİ OLDU?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'tan itibaren başlatılması planlanan yüz yüze sınavlarının, 3 Mayıs'tan itibaren yapılmaya başlanacağını bildirdi. Sınavların iptali ile ilgili henüz net bir karar alınmadı.

Bakanlıktan illere gönderilen yazıda, liselerdeki yüz yüze sınav uygulamalarına ilişkin açıklamalara yer verildi.

MEB'in 2 Mart tarihli yazısı ile ortaöğretim kurumlarında uygulanacak sınavlarla ilgili gerekli açıklamaların yapıldığı hatırlatılan yazıda, ancak Kovid-19 salgınının yayılımının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda düşük, orta, yüksek ve çok riskli olarak sınıflandırılan illerde son günlerde yaşanan vaka sayılarındaki artış ve salgının seyrindeki gelişmelerin göz önünde bulundurulduğu ve bu kapsamda liselerde yüz yüze sınav tarihlerine ilişkin yeni uygulamaların yapılacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada,

"Biz bugünü kurtarmanın peşinde değiliz. Ben bütün dersleri, sınavları iptal etsem çok hoşa gider mi bu? Büyük kesimin hoşuna gider, ama bu geleceğin hoşuna gitmez. Bu çocukların önüne dağ gibi yığılacak birtakım müfredatın hoşuna gitmez. Önümüzdeki dört beş senenin riski var şu anda. Biz bu riski dikkate alarak karar vermek zorundayız. Güne bakarak karar veremeyiz.

"Tam zamanlı okula kavuşmayı en çok kendisinin istediğini dile getiren Selçuk, aşılanma sürecinin hızına ve yerli aşının ortaya çıkma tarihine bağlı olarak önümüzdeki öğretim yılının başında çok kısmı kontrollü de olsa salgının düzelebileceğini değerlendirdiklerini ve bütün hazırlıkları buna göre yaptıklarını söyledi.