Favorilerime ekle ()
ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki üzüm bağları, zirai don nedeniyle zarar gördü. İki gece üst üste sıcaklığın eksi derecelere düşmesi ile üzüm bağları zirai dona maruz kaldı. Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, zararın yüzde 100'E kadar çıktığını ifade etti.
Zonguldak'ta 45 yılı geride bıraktığı meslek hayatında 2024'te "Yılın Ahisi" ödülüyle onurlandırılan Mehmet Sağlam, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini ilk günkü heyecanla devam ettiriyor.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Çankırı, 2024 yılında işsizlik oranının en düşük olduğu 3'üncü il oldu.
Petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes'un açıkladığı haftalık verilere göre, ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 1 azaldı.
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ile beraber kurda hareketlilik meydana gelmiş ve Merkez Bankası yükselişi azaltmak için 3 günde 26 milyar dolarlık bir satış gerçekleştirdi. Merkez Bankası'nın bu satışı brüt döviz rezervlerinin son 1 yıldaki artışının yüzde 79'u oluyor.
Kruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından Türkiye'ye, bu yıl 'yüzen otel' olarak da bilinen 39 kruvaziyer ile 62 bin 512 yolcu geldi. Ocak ve şubat ayında gelen bu yolcu ve gemi sayısı ile kruvaziyer turizminde rekor yaşandı.
Türkiye'den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Atlas Okyanusu'nun Batı Afrika sahillerine, Hint Okyanusu'nun ise Umman sahillerine giden çok sayıda balıkçı gemisi balık avlıyor. Trabzon'dan da çok sayıda balıkçı gemisi bulunurken Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, yurt içindeki av baskısını azaltabilmek için büyük çaplı teknelerin yurt dışında avcılık yapmaları daha uygun olacağı düşüncesinde olduklarını söyledi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt şirketlerinin depolama ve iletim tarifelerinde değişikliğe gitti.
Resmî Gazete’de 21 Mart tarihinde yayımlanan düzenlemeye göre, Sağlık Bakanlığı, eczacıların kârlılık baremlerini her kur güncellemesi döneminde yeniden belirleyecek.
Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle, başta gıda ve giyim olmak üzere, birçok sektörde alışveriş hareketliliği yaşanması bekleniyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken bu dönemde 120 milyar liralık ciro beklediklerini ifade ederek, "Tüm sektörlerde hareketlilik yaşanıyor" sözlerini kullandı.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işsizlerin iş gücü piyasasına katılımını artırmak ve işverenlerin nitelikli eleman teminini kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü "İş ve Meslek Danışmanlığı" hizmeti kapsamında geçen yıl iş arayan 2,3 milyon kişiyle görüşerek kariyer planlamalarına destek sağladı.
Brent petroldeki fiyat dalgalanması, döviz kurundaki ani yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına zam beklentisi oluşmaya başladı. Araç sahipleri motorin, LPG ve benzin fiyatlarının ne kadar olacağını araştırıyorken salı, çarşamba ve perşembe günleri akaryakıta peş peşe zam gelmesi bekleniyor. Peki, akaryakıta ne kadar zam gelecek? 22 Mart 2025 güncel benzin, motorin, LPG fiyatları ne kadar? İşte detaylar...
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrası dövizde yaşanan dalgalanmanın Türkiye’ye 684 milyar liraya mal olduğunu söyledi. Öztrak, "Bu parayla her emekliye 41 bin lira ikramiye verilirdi" diye konuştu.
Hatay'da sarraflık yapan Ahmet Güney, son günlerde piyasalarda yaşanan dalgalanmalardan ötürü vatandaşların sığınması gereken güvenli limanın altın olduğunu söyledi. Güney, gram fiyatının altının birkaç ay içerisinde 4 bin 200 TL'ye göreceğini ifade ederek altın değerinde tavsiyelerde bulundu.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından piyasaları sarsmıştı. Bu hareketliliğin ardından Merkez Bankası TL'deki değer kaybını önlemek için gecelik faizlerini hem de tahvil faizlerini hızlı bir şekilde yükseltti ayrıca fonlamaya da ara verilerek Mayıs 2018'den bu yana ilk kez ara toplantı yapmış oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör ve yolsuzluk soruşturmaları kapsamında 19 Mart'ta gözaltına alındı. Düzenlenen operasyon sonrasında yurt genelinde protestolar düzenlenirken, İmamoğlu'nun emniyetteki ilk ifadesinin detayları da ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu "Aylık geliriniz ne kadar?" sorusuna yanıt verdi. İşte İmamoğlu'nun ifadesinin detayları...
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Şubat depremlerinin etkisinin devam etmesi nedeni ile deprem bölgesinde bazı dağıtım lisans sahibi şirketlerin avans ödemelerini erteledi.
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Reklam Kurulu'nun yanıltıcı reklamlar ile 32 buçuk milyon lira ceza uyguladığını açıkladı. Reklam Kurulu'nun 141 adet dosyadan 131'inin mevzuata aykırı bulunduğu ifade edildi ve 1 dosya için tedbiren durdurma kararının alındığını ifade edildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Bulvarı'ndan itibaren Yavuztürk, Kazım Karabekir, Topağacı ve Ümraniye Spor Köyü istasyonlarını hizmete alarak İstanbul'a 4,5 kilometre uzunluğunda yeni bir hat daha kazandıracaklarını belirterek, "İstanbul genelinde inşa ettiğimiz toplam hat uzunluğu da 188,3 kilometreye ulaşacak. Yeni projemizle Altunizade'den Ümraniye Spor Köyü'ne kesintisiz bir metro ulaşımı sağlamış olacağız." dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması sonrası Meclis'te çıkan gerginlik nedeniyle emekli bayram ikramiyelerinin görüşmesi yapılamamıştı. Emekliler bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplarına yatacağını ve Meclis tarafından ne zaman onaylanacağı merak ediyor? İşte detaylar...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın talimatı üzerine elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre 1 Nisan tarihinde faturalarda devlet desteğinin ne kadar uygulandığı görülebilecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Elimizde yeterli araç var. Programın uygulanmasına ilişkin hiçbir tereddüt yok. Kurumlarımızla yakın bir koordinasyon içinde çalışıyoruz" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması sadece siyaset gündemini değil ekonomi dünyasını da sarstı. Altın ve döviz tarihlerinde görmedikleri zirvelere çıkarken borsada 2 kere devre kesici uygulandı. Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri 328 baz puanla bir yılın en yüksek seviyesine yükseldi.
Fransız banka Societe Generale banka dolar/TL'de kısa pozisyonunu kapatma kararı aldı. Yapılan açıklamada, Merkez Bankası'nın Türk lirasını mümkün olduğunca istikrarlı tutmaya odaklanacağı vurgulandı.
Rekabet Kurulu içind Getir'in de bulunduğu bazı devralma başvurularını sonuçladı. Kurul'un kararına göre, Getir'in tek kontrolü dolaylı olarak Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işleminin onaylanmasına karar verildi.
Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), bugün kısa süre önce gerçekleşen büyük TurkNet veri sızıntısı hakkında resmi açıklama yaptı. 244 bin 396 abonenin verilerinin çalındığı belirtilirken; KVKK'nın açıklamasına göre, söz konusu sızıntı sonucunda müşterilerin ad-soyad, telefon numarası, abonelik numarası, TC kimlik numarası, abonelik devre bilgileri, adres, statik IP bilgileri gibi verilerinin ortaya çıktığı öğrenildi.
Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,8 düşüşle 548,8 puandan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,1 azalışla 22.760 puandan ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,4 değer kaybıyla 8.664 puandan işlem görüyor.
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, yaklaşan Ramazan Bayramı'nın etkisiyle ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşandığını belirterek, bu dönemde dolandırıcılık amacıyla piyasaya giren kişilere karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici güven endeksi martta aylık bazda yüzde 4,6 artışla 85,9 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. TÜİK'in verilerine göre, ihracat birim değer endeksi, ocakta geçen yılın aynı ayına göre değişmezken, ithalat birim değer endeksi yüzde 1,1 azaldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) Ekrem İmamoğlu ve Belediye hakkındaki iddialarla ilgili resmi açıklama geldi. 'Demokrasiye' darbe diyerek paylaşılan mesajda, suçlamalara tek tek yanıt verildi: "Pandemi döneminde 1388 hayali konser düzenlendiği" iddiası, "16 milyon insanın kişisel verilerinin reklam ve pazarlama şirketlerine satıldığı" iddiası, "İmamoğlu'nun başkanlığı döneminde mal varlığı arttı" iddiası, "İSKİ hesaplarında 215 Milyon TL tutarında kayıt dışı para transferi" iddiası...
Geçtiğimiz günlerde BİM, FİLE Market'in bağımsız bir şirket olarak devam edeceğini açıklamıştı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, File Market İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından resmen tescil edildi.
Borsa İstanbul haftanın son gününde de BIST 100 endeksinde düşüş kaydetti. Açılışı yüzde 0,53'lük düşüşle yapan Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 3,24'e çıktı. Düşüşün yaşanması ile beraber Borsa İstanbul devre kesici uyguladı. Saat 11.22'de sona eren devre kesicinin ardından kaybın yükselmesi ile beraber Borsa İstanbul ikinci kez devre kesici uyguladı.
Bayram ikramiyeleri 3 bin liradan 4 bin liraya çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de görüşülecekti. Ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi hakkında gözaltı kararının verilmesinin ardından Meclis'te tartışma çıkması sonucu bayram ikramiyelerinin görüşmesi de ertelenmiş oldu.
Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. 21 Mart 2025 dolar ne kadar oldu, euro ne kadar? 21 Mart Cuma dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 19 Mart Çarşamba günü gözaltına alınmasının ardından piyasalarda adeta deprem olmuştu. Altın fiyatları tarihi zirvelerini görürken borsa iki kere devre kesmişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Merkez Bankası dün aldığı kararları kamuoyuna duyurmuştu. Yatırımcı ise piyasaların siyasi gelişmeler ışığında nasıl şekilleneceğini merak ediyor. İşte detaylar...
Emekli olunca kıdem tazminatı alan vatandaşlar için SGK eski Başmüfettişi İsa Karakaş uyarılarda bulundu. Karakaş, emeklilik tarihi ile beraber kıdem tazminatının alınması gerektiğinin altını çizerek, çalışmaya devam eden emeklilerin de tazminatlarını bekletmeden almaları gerektiğini ifade etti.
İstanbul'la ilgili dikkat çeken bir metro kararı alındı. 21 Mart tarihli Resmi Gazete'ye göre devam eden raylı sistem projelerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; Kazım Karabekir-Topağacı-Ümraniye Spor Köyü Raylı Sistem Hattı'nın yapım ve yönetim sorumluluğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildi.
Ramazan Bayramına az bir zaman kala vatandaşın nakit ihtiyacı artıyor. Aynı zamanda Kurban Bayramı'nda da kurbanlık alımında nakit para kullanan vatandaşların ATM'lerin nakit çekme limitlerinde mağduriyet yaşamaması için bankaların limit güncellemeye gideceği öğrenildi. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, bankaların nakit çekme limitlerini ne kadar yükselteceğini açıkladı. İşte detaylar...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) gecelik vadede borç verme faiz oranını yüzde 46 seviyesine yükseltirken, piyasadaki oynaklığı sınırlamak üzere TL ve döviz likiditesine yönelik tedbirler aldı.
Avrupa Birliği, ABD Başkanı Donald Trump’ın çelik ve alüminyum vergilerine karşı misilleme önlemlerini müzakerelere zaman tanımak amacıyla nisan ayı ortasına kadar erteledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 789 milyon 974 bin 500 lira destekleme ödemesinin yarın çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.
Antalya'nın Kumluca ilçesinde seracı Ahmet Ünal (55), kış mevsiminde serasında kavun yetiştirdi. Kavunların kilosu 200 liraya alıcı bulduğunu belirten Ünal, "'Yapamazsın. Bu mevsimde kavun olmaz' dediler. Yaptım ve oldu" dedi.
Kırıkkale'de 210 küçükbaş hayvan üreticisine damızlık koç desteği sağlanırken, çeşitli tarımsal projelerle ek destekler de sunuldu. Koç desteği alan kadın girişimci, "Eşim çoban olarak koyunlarımızı güdüyor, sigortasını ödüyorum. Kuzular ve oğlaklar adeta çocuğumuz gibi" dedi.
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Van’daki tatlıcılar ve pastaneler bayram hazırlıklarını hızlandırdı.
ABD'de cari işlemler açığı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 2 daralarak 303,9 milyar dolara geriledi.
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 14 Mart ile biten haftada önceki haftaya göre 337 milyar 815 milyon 260 bin lira artarak 21 trilyon 323 milyar 283 milyon 756 bin liraya yükseldi.
ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 15 Mart ile biten haftada 223 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.
İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 4,5'te sabit bıraktı.
Türkiye gündeminin ilk sırasında dün sabah saatlerinde başlayan şafak operasyonları var! 100 kişilik gözaltı listesindeki isimler çok dikkat çekici. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun haricinde Murat Ongun, Buğra Gökçe, Necati Özkan, Resul Emrah Şahan, Mustafa İlbak gibi isimler de gözaltında! Bir de yurt dışında firari olanlar var… İşte İBB soruşturmasında yurt dışında firar olan o kişiler!