10 Gün Haberleri

Ayı saldırısına uğrayan çoban: ‘Ben sana ne yaptım koca oğlan’ dedim

Kütahya'da meydana gelen olayda 70 yaşındaki çoban ayı saldırısına uğradı. Sadık Batum adındaki adamın bacağına yaklaşık 30 dikiş atıldı. Tedavisinin ardından taburcu olan Batum, ''Ben sana ne yaptım koca oğlan dedim. Ölüyorum galiba dedim. Çok büyük, siyah bir ayıydı. Şansıma orada köyün gençleri motosikletle piknik yapmaya gelmişler. Onlar geldiler, beni oradan aldılar'' dedi.

Haber 16-07-2022 17:56

Sazlıdere Barajı'ndaki görüntü çok korkutmuştu! İSKİ'den açıklama geldi, işte sebebi...

İstanbul'un su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı'nın üzerinde oluşan yeşil ve mavi tabaka çok korkutmuştu. Mevcut durumla ilgili İSKİ açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Sazlıdere Barajı'nda meydana gelen renk değişimi doğal bir süreç olup, suyun durgunlaşması sebebiyle ortaya çıkmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Haber 14-07-2022 21:28

Ayçiçeği tarlalarını tırtıl istila etti! 'İlk defa yaşadık, ilk defa duyuyoruz, şaşkınız'

Trakya'da çiçekleri açarak, tarlaları sarıya boyayan ve çiftçisinin 'sarı gelin' olarak adlandırdığı ayçiçeği tarlalarını 'çayır tırtılı' istila etti. Edirne kent merkezi, Havsa, Uzunköprü, İpsala ve Enez ilçelerinin yanı sıra Tekirdağ ve Kırklareli'de de etkili olan tırtıl, bitkiyi kökten başlayıp yaprak ve çekirdek kısmına kadar yiyerek, büyük verim kaybına neden oluyor. Çiftçilerden Ahmet Birincibubar, ''Bu ortamı ilk defa yaşadık. Kurdun yemesini ilk defa duyuyoruz. Şaşkınlık yarattı'' dedi.

Haber 14-07-2022 17:41

4 bin ailenin gelir kapısı 'beyaz altın!' Kilogram fiyatı 18 ila 30 lira arasında

Kastamonu'da üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın hasadına başlandı. Bu sezon 25 bin ton rekolte elde edilmesi beklenen sarımsak yetiştiriciliğinden 4 bin ailenin, ekonomik kazanç sağladığı belirtilirken sarımsakların 8-10 gün kuruması için tarlada bırakılacağı kilogram fiyatının 18 ila 30 lira arasında değiştiği kaydedildi.

Haber 12-07-2022 16:52

Arkadaşını kurtarmak isterken kaybolmuştu! Hemşireden 32 gündür iz yok

11 Haziran'da Siirt'te meydana gelen olayda hemşire Eyyüp Güneş Müküs Çayı'na düşen meslektaşını kurtarmak isterken kaybolmuş, Güneş'in izine rastlanılamamıştı. 21 yaşındaki hemşireyi arama çalışmalarında 32'nci güne girildi ancak bir sonuç çıkmadı. Valilikten gelen karar sonucu ise arama çalışmaları 10 gün daha uzatıldı.

Haber 12-07-2022 15:40

Son dakika: Tahıl koridoru için gözler yarına çevrildi! Kritik zirvenin adresi İstanbul

Son dakika haberi: Karadeniz'de oluşturulması planlanan tahıl koridoru için taraflar görüşmelerini sürdürürken önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye, Rusya, BM ve Ukrayna arasında gerçekleşecek görüşmenin yarın İstanbul'da yapılacağı bildirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da konuyla ilgili yaptığı açıklamada görüşmelerin olumlu seyrettiğini vurgulayarak sürece ilişkin bilgi paylaştı.

Haber 12-07-2022 12:06

Son dakika: Et ve Süt Kurumu duyurdu: Satılamayan kurbanlıklar için flaş karar!

Son dakika haberine göre satılamayan kurbanlıklar için Et ve Süt Kurumu harekete geçti. Kurumdan yapılan açıklamada hayvan pazarlarına getirilen ancak satılmayan kurbanlıkların kurum tarafından satın alınacağı açıklandı.

Finans 11-07-2022 10:43

Kurbanlığı ucuza almak için bugünü beklediler! Fiyatlar makul, gayet güzel

Kurban Bayramı'nda kurban kesmek için kimi vatandaşlar günler öncesinden pazarlıklara ve hazırlıklara başlarken kimisi ise kurbanlığı ucuza getirmek için farklı yöntemlere başvurdu. İzmir'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurbanlık fiyatlarındaki düşüş bin lirayı buldu. Bunu fırsat bilen vatandaşlar da bayramın ilk gününde harekete geçti.

Haber 09-07-2022 17:07

Turizmcilerden son dakika uyarısı: 'Rezervasyon yapmadan gelmeyin'

Kurban Bayramı için Bodrum’a gelecek olan tatilcilere turizmcilerden uyarı geldi. Rezervasyon yapmadan gelenler kapıda kalabilir. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının ardından Bodrum’da arife günü yoğunluk yaşanmaya başladı. Uçaklar ve şehirler arası otobüsler Bodrum için ek seferlere başladı. Bir çok otelde doluluk oranları yüzde 90’ları bulunca turizmcilerden açıklama geldi. Turizmciler tatillerini Bodrum’da geçirmek isteyenler için rezervasyon uyarısında bulundu.

Finans 08-07-2022 17:23

Binali Yıldırım'dan dikkat çeken hayat pahalılığı açıklaması: 10 gün önce yurt dışındaydım...

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye'deki hayat pahalılığı ile dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Katıldığı programda ülkenin ve dünyanın zor şartlardan geçtiğini anlatan Binali Yıldırım, "10 gün önce yurt dışındaydım, orada gördüm. Sıkıntılar bizimkinden daha fazla" dedi.

Haber 08-07-2022 15:26

Görev başında katledilen doktor Ekrem Karakaya son yolculuğuna uğurlandı! Kahreden sözler: Siz herhalde Ekrem’e benzettiniz

Konya'da kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ekrem Karakaya'nın hayatını kaybetmesi sonrasında olayın yaşandığı klinik, kapısına 'Cenazemiz var. Hasta bakılmayacaktır' yazısı asılarak, kapalı tutuldu. Karakaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğunda uğurlandı. Karakaya'nın abisinin ise cenazede kardeşiyle anlattığı anısı yürekleri yaktı.

Haber 07-07-2022 14:58

Ünlü isimler Emniyet'e çağrılmıştı! 'Sarallar' üyelerinin eğlence mekanına baskınından şok görüntüler ortaya çıktı

Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya, Aylin Coşkun, Sinan Engin gibi ünlü isimlerin de adının geçtiği, liderliğini iş insanı ve Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski yöneticilerinden Erdal Acar'ın yaptığı ileri sürülen, 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 122 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda bugün adliyeye sevk işlemleri devam ederken Sarallar üyelerinin eğlence mekanına bir baskınından görüntüler ortaya çıktı.

Haber 07-07-2022 10:17

Bekçi alımı sınavı ne zaman 2022? Bekçilik sınavı yerleri ne zaman açıklanacak, sınav giriş belgesi hangi tarihte yayımlanacak?

Bekçi alımı sınavı ne zaman 2022? Bekçi olabilme hayaliyle sınava girecek olan binlerce kişi tarafından merak konusu oldu. 2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı için vatandaşlar internette araştırma yapmayı sürdürüyor. Peki Bekçilik sınavı yerleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Haber 07-07-2022 09:57

Kıdem tazminatına da zam geldi! 1 Temmuz’dan sonra her şey değişti…

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları hepsinde yaşanan peş peşe artışların ardından merak edilen bir diğer konu da kıdem tazminatına gelen zam miktarı oldu. Zamların ardından milyonlarca çalışanın kıdem tazminatı arttı. En düşük 1 yıllık kıdem net 6 bin 422 liraya en yüksek kıdem ise 15 bin 255 liraya çıktı. İşte kıdem tazminatıyla ilgili kritik gelişme...

Finans 07-07-2022 07:49

Bekçi alımı sınavı ne zaman? 2022 bekçilik sınavı yerleri ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı, bekçi olabilme hayaliyle sınava girecek olan binlerce kişi tarafından sorgulanıyor. 2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı için artık geri sayım başladı. MEB tarafından düzenlenecek olan bekçilik sınavı öncesinde bekçilik sınav yerlerinin açıklanması bekleniyor. Peki, bekçilik sınavı ne zaman? 2022 bekçilik sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Haber 06-07-2022 14:09

Koronavirüs kabusu... Vakalar artışa geçti, uzmanlardan uyarı geldi! Kurban Bayramı'na dikkat...

Koronavirüs vakaları son haftalarda yeniden tırmanışa geçti. Tedbirsiz ve önlemsiz olduğumuz şu günlerde vakaların artıyor olması uzmanları endişelendirdi. Kurban Bayramı öncesi uyarı yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önlemlerin yeniden alınması gerektiğini belirtti. Uzm. Dr. Akyol ise 6. dalganın kapıda olduğunu ve önlem alınmazsa son bahara kötü bir giriş yapılacağını söyledi. Öte yandan uzmanlar, "Koronavirüs hastalarına bakmaktan başımızı kaldıramıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber 06-07-2022 08:09

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Mansur Yavaş açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, izne ayrılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Mansur Yavaş'ın bugünden itibaren 10 gün izin yapacağı belirtildi.

Haber 06-07-2022 07:35

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Sözleşmelilere kadro müjdesi, Sarallar operasyonu, benzin fiyatları, Kadir Şeker...

Son 24 saatte Türkiye ve dünya neleri konuştu, hangi gelişmeler yaşandı? Günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. 500 bin sözleşmeli personele kadro müjdesi, Sarallar operasyonu, Kadir Şeker davası, benzin fiyatları...

Haber 05-07-2022 19:30

Son Dakika: Karadeniz'de tahıl koridoru planı! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında açıklama yaptı. Tahıl koridoruyla ilgili soruya da yanıt veren Erdoğan, "Karadeniz koridoru önem ifade ediyor. Putin ve Zelenskiy'nin yaklaşımları önem arz ediyor. Görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Tahılın dünyaya ulaşımı söz konusu. Bizde sıkıntı yok ama dünyada var. 1 hafta-10 gün içinde görüşmeleri yoğunlaştırıp neticeye ulaştırmaya çalışacağız" dedi.

Haber 05-07-2022 19:23

Özgecan Aslan davasında flaş gelişme! Fatih Gökçe'nin 'cinsel saldırı' cezası onandı

Türkiye'nin gündemine oturan Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde, 2015'te Ahmet Suphi Altındöken tarafından öldürülmüştü. Özgecan Aslan davasında yargılanan Altındöken'in arkadaşı Fatih Gökçe'nin (28) de 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanmıştı. Gökçe hakkında yerel mahkemenin 'cinsel saldırı' suçundan verdiği 22 yıl 6 ay hapis cezası da Yargıtay tarafından onandı. İşte olayın detayları!

Haber 05-07-2022 17:35

Bahçelievler'deki pazarda besiciler büyükbaş kurbanlıkların çoğunu sattı

Kurban pazarında büyükbaş hayvan satan besicilerin birçoğu çadırların girişine "bitti" yazılı brandalar astı - Besicilerden Sadettin Çakmak: - "Zaten 1 hafta, 10 gün öncesinden büyükbaşlar satılıyor. Gücü yeten büyükbaş, yetmeyen de küçükbaş alıyor"

Haber 05-07-2022 12:31

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti, karnından 10 kilo tümör çıkarıldı! 'Meslek hayatımda böylesine rastlamadım'

Sivas'ta nefes darlığı şikayetiyle hastaneye giden Türkan Karademir'in (72) karnından çıkan kitle doktorları şaşkına çevirdi. Son 3 yıldır karın ve bel ağrısı da çeken Karademir'in karnında tespit edilen 10 kilo ağırlığında, 55 santimetre çapındaki tümör 4 saatlik operasyonla çıkartıldı. Operasyonu yapan doktorlardan Doç. Dr. Savaş Karakuş, "25 yıllık meslek hayatımda bu kadar büyük kitleye hiç rastlamadım" dedi. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Karademir, taburcu edildi.

Haber 05-07-2022 12:24

Paris Saldırganına Ömür Boyu Hapis Cezası

IŞİD'in Paris'te 2015 yılında üstlendiği terör saldırılarına karışan aşırılık yanlısı silahlı grubun hayatta kalan tek üyesi Salah Abdeslam cinayet ve diğer suçlardan şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Haber 30-06-2022 01:21

Çağımızın yeni halk sağlığı sorunu: Erişkin skolyozu! Bu 4 hataya düşmeyin

Fazla kilolar, hareketsizlik, yanlış duruş ve oturuş, hatta aşırı topuklu ya da babet ayakkabılar giymek… Günümüzde gerek sağlıksız yaşam tarzı gerekse ilerleyen yaş gibi etkenlerle erişkin skolyozu giderek yaygınlaşıyor.

Haber 28-06-2022 10:11

ABD'de silah satışına kısıtlama geldi

ABD'de Başkan Joe Biden, silah satışına kısıtlamalar getiren yasa tasarısını imzaladı.

Haber 25-06-2022 17:52

ABD'de silah satışını kısıtlayan tasarı Senato'dan geçti

ABD Senatosu, silah satışına bazı kısıtlamalar getiren yasa tasarısını onayladı. Tasarı, aile içi şiddetten sabıkası olan kişilerin silah sahibi olmasının zorlaştırılması gibi tedbriler içeriyor.

Haber 24-06-2022 11:45

Küçücük bebeği engerek yılanı soktu! Korkunç gerçek ağlamaya başlayınca...

Rusya’da yaşanan korkunç olayda henüz yeni yürümeye başlayan bebeği, engerek yılanı soktu. Tatil için Sibirya’yı seçen annesiyle birlikteyken engerek yılanı tarafından sokulan çocuğun elleri anında reaksiyon gösterdi. Apar topar hastaneye kaldırılan bebeğinin elleri şişti ve siyaha döndü. Engerek yılanının zehri göğsüne kadar indikten sonra doktorların müdahalesi sonucu kurtuldu.

Haber 24-06-2022 08:32

Almanya'nın konuştuğu Türk! 557 bin euro buldu, sahibine verdi

Almanya, Hüseyin Ersoy'un yaptığı iyiliği konuşuyor. Ersoy, ölen bir kişinin evinde bulduğu 557 bin euroyu mirasçısına verdi. Hüseyin Ersoy, “Emaneti sahibine teslim edince kuşlar gibi hafifledim” ifadelerini kullanarak, “Kul hakkı yemeği Allah kimseye nasip etmesin” dedi.

Haber 23-06-2022 23:44

Bedelli askerlik ile ilgili bilinmeyenler! Ödemeler neye göre değişiyor, kimler yararlanabilir?

Bedelli askerlik ücreti ile ilgili AK Parti'den açıklama gelmişti. Yeni düzenleme ile bu hakkı kaybeden 550 bin kişiye daha hak sağlanacak düzenleme gündemde. Peki ödenecek tutar ne olacak? Ödemeler neye göre değişiyor? Kimler bu haktan yararlanabilir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Finans 22-06-2022 09:37

Tahıl koridoru için İstanbul'da 4'lü zirve! Cumhurbaşkanlığı kaynakları açıkladı: Türkiye'ye yüzde 25 ucuza satılması gündemde

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının Ukrayna'da savaş nedeniyle mahsur kalan tahıl ürünlerinin ihracatının sağlanması için İstanbul'da 4'lü bir zirve yapılacağını açıkladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de katılabileceği belirtilen toplantının gündeminde tahıl koridorundan çıkacak ürünlerin Türkiye'ye yüzde 25 daha ucuza satılmasının da olduğu ifade edildi.

Haber 21-06-2022 17:07

Üç şehirden dehşet haberleri art arda geldi! Beş çocuk ve iki kadın öldürüldü

Üç şehirden peş peşe korkunç haberler geldi. Tekirdağ'da Burak Tekler (24) isimli şahıs, boşandığı eşi Cansu Sezer (24) ile oğlu Selim Ali Tekler'i (3) bıçaklayarak öldürdü ve polise teslim oldu. Bir başka korkunç olay ise İzmir'de yaşandı. Gaziemir ilçesinde polis memuru baba iki çocuğunu tabanca ile öldürdükten sonra intihar etti. Antalya'da ise cinnet getiren baba, iki çocuğunu ve eşini av tüfeği ile öldürdü. Aynı silahla intihar eden baba, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Haber 17-06-2022 20:41

İzmir depreminde 15 kişiye mezar olmuştu! Doğanlar Apartmanı davasında karar

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı 15 kişiye mezar olmuştu. Başlatılan soruşturmada, binanın müteahhidi Çetin Doğan ve statik-betonarme proje müellifi Mehmet Sedat Boyacı tutuklanmıştı. Sürveyan gösterilen Gündüz Uysal tutuksuz yargılanırken, yapı fenni mesulü Bedriye Işıldak ise firar etmişti. İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Doğanlar Apartmanı'na ilişkin davada karar açıklandı.

Haber 17-06-2022 17:21

Üretici de tüketici de isyanda! Tarlada 1 lira, markette 7 lira

Ürünlerin tarla fiyatıyla market fiyatı arasındaki farkın yüksek olmasına tepkiler gelemeye devam ediyor. Eskişehirli çiftçinin büyük umutlarla yetiştirdiği marul tarlalarda hasada hazır halde bekliyor. Ürününe alıcı bulamayan çiftçi, marulun tarlada 1,5 liraya marketlerde 7 liraya satılmasına tepki gösteriyor.

Finans 14-06-2022 12:42

Normal saat takmayı gereksiz bulanlara hem kullanışlı hem şık akıllı saat modelleri

Sıradan saatlerden hoşlanmayan ve yaşantısına teknolojik bir pratiklik kazandırmak isteyenlerin tercihi, akıllı saatlerden yana oluyor. Klasik saatlerin üstlendiği görevlere ek olarak daha fazla özellik barındıran akıllı saatler, günün her anı kullanıcılarının yaşantısına olumlu katkılar sunuyor. Birçok başarılı marka birbirinden kaliteli akıllı saat modelleri üretiyor. Gelin, en iyi akıllı saat modellerini beraber inceleyelim!

Haber 13-06-2022 16:07

İnfiale yol açan 15 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili açıklama geldi! Ataşehir'de yabancı uyruklu şahıslardan kaçarken kazada hayatını kaybetti

Sosyal medya 15 yaşındaki çocuğun ölümüyle sonuçlanan dehşete düşüren olayı konuşuyor. Ataşehir’de meydana gelen olayda, iddialara göre yabancı uyruklu kişiler tarafından saldırıya uğrayan 15 yaşındaki Selahattin Çelik, kaçmaya çalışırken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada olaya sebebiyet veren yabancı uyruklu şahsın ise tutuklandığı belirtildi. Öte yandan Ümit Özdağ da açıklama yaparak olaya ve mahalledeki duruma ilişkin bilgi verdi.

Haber 12-06-2022 16:36

Yanlış ekspertiz raporu hayatının şokunu yaşattı: Binlerce lira zarara uğradı! Uzmanından uyarı geldi

Öğretmen Ufuk Bengi yanlış ekspertiz raporu nedeniyle büyük şok yaşadı. Bursa'da satışa çıkardığı aracı için 'Tamamı boyalı' raporu alan Bengi, aksini ispatlamak için başka firmalara gitti. İncelemelerde sadece kaputun boyalı olduğu belirtildi. Binlerce lira zarara uğradığını belirten Bengi, "3 farklı ekspertiz firmasına götürdüm. Benim vaat ettiğim şekilde boya çıktı" dedi. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık ekspertizden kaynaklı mağduriyetler için yasal düzenleme çağrısı yaptı.

Haber 12-06-2022 11:36

Gıda da kıtlık krizi kapıda mı? TMO'dan açıklama geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, dünya tahıl krizinden Türkiye’nin etkilenip etkilenmeyeceğine ilişkin sorulara cevap geldi. Güldal, 'Yurt içi üretimimiz bize yetecek. Dünyada da üretimde çok büyük problem yok. Bir miktar artsa da bir miktar azalsa da bazı ürünlerde, 2022 yılında bir kıtlık söz konusu değil. 'açıklamasını yaptı.

Finans 10-06-2022 12:47

Bodrum'un merkezinde korkunç olay! Kökü kokuya gitti, görünce şoke oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, şehrin merkezindeki bir yeşillik alandan gelen kötü kokular, korkunç manzarayı ortaya çıkardı. Emniyete 100 metre uzaklıkla bulunan otluk alanda, 10 gün önce öldüğü belirlenen yarı çıplak halde bir erkeğin cesedi bulundu.

Haber 10-06-2022 07:42

Müsilaja karşı önemli hamle... TBMM Genel Kurulunda kabul edildi!

Müsilaj ve imara ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Boğazlar ve Susurluk Havzası dahil Marmara Denizi Hidrolojik Havzası ve bu havzada yer alan illerden İstanbul, Bursa ve Kocaeli illerinin tamamında belediyeler, 6 ay içerisinde iş termin planlarını Bakanlığa sunmak ve 3 yıl sonunda da ileri atık su arıtma tesislerini kurup işletmeye almak zorunda olacak.

Haber 10-06-2022 01:13

Çin ve Rusya’dan BM Genel Kurulu’na ''Veto'' Açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarihinde bir ilk yaşandı. 25 Nisan’da BM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa kapsamında, Güvenlik Konseyi’nde ''veto'' hakkını kullanan beş daimi üye; ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya’nın BM Genel Kurulu’na açıklama yapması kararı ilk kez bugün uygulandı

Haber 09-06-2022 00:21

Acı gerçek evden kötü kokular gelince ortaya çıktı!

Bursa'da yalnız yaşayan bir kadın, evinde ölü bulundu. Kadının ölümü, evden gelen kötü kokular üzerine komşularının polise haber vermesiyle ortaya çıktı.

Haber 08-06-2022 23:52

Antalya'da akıllara durgunluk veren olay! Ekmeği ucuza satıyor diye kurşun yağmuruna tutuldular

Antalya'da fırıncılık yapan kişi, meslektaşı Osman Soylu’ya ait fırına ateş açtı. 4 liralık ekmeği 2,25'e sattığı gerekçesiyle Soylu'nun iş yerini kurşun yağmuruna tutan İ.A. olay yerinden kaçarken, ölen ya da yaralanan olmadı. Polise şikayette bulunan Soylu, ''Tek isteğim insanların ucuz ekmek yemesi. İçeride doğumuna 10 gün kalan eşim Kübra Soylu ve müşteriler vardı. Beni ölümle tehdit etti. Daha sonra tüfekle ateş etti. İnsanlarımız için ucuz ekmek satmaya devam edeceğiz'' dedi.

Haber 08-06-2022 15:32

İstanbul yaza giremedi! Son bilgileri AKOM paylaştı: 10 gün sürecek!

Haziran ayını serin havalar ve yağmur ile karşılayan İstanbul'da soğuklar ve yağışlar bir süre daha sürecek. Meteoroloji yetkilileri ve uzmanlarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM tarafından yapılan hava durumu açıklamasında serin havanın 10 gün daha süreceği belirtildi. AKOM önümüzdeki günlerde İstanbul'da beklenen sıcaklıkları ve hava olaylarına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Haber 07-06-2022 15:46

Son dakika: Ekmek fiyatları için çok kritik gelişme! 10 gün içinde hesaplara yatacak! 2022 buğday ve arpa alım fiyatı açıklandı

Ekmek fiyatları üzerinde büyük rol oynayan arpa ve buğday fiyatlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik bir açıklamada bulundu. TMO’nun 2022 buğday ve arpa alım fiyatlarını açıklayan Erdoğan, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapılacağını bildirdi. TMO’dan yapılacak açıklamada ise, “Ürünün TMO'ya teslim edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak” denildi.

Finans 06-06-2022 07:52

Kredi çekmek istedi, başına gelmeyen kalmadı! Cezaevine girdi, öğretmenlikten ihraç edildi

Antalya'da kredi için internetten bankaya başvuran beden eğitimi öğretmeni Özgür Fırat'ın başına gelmeyen kalmadı. Dolandırıcıların kredi notu yeterli olmadığı için hesabına para giriş çıkışı yapacaklarını söylediği Fırat'tan daha sonra Eskişehir ve Kocaeli'de yaşayan 2 kişi şikayetçi oldu. Mesleğinden ihraç olan ve cezaevine de giren Fırat, Kocaeli'deki davadan beraat etti. Karar sonrası büyük sevinç yaşayan Fırat, Eskişehir'deki davadan da beraat etmeyi bekliyor.

Haber 05-06-2022 11:41

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım: 460 kişi uzaya götürülebilecek halde

Milli Uzay Programı çerçevesinde 1 Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilme süreci başlatılmış ve başvurular açılmıştı. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım da uzaya.gov.tr adresi üzerinden tıklayan kişi sayısını ve kaç kişinin kayıt yaptırdığını açıkladı. "Tıklama sayısı 5 milyona, kaydını yaptıran kişi sayısı ise 36 bine ulaştı" diyen Yıldırım, 460 kişinin ise uzaya götürülebilecek halde olduğunun bilgisini verdi. Başvurular da her geçen gün artıyor.

Haber 03-06-2022 10:59

Fahiş konut fiyatları için düğmeye basıldı! Artık zorunlu oldu

Hükümet satılık hem de kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmek için adımlar atmaya devam ediyor. 10 gün içinde Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme geçici olacak. Kira artış oranı konusunda sabit oran uygulamasına gidilecek.

Finans 01-06-2022 09:34

YKS sınavı ne zaman? 2022 YKS ne zaman, hangi gün yapılacak? İşte ÖSYM sınav tarihi

2022 YKS sınavı ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Üniversite hayaliyle yıl boyunca hazırlanan öğrencilerin girecekleri YKS sınavı için artık çok kısa bir zaman kaldı. ÖSYM tarafından yayımlanan 2022 sınav takvimi sonrası, YKS sınav tarihleri belli olmuştu. Peki, YKS sınavı ne zaman? 2022 YKS ne zaman, hangi gün yapılacak? İşte ÖSYM sınav tarihi.

Haber 31-05-2022 17:27

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ 2022! YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

2022 YKS sınav yerleriyle alakalı araştırmalar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yıllardır üniversite hayaliyle çalışıp, bilgi birikim edinen birçok öğrenci, YKS sınavına girmek için gün saymaya devam ediyor. Öğrencilerin üniversite hayali önündeki tek engel olan YKS sınavı için artık kısa bir zaman kaldı. Sınava az bir zaman kala öğrenciler 'YKS sınav giriş belgeleri açıklandı mı?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

Haber 31-05-2022 12:38