Abd Kongre Binası Haberleri

İlk kez yayınlandı! ABD Kongre Binası baskınıyla ilgili yeni görüntüler

ABD'de eski Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre Binasına düzenlediği baskınla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İlk kez yayınlanan görüntülerde kongre liderlerinin olay sırasında yaşadığı korku dolu anlar yer aldı. Görüntülerde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin “Kongredeki oturumu sonlandırmak zorundayız yoksa isyancılar büyük bir zafer kazanacaklar" dediği anlar yer aldı.

Haber 14-10-2022 06:48

Trump soruşturması: İfade veren eski Beyaz Saray çalışanı, Donald Trump'ın Kongre baskınına giden taraftarların silahlı olduğunu bildiğini söyledi

6 Ocak 2021'deki Kongre Baskını sırasında yaşananlara ilişkin ifade veren eski bir Beyaz Saray çalışanı, Donald Trump'ın, destekçilerini Kongre'ye yönlendirirken üzerlerinde silah taşıdıklarını bildiğini söyledi. Donald Trump'ın "Onlar bana zarar vermek için burada değll" dediği aktarılıyor.

Haber 29-06-2022 02:41

6 Ocak Kongre Saldırısı: Halka Açık Oturumlar Başlıyor

Yaklaşık bir buçuk yıl önce eski Başkan Trump’a destek veren iki bin kişi ABD Kongresi’ni basarak Demokrat Başkan Biden’ın 2020 seçimindeki zaferini tescil edilmesini engellemeye çalıştı. Bu geceden itibaren Amerikalılar Kongre saldırısının nasıl geliştiğine ilişkin ilk elden bilgi sahibi olacak

Haber 09-06-2022 18:00

Miçotakis’in ABD Kongresi'ndeki Türkiye karşıtı konuşmasını ayakta alkışladılar!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Biden ile Beyaz Saray'da görüşmesinin ardından ABD Kongresi'nde bir konuşma gerçekleştirerek Türkiye'yi hedef aldı. Miçotakis'in sözleri ayakta alkışlanırken Yunan lider konuşmasında Ankara'nın provokatif duruş sergilediğini ve Türkiye'nin Yunan hava sahasını ihlal ettiğini öne sürdü. Konuşmasının ardından Miçotakis'in kongrede dakikalarca ayakta alkışlanması ise dikkat çekti.

Haber 18-05-2022 07:47

Abd Kongre Binası

Abd Kongre Binası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Abd Kongre Binası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

ABD Kongre binasında panik! İzinsiz uçuş yaptılar

ABD Kongre binası, hava sahasına izinsiz giriş yapan bir uçak nedeniyle boşaltıldı. Yapılan açıklamada kongre polisinin yerleşkesine muhtemel bir tehdit oluşturan bu hava aracını takip ettiği belirtildi. Görgü tanıkları uçaktaki 2 kişinin paraşütle Kongre yakınlarında bulunan Nationals Park'a indiğini belirtti.

Haber 21-04-2022 09:40

Son Dakika: ABD Kongresi güvenlik tehdidi nedeniyle boşaltıldı: 'Potansiyel tehdit oluşturan bir hava aracı'

Son dakika haberi: ABD Kongre Polisi, Kongre yerleşkesinin "potansiyel tehdit oluşturan bir hava aracı" nedeniyle boşaltılması talimatı verdi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 21-04-2022 01:55

Ivanka Trump Kongre baskınıyla ilgili ifadeye çağrıldı! O sabahki konuşmanın detayları...

ABD'de 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi özel komitesi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump'ı ifadeye çağırdı. Çağrı mektubunda "Komite, Trump ve Pence arasında 6 Ocak sabahı geçen ve sizin de şahitlik ettiğiniz konuşmanın detaylarını öğrenmek istiyor.

Haber 20-01-2022 23:53

Biden'dan 6 Ocak mesajı: Böyle bir sahne hiç görülmemişti

ABD Başkanı Joe Biden, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının yıl dönümünde, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef aldı. Kongre'de 6 Ocak günü, Konfederasyon bayrağı açıldığını söyleyen Biden, "Böyle bir sahne İç Savaş zamanında bile görülmemişti." diye konuştu. Biden'ın konuşmasında Trump'ın adını hiç geçirmemesi dikkat çekti. Trump ise konuşmada kendisine yüklenen Biden'ı "başarısız olmakla" suçladı.

Haber 06-01-2022 18:27

ABD'de Kongre baskınına katılan 'QAnon Şamanı'nın cezası belli oldu

ABD'de 6 Ocak'taki Kongre binası baskınında kafasında boynuzlarla dikkatleri üzerine çeken ve "QAnon Şamanı" olarak bilinen Jacob Chansley 3 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 17-11-2021 21:04

Tüm dünya onu konuşmuştu! 'Boynuzlu adam' mahkemede suçunu kabul etti

ABD’de boynuzlu ve kürklü şapkası, boyalı yüzü ve mızrağı ile 6 Ocak’taki Kongre baskınının sembolü haline gelen Jacob Chansley, devam eden baskın davasında mahkeme karşısına çıkarak kendisine yöneltilen Kongre’nin işleyişini engelleme suçlamasını kabul etti.

Haber 03-09-2021 21:47

Kongre Binası yakınlarında şüpheli araç alarmı

ABD'nin başkenti Washington DC'de güvenlik güçleri, Kongre Binası Kütüphanesi yakınlarında bir araçta olası bir patlayıcı cihaz ihbarı üzerine harekete geçti. Park ettiği aracının içinden elindeki bombayı patlatmakla tehdit eden sürücü güvenlik güçlerine teslim oldu.

Haber 19-08-2021 17:45

6 Ocak'ta yaşanan Kongre baskını araştırılacak

ABD Temsilciler Meclisi, 6 Ocak’taki Kongre baskınını araştırmak üzere Demokratlardan oluşan seçilmiş bir komite kurulmasını 222’ye karşı 190 oyla kabul etti.

Haber 30-06-2021 23:16

ABD Gizli Servisi, eğitim için Beyaz Saray'ın replikasının yapılmasını istedi

ABD'de başkan ve Beyaz Saray'ın korunmasından sorumlu olan Gizli Servis, eğitimler için Beyaz Saray'ın 8 milyon dolarlık replikasının yapılması talebinde bulundu.

Haber 07-05-2021 00:48

Mike Pence'in Kongre baskınında Pentagon'u arayıp 'Burayı temizleyin' dediği ortaya çıktı

ABD'de 6 Ocak Kongre baskını esnasında dönemin Başkan Yardımcısı olan ve 3 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin Kongre oturumuna başkanlık eden Mike Pence'in, Savunma Bakanlığını (Pentagon) arayarak "Burayı temizleyin." dediği belirtildi.

Haber 11-04-2021 02:17

ABD Kongre Binası'nda alarm verilmişti! Joe Biden'den açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, bir sürücünün aracıyla ABD Kongresi yerleşkesindeki barikatlara çarparak 1 polisin yaşamını yitirmesine, 1 polisin de yaralanmasına neden olmasıyla ilgili "şiddetli saldırı" değerlendirmesinde bulundu.

Haber 03-04-2021 01:01

ABD Kongresi'ne giriş-çıkışlar yeniden açıldı

ABD Kongresi binasının kuzeyinde araçların girdiği noktadaki bariyerlerde bir kişinin aracını iki Kongre polis memurunun üzerine sürdüğü kaydedildi. Yaralanan iki polisten birinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Washington Polisi, "Kongredeki olay, terörle ilişkili gibi durmuyor" açıklamasında bulundu. Kapatılan ABD Kongre yerleşkesi, yeniden giriş çıkışlara açıldı.

Haber 02-04-2021 20:29

ABD Kongresinde 'baskın tehdidi' gerekçesiyle güvenlik önlemleri artırıldı

ABD Kongresi Polis Departmanı, yarın "kimliği belli bir milis grubun Kongreyi basma planına" yönelik istihbarat aldıkları için güvenlik önlemlerini artırdıklarını açıkladı.

Haber 03-03-2021 19:28