Adnan Bali Haberleri

Adnan Bali İş Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı seçildi! Adnan Bali kimdir?

İş Bankası, Adnan Bali'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildiğini ve Hakan Aran'ın Genel Müdür olarak atandığını KAP'a bildirdi. İş Bankası'nda yeni dönem başlamış oldu.

Finans 02-04-2021 08:39

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, soruları yanıtladı:

"Hiçbir zaman siyaset düşünmedim, düşünmeyeceğim. Mizacen de, birikim itibarıyla da bunun gereğini yapabilecek biri olmadığımı düşünüyorum. Siyaset de bir kariyer, orası ayrı bir kulvar" - "Zorlu dönemler yaşadık ama içinde bulunduğumuz nesnel koşulların getirdiği sıkıntılardı bunlar. Şahsi boyutu olamaz, yok da zaten. İşimizi yaparken, işin etiği ve tekniğinden başka herhangi bir amacımız da, kısıtımız da yok" - "İtibar kazanmak kolay değil. Kar kazanabilirsiniz ama itibar öyle bir bilanço döneminde elde edilecek bir şey değil. Bütün kurumların böyle bakması ve ülkesine sahip çıkması lazım" - "Pandemi döneminde Türk bankacılık sistemi iyi bir sınav verdi, teknolojik altyapısının gelişkinliğini gösterdi"

Yurthaber 06-01-2021 14:20

Son dakika! İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Mart ayında görevi bırakacağım

Son dakika haberine göre İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Genel Müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım." dedi. Bali ayrıca, kendisinden sonra genel müdürlük görevini üstlenecek olan kişi olarak Hakan Aran'ı düşündüğünü açıkladı

Finans 06-01-2021 10:11

İş Bankası'ndan Adnan Bali'nin istifa ettiği iddiasına yönelik açıklama

İş Bankası, bankanın genel müdürü Adnan Bali'nin istifa ettiğine yönelik haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Finans 05-01-2021 18:35

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: ''Gerekli her türlü ilave tedbiri alacağız''

''Rüya gibi bir hafta geçirdik. Ülkemizin yaşadığı bu olağanüstü süreci aşmak için Türkiye'nin Bankası' olarak her zamanki gibi yapıcı ve çözümcü anlayışımızı sürdüreceğiz -"Bu kapsamda da ihtiyaç duyulması halinde gerekli her türlü ilave tedbiri alacağız''

Yurthaber 24-03-2020 14:39

İş Bankası Genel Müdürü Bali'nin acı günü

Bali'nin vefat eden annesi son yolculuğuna uğurlandı

Yurthaber 22-08-2019 18:16

İş Bankası Genel Müdürü Bali'nin acı günü

Bali'nin vefat eden annesi son yolculuğuna uğurlandı

Haber 22-08-2019 18:13

2019'un ikinci yarısında kredi hacminde artış ivme kazanabilir

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: (2) - "2019'un ikinci yarısından itibaren öngördüğümüz şekilde ekonomik aktivitenin hız kazanması, enflasyon ve faiz oranlarında normalleşmenin belirginleşmesi halinde, hem yatırım hem de tüketim perspektifinde ertelenmiş talebin gerçekleşmesiyle kredi hacmindeki artışın ivme kazanması söz konusu olabilecek" - "Önümüzdeki dönemde de ihtiyaçlarımız doğrultusunda piyasaları yakından izleyecek ve var olan yurt dışı borçlanma enstrümanları ile alternatif enstrümanları değerlendireceğiz" - "2019 yılındaki ekonomide dengelenme sürecinde, değişen koşullara ve ortaya çıkacak risklere hızlı tepki verebilen, esnek ve proaktif stratejiler izleyecek, bilançomuzu dinamik olarak yöneteceğiz" - "Üreticinin, sanayicinin, tüccarın, esnafın, çiftçinin, hane halkının yanında olmaya, ihtiyaç duydukları anlarda onlara destek vermeye devam edeceğiz"

Finans 25-12-2018 10:07

2019'un ikinci yarısında ekonomik aktivitede kademeli toparlanma bekliyoruz

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali:(1) - "Yurt içinde uygulanması beklenen sıkı para ve maliye politikası paralelinde, 2019 yılının ilk yarısında gözlenebilecek zayıf seyrin ardından yılın ikinci yarısında ekonomik aktivitede kademeli toparlanma olmasını bekliyoruz" - "2019 yılının ikinci yarısından itibaren enflasyonda bir düşüş olacağını öngörüyoruz" - "Güven olmadan bolluk, bereket olmaz. Bolluğu esas yaratacak olan; iş adamının geleceğe güvenle bakacağı, yatırım yapacağı, yeni fabrika açacağı, istihdam yaratacağı; yabancı yatırımcının bu ülkeye müsterih olarak sermaye akışı sağlayacağı, bunu geri almada bir kaygısının olmayacağı bir güven ortamıdır" - "Yapısal reformların hayata geçirilmesiyle; sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme için daha fazla katma değer yaratan, nitelikli üretim yapan, Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak yeni bir büyüme modeline daha rahat geçebiliriz" - "Uluslararası kıyaslamalar açısından da baktığımızda, sorunlu kredilerdeki oranımızın, hala birçok Avrupa ülkesine göre daha düşük olduğunu ve iyi bir şekilde yönetmemize imkan verecek düzeyde olduğunu düşünüyorum"

Finans 25-12-2018 10:06

İş Bankası'nın yüzde 0,98 faizli konut kampanyasına katılması

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: - "Ülkemizin içinde bulunduğu ve güç birliği gerektiren böyle dönemlerde büyük kurumların sorumluluk üstlenmesi ve elini taşın altına koyarak zorlukları paylaşması gerektiğini düşünüyoruz. Kurum olarak konut kredisi kampanyasına dahil olmamız da bu yöndeki yaklaşımımızın bir yansıması"

Yurthaber 20-12-2018 16:26

İş Bankası'nın sendikasyon kredisi imzalaması

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: - "Zorlu piyasa koşullarına rağmen, sendikasyon kredisini 13 ülkeden 26 finansal kuruluşun katılımıyla sağladık" - "Kredinin büyüklüğü, uluslararası piyasalarda hem bankamıza hem de ülkemiz bankacılık sektörüne duyulan güveni bir kez daha teyit etti"

Yurthaber 19-10-2018 13:01

İş Bankası'nın sendikasyon kredisi imzalaması

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: - "Zorlu piyasa koşullarına rağmen, sendikasyon kredisini 13 ülkeden 26 finansal kuruluşun katılımıyla sağladık" - "Kredinin büyüklüğü, uluslararası piyasalarda hem bankamıza hem de ülkemiz bankacılık sektörüne duyulan güveni bir kez daha teyit etti"

Haber 19-10-2018 13:00

- İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: (2)

"Bugün bankacılık sektörü sermayedarına mevduat mudisinden daha az kazandırıyor" - "Türkiye'de sermaye piyasaları yeteri kadar gelişmediği ve derinleşmediği için bugün sermaye piyasalarının rolünü bankacılık üstlenmeye çalışıyor" - "Bütün muslukları açtık. Burada asıl mesele, hangi muslukların açık, hangilerinin kapalı olduğu. Bu bir ahlaki çöküntü yaratacak şekilde yükümlülüğünü yerine getirenin cezalandırıldığı bir sisteme dönüşmemeli"

Finans 26-09-2018 19:47

Güçlü dolar sürdürülebilir değil

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: (1) - "Tüm dünyada değerlenen dolar kuru ve ticaret savaşlarından en olumsuz etkilenecek ülkelerden birinin ABD ekonomisi olduğu öngörülüyor" - "Ekonomik programın bir eylem planına dönüşmesi, eylem planında sadece kurumların değil, kişilerin sorumluluklarının belirlenmesi, buradaki performansın kamuoyu ile paylaşılması önemli" - "Cari açığı daraltacak şekilde ithalat yaptığımız alanlarda büyük ölçüde yurt içinde katma değerli üretim yapmaya yönelik bir dönüşüm süreci geçirmeliyiz" - "Şu anda hem kur hem faiz açısından yaşanan ciddi dalgalanmaların sonrasındaki asıl hedefimiz, enflasyonu kontrol altına almak suretiyle bunun kurlar ve faizler üzerindeki etkilerini yumuşatabilmek olmalı" - "Bankacılar faaliyetlerini sürdürürken faizlerin yükselmesini istemezler. Faizlerin düşüş eğilimine girdiği dönemler ise bankaların kârlılıklarına olumlu yansır" - "Reyting kuruluşları tamamen bir objektivite merkezi gibi konumlandırılmamalı. Bunlar, ekonomi politiğe dahil kuruluşlar. Kararlarının kesinlikle jeopolitik, politik, ekonomik koşullar ve trendlerle ilişkileri vardır"

Haber 25-08-2018 11:00

Çok net, ciddi bir spekülatif atakla karşı karşıyayız

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: - "Çok net, ciddi bir spekülatif atakla karşı karşıyayız" - "Döviz kurunda gelinen noktayı, ekonomik temellerle izah edemiyorum" - "Bankacılık sisteminin tamamının her an nakde döndürülebilir döviz likiditesi 50 milyar dolar civarında. Dolayısıyla hiçbir soruna işaret etmeyen bir tablodur" - "(Hesaplara el konulacağı iddiaları) Bugüne kadar katıldığım resmi nitelikli hiçbir toplantıda bu konunun safsata boyutundan öte değerlendirildiğine tanık olmadım" - "(BDDK ve TCMB kararları) Bence iyi yönde alınmış olan kararlar. Piyasada karşılığı olacaktır diye düşünüyorum"

Finans 13-08-2018 13:56

'Mevduat çıkışı söz konusu değil'

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Habertürk ve BloombergHT ortak yayınında dolar başta olmak üzere döviz kurlarındaki hareketlilik ve piyasalara dair açıklamalarda bulundu.

Finans 13-08-2018 11:15

“Karneni Göster Kitabını Al kampanyası

Kampanya kapsamında karneleriyle Türkiye İş Bankası şubelerine gelecek ilk ve ortaöğretim öğrencilerine "Robotlar hapşırabilir mi?" kitabı hediye edilecek - Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Bali: - “11 yılda 13 milyon kitaba ulaşmış durumdayız. Bu yıl da 8 Haziran Cuma günü zil çalıp okul kapandığında şimdi biz onlara yeni bir ödev veriyor değiliz, keyifle okuyacakları, mutlu olacakları, merak duygularını uyandırabilecekleri kitap hediye ediyoruz”

Haber 29-05-2018 13:05

Endişelendiren dolar yorumu: Son derece sıra dışı

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali son dönemde ekonomideki durumu değerlendirdi. Bali reel sektörün elini taşın altına koyması gerektiğini belirtirken, "Bu dönem fırsatçılık yapma dönemi değildir” dedi. Bali aynı zamanda doların yükselmesini şu sözlerle yorumladı: Hangi bünyelerde, hangi hasarları yarattığını bilmiyoruz ama son derece sıra dışı bir dönem yaşıyoruz.

Finans 13-04-2018 08:28