Afşin Emre Kayıpmaz

Afşin Emre Kayıpmaz

1983 Sivas doğumlu Afşin Emre Kayıpmaz, 2001 yılında Isparta Anadolu Lisesi'nden sonra tıp eğitimini 2007 Süleyman Demirel Üniversitesi'nde aldı. Acil Tıp Uzmanlık eğitimini 2008-2012 yılları arasında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptı. 2012-2014 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Sivas Numune Hastanesi'nde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamladı. 2014-2019 yılları arasında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı'nda sırasıyla Uzman, Öğretim Görevlisi, Doktor Öğretim Üyesi ve Doçent Doktor olarak görev yaptı. 15 Ağustos 2018'de Doçent oldu. 2020 yılında COVID-19 hastalığı ile mücadele kapsamında kurulan Koronavirüs Bilim Kurulu üyeliğine atandı. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Danışma Kurulu ve Acil Sağlık Hizmetleri Uzaktan Eğitim Bilim Komisyonu üyesi de olan Kayıpmaz. Türkiye Herkes için Spor Federasyonu ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanlığı da yapmıştır.

Afşin Emre Kayıpmaz Haberleri

Hastane randevuları ile ilgili yeni uygulama! MHRS sistemi değişti! Sağlık Bakanı Koca detayları anlattı…

Sağlık Bakanlığı hastane randevuları ile ilgili yeni bir uygulama başlattı. Bakanlık tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla birlikte, devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen yurttaşlar bundan böyle 15 gün süreyle aynı branştan randevu alamayacak. İşte hastane randevuları ile ilgili başlatılan yeni uygulamanın detayları…

Haber 23-12-2022 07:45

Son dakika: Koronavirüste ‘sonbahar’ uyarısı! ‘Büyük faydası var…’

Koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmesi ile birlikte panik yaratan açıklamalar da peş peşe gelmeye başladı. Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, hatırlatma dozu aşılarının sonbahar mevsiminden önce yaptırılması konusunda çağrı yaptı. Kayıpmaz ayrıca kovid geçirenlerin 14 gün süreyle virüsü bulaştırma risklerinin olduğunu söyleyerek 'maske' uyarısında bulundu.

Haber 11-08-2022 12:37

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Aktif vakaların yüzde 40'ı 23 yaş altı gençler

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, gençlerin aşı olmaları gerektiğini belirterek, “Bilindiği üzere şu anda aktif vakalarımızın yüzde 40'ını 23 yaş altındaki gençlerimiz oluşturuyor. Gençlerimiz eğitim, iş yaşantısı, ulaşım ve sosyal yaşantı gibi faktörler dolayısıyla günlük hayat içerisinde en aktif olan grubumuz” dedi.

Haber 20-10-2021 10:24

Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz uyardı: Olmazsa olmaz tek çaremiz...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Ülke geneline baktığımızda hastane yatışlarının yüzde 95’ini aşılanması tamamlanmamış bireylerin oluşturduğunu görüyoruz” dedi. Kayıpmaz, "Bu salgın hastalıkla mücadelede aşı ile birlikte bireysel tedbirler ve kişisel korunma çemberimizin oluşturulması olmazsa olmaz tek çaremizdir" uyarısında bulundu.

Haber 30-07-2021 09:31

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan Ramazan ayı için ek tedbir açıklaması

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Biz biliyoruz ki bulaşların yüzde 85’lik bir bölümü evlerden, ev içerisinden kaynaklanıyor. Durum böyle iken ev içerisindeki toplanmalar çok önem arz ediyor. Ev içerisinde toplanma olmamalı, herkes hane halkıyla bu Ramazan ayını geçirmeli" dedi. Ek tedbirlerle ilgili de konuşan Kayıpmaz, vaka sayılarına bağlı olduğunu söyledi.

Haber 18-04-2021 11:28

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Ramazan ayında ek tedbirler gelebilir

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, ramazan ayı içerisinde ek tedbirlerin alınabileceğini söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir" dedi.

Haber 08-04-2021 15:10

Ne zaman normale döneceğiz? Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Afşin Emre Kayıpmaz, "Kovid-19 gibi yaşantımızda bundan sonra başka bakteriler olabilir. 2021 yılı içerisinde bu salgının önemli ölçüde sönümlenebileceğini günlük yaşantıyı etkileyen pandeminin 2021 yılı içinde sönümlenebileceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 03-04-2021 20:12

Son Dakika: Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz, yüz yüze eğitim sürecini anlattı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Öğretmenlerimizin aşılanması yüz yüze eğitimin devamlılığı açısından öncelikli olarak planlandı. Ama tabii ki belli bir sıra içerisinde gerçekleşecektir. Öncelikle bu kademeli eğitimin açıldığı sınıflara ders veren öğretmenlerimizden başlamak üzere bütün öğretmenlerimizin aşılanması planlanacaktır" dedi.

Haber 15-02-2021 14:57

Korkutan uyarı! Tedbirlere uyumsuzluk koronavirüs salgınında üçüncü zirve riskini artırabilir

Türkiye Kovid-19 Hasta Tablosu'nda yapılan testlere göre pozitiflik oranı 25 Ocak'ta 3,7 iken bu oran 26 Ocak'ta yüzde 3,9'a, 27 Ocak'ta yüzde 4,1'e, dün yüzde 4,20'ye yükseldi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son dört gün içinde vaka sayılarında artış gözlemlendiğini belirterek, "Türkiye'de üçüncü zirve tehlikesiyle karşılaşmamak adına tedbirli davranışları sürdürmek durumundayız." dedi.

Haber 29-01-2021 12:18

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan yarıyıl tatili öncesi uyarı

Küresel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede, ev içinde bir araya gelmenin artabileceği üç haftalık yarıyıl tatili boyunca da maske, fiziksel mesafe, hijyen kurallarına uyulması, kapalı alanlarda vakit geçirilmemesi, çekirdek aile dışında bir araya gelmekten kaçınılması gerektiği belirtildi.

Haber 21-01-2021 11:50