Ağız Kuruluğu Haberleri

Ağız kuruluğu neden olur, nasıl geçer? Ağız kuruluğunu gidermek için ne yapmalı?

Günlük yaşamın karmaşasında çoğu zaman ağız kuruluğu sorunu göz ardı edilir. Ancak bu rahatsızlık sadece hoş olmayan bir duygu değil, aynı zamanda genel sağlığımızı da etkileyebilir. Ağız kuruluğu, ağız içindeki tükürük salgısının azalması ya da kalitesinin bozulması sonucu ortaya çıkar. Bu durum, diş çürükleri, ağız kokusu ve sindirim problemleri gibi pek çok sorunu beraberinde getirebilir. Peki, ağız kuruluğu neden olur?

Haber 27-03-2024 19:23

Ağız kuruluğunu hafife almayın! O ciddi hastalığın işareti olabilir... Fark ettiğiniz an bunu yapın

Ağız kuruluğu tahmin edilenden çok daha fazla kişinin yaşadığı bir problem ancak çoğu zaman fazla ciddiye alınmayabiliyor. Fakat uzmanlar; ağız kuruluğu konusunda biraz daha fazla dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunuyor. Çünkü ağız kuruluğu beş ciddi hastalığın tehlike işareti olabilir.

Kadin 29-02-2024 16:34

Basit deyip geçmeyin! Ağız kuruluğu beş ciddi hastalık için uyarı veriyor olabilir

Ağız kuruluğu inanılmaz derecede yaygın bir semptomdur ve birçok kişinin sıklıkla gözden kaçırabileceği bir semptomdur. Bu belirti kişilerin dikkatli davranmasını gereken beş ciddi hastalık için bir tehlike işareti olabilir.

Haber 03-02-2024 08:17

Bu hatadan kaçının! Diş tartarlarının oluşmasına neden oluyor

Ağız ve diş temizliği hem görünüm hem de sağlık için büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar dişlerde oluşan çeşitli problemlerin kalp sağlığını riske attığını belirtiyor. Uzmanlar dişlerinizin daha temiz olmasını sağlamak için uyguladığınız bir alışkanlık diş tartarına ve plaklara neden olabileceğini belirtiyor. Diş tartarlarından kurtulmak için bu alışkanlıktan uzak durmak gerekiyor.

Haber 17-02-2023 10:14

Ağız Kuruluğu

Ağız Kuruluğu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ağız Kuruluğu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Önemsiz görülüyor ama ciddi hastalıkları habercisi olabilir! Ağız kuruluğu önceden uyarı veriyor

Ağız kuruluğu her mevsim yaşanan ve genellikle önemsiz görülen sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ağız içindeki tükürüğün azalmasıyla ortaya çıkan ve hem ağzın içinin hem de dudakların kurumasına sebep olan ağız kuruluğu ciddi hastalıkların belirtisi olabilir.

Haber 05-01-2023 14:25

Uzmanlar uyarıyor: Grip sanmayın! Kanserin en erken uyarıcı belirtileri

Kanserin belirtileri türlerine göre değişiklik gösteriyor. Bazı kanser türleri hiçbir belirti vermeden sinsice ilerlerken bazıları vücutta çeşitli değişimler yaşanmasına sebep olabiliyor. Kanserin belirtilerini başka hastalıklarla karıştırmak en sık yaşanan durumlar arasında bulunuyor. Belirtilerin görmezden gelinmesi kanserin erken teşhis edilmesini önlüyor. Uzmanlar akşamdan kalma ve grip ile karıştırılan kanserin en erken belirtilerini açıkladı.

Haber 27-12-2022 13:48