Ahmet Ümit Haberleri

Behzat Ç.'ye rakip olmaya hazırlanıyor! Başkomiser Nevzat'ın yazarı Ahmet Ümit'ten Behzat Ç. yorumu: Bunları karşılaştırmak doğru değil

Türk edebiyatının en önemli polisiye roman yazarlarından olan Ahmet Ümit, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Efsane haline gelen Başkomiser Nevzat karakterinin yaratıcısı olan Ahmet Ümit, ekranlara dönmeye hazırlanan Behzat Ç. ile ilgili de yorum yaptı. Başkomiser Nevzat'ın da dizi olacağını daha önce duyurmuş olan ünlü yazar, "Behzat Ç ile Nevzat çok farklı. Nevzat İstanbullu, Behzat Ankaralı, oranın kültürünü almıştı. İkisini karşılaştırmak doğru değil" dedi.

Magazin 12-10-2022 21:49

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu 'Benimle birlikte misiniz?' demişti! Ünlü isimden destek geldi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yapmış olduğu çağrı Ankara kulislerine hareketlilik getirmişti. Partililerine "Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz?" diyerek seslenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözleri salondakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı. Kılıçdaroğlu'na bir destek de ünlü sunucu Öykü Serter'den geldi. İşte detaylar...

Magazin 23-09-2022 19:16

Ünlü yazar Ahmet Ümit duyurdu: Başkomiser Nevzat nihayet dizi oluyor

Ünlü polisiye yazarı Ahmet Ümit, sevilen roman serisi Başkomiser Nevzat'ın hayranlarına müjdeyi verdi. Ahmet Ümit, Karanlıkta Koşanlar, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Kavim ve İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek ve Beyoğlu'nun En Güzel Abisi gibi romanların kurgusal kahramanı Başkomiser Nevzat'ın dizi olacağını duyurdu.

Magazin 14-08-2022 22:52

Bolu Valisi Ahmet Ümit’ten hastane yatak sayısı uyarısı

Bolu’da HES kodu uygulamasına katılan Vali Ahmet Ümit'ten endişelendiren bir açıklama geldi. Ümit, “Hastalarımızı yatıracak yatağımız var. Ama her gün pozitif vakalar da var. Pozitif vakalar bu şekilde artmaya devam ederse yataklarımız yeterli gelmeyebilir” dedi.

Haber 01-10-2020 16:32

Ahmet Ümit

Ahmet Ümit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ahmet Ümit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bolu Valisi duyurdu! Randevu sistemi uygulanacak

Bolu Valiliği, normalleşme planı çerçevesinde ziyaretçilere açılan doğa harikaları Abant ve Gölcük Tabiat Parkları ile Yedigöller Milli Parkı'na girişlerde randevu sistemini uygulayacak. Parklara ziyaretlerde Bolulu ve dışarıdan gelen ayrımı yapılacağını kaydeden Vali Ahmet Ümit, “Tabiat ve milli parkların bir bölümünü Bolulu vatandaşlara ayıracağız. Yerli ve yabancılar için ayrı ayrı kontenjanlar belirlenerek durum planlı bir şekilde kontrol altına alınacak." açıklamasını yaptı.

Haber 01-06-2020 14:01

Ahmet Ümit, okurlarıyla Şark Ekspresinde Cinayet filmini izledi

Yazar Ahmet Ümit: - "İyi polisiye filmler için iyi polisiye romanlara ihtiyaç var. Çünkü matematik çok sağlam oluyor. O roman iyi bir yönetmenin eline geçince de olağanüstü bir film ortaya çıkıyor. Klasikleşerek günümüze kadar geliyor

Magazin 14-01-2020 22:45

5. CNR Mersin Kitap Fuarı'nı 150 binin üzerinde kişi ziyaret etti

Fuarda, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'a "Yaşam Boyu Öğretmenlik Ödülü" verildi

Magazin 02-12-2019 16:38

Yazar Ahmet Ümit, Mersin'de okurlarıyla buluştu

Yazar Ahmet Ümit, Mersin'de okurlarıyla buluştu

Magazin 25-11-2019 20:24

Merhaba Güzel Vatanımın galası yapıldı

Nazım Hikmet'in Moskova'ya uzanan yolculuğunun Ahmet Ümit'in hayatı ve 1980'li yıllarda Moskova'ya gidişi üzerindeki etkilerini konu alan film, 1 Kasım'da vizyona girecek - Yazar Ahmet Ümit: - "Sanatlarıyla ayakta kalmaya çalışan, sanatlarına umut olarak sarılan iki edebiyatçının hikayesini anlatıyoruz. Filmin bir mesajı varsa o da budur. Sanat uzun, hayat kısa"

Haber 25-10-2019 23:50

RÖPORTAJ - Ahmet Ümit: İyi bir romancı gerçekten ağır bir işçi gibi çalışır

Yazar Ahmet Ümit: - "22 yaşında bir gün birden bire bir hikaye yazdım ve bu hikaye bir rastlantı sonucu 40 farklı dilde yayımlanan bir dergide basıldı" - "Türkiye sürekli hikaye üretiyor, bugünkü kültür, tarihimiz hikaye üretiyor. Olağanüstü bir tarih var. Türkiye'de yazar olmak, konu bulmak açısından çok elverişli. İnanılmaz çok kültürlü bir ülke çünkü" - "Yazdığınız zaman yarattığınız karakterlere dönüşüyorsunuz. Ne kadar çok karakter yazmışsanız o karakterlerin hepsi sizsiniz aslında. Çocuklar, kadınlar, ihtiyarlar, kahramanlar, korkaklar. İnsanlığın bütün hallerini, yazdığınız romanlarda yaşamaya başlıyorsunuz" - "Kutsal kitapları bir edebiyat eseri gibi okurum. Tevrat, İncil, Kur'an, bunları bir başka gözle de okurum. Orada yazılan hikayeleri, yaşananları ben yazsaydım nasıl yazardım. Bir kere onlarda çok yüksek bir dil var. Keşke Kur'an'ı Arapçasından okuyabilseydim" - "Bu topraklarda olağanüstü bir tarih var. Yeryüzünün en benzersiz, en derin, en zengin tarihi ve en kültürlü, en renkli, en çok sesli tarihi burada" - "Yakın zamanda bir filmim yayınlanacak, 'Merhaba Güzel Vatanım'. Merhaba Güzel Vatanım, Nazım Hikmet'le benim hayatımızın kesişen noktaları. Nazım Hikmet benim çok sevdiğim büyük Türk şairlerinden biri. İlk okuduğum eserlerinden biri Memleketimden İnsan Manzaraları, benim hayatımda çok belirleyicidir"

Haber 12-10-2019 13:52

Ahmet Ümit Hepsiburada Yazar Söyleşilerinin konuğu oldu

Ahmet Ümit son romanıyla Hepsiburada'nın Youtube kanalı HepsiTV'de Yazar Söyleşileri'nin konuğu oldu - Ümit, sevenlerine Balat'ta Başkomiser Nevzat Evi açmanın da planları arasında olduğu müjdesini verdi

Yurthaber 24-09-2019 12:36

Ahmet Ümit Hepsiburada Yazar Söyleşilerinin konuğu oldu

Ahmet Ümit son romanıyla Hepsiburada'nın Youtube kanalı HepsiTV'de Yazar Söyleşileri'nin konuğu oldu - Ümit, sevenlerine Balat'ta Başkomiser Nevzat Evi açmanın da planları arasında olduğu müjdesini verdi

Haber 24-09-2019 12:35

Başkomser Nevzat, rastlantı sonucu ortaya çıktı

Yazar Ahmet Ümit: - "Başkomser Nevzat, tümüyle rastlantı ya da biraz zorunluluk sonucu ortaya çıkan bir karakter" - "Eski İstanbullu kendisi, Balat'ta bir evi var. Karısıyla kızı kendisi için koyulan bir bombanın patlaması sonucu öldürüldü hala onların katilini bulamadı"

Haber 20-09-2019 20:19

Edebiyatın asıl görevi insan ruhunu anlatmaktır

Yazar Ahmet Ümit: - "Bir polisiye hikaye anlatarak insanları iyiliğe çağırabiliriz. Çünkü edebiyatın asıl görevi insan ruhunu anlatmaktır. Bu insan ruhu öyle belirsiz ki her an değişebiliyor. Bunu anlatmak için en iyi yöntem edebiyatta polisiyedir" - "Ancak kültür ve sanatla insanların kalbine doğrudan seslenebiliriz, hakkımızdaki ön yargıları ortadan kaldırabiliriz"

Haber 25-07-2019 16:51

Merhaba Güzel Vatanım filminden ilk video yayınlandı

Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit’i buluşturan Merhaba Güzel Vatanım filminden ilk tanıtım bugün yayınlandı.

Trend 22-07-2019 15:46

Merhaba Güzel Vatanım tanıtıldı

Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit'in hayatını konu alan "Merhaba Güzel Vatanım" isimli drama belgeselin tanıtımı yapıldı - Yazar Ahmet Ümit: - "Ne kadar iyi koşullarda olursan ol, ülkeni görmek istiyorsun. Moskova'da yaşarken Nazım'ın hasretini, vatan sevgisinin ne demek olduğunu çok iyi anladım" - Yönetmen Cengiz Özkarabekir: - "Bu filmde iki şey öne çıkıyor, umut ve hasret"

Haber 19-06-2019 15:11

Nazım Hikmet ve Ahmet Ümit'i buluşturan film!

Yolu Moskova'dan geçen dünya şairi Nazım Hikmet'in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini Moskova’da geçirmiş Ahmet Ümit'in hikayesi ‘Merhaba Güzel Vatanım’ drama belgeseli ile ölümsüzleşiyor.

Magazin 17-06-2019 11:17

Ünlü isimler TÜYAP'ta kitaplarını imzaladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Rahşan Ecevit ve Ahmet Ümit gibi isimler, AA'nın global iletişim ortağı olduğu 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, kitapseverlerle bir araya geldi

Haber 17-11-2018 17:55

Yazar Ahmet Ümit'ten canlı yayında tepki çekecek sözler: Türkiye’de orgazmı bilen kadın sayısı kaç?

Yazar Ahmet Ümit, katıldığı canlı yayında Türkiye'deki çocuk tacizlerini 'orgazma' bağladı ve 'Türkiye’de orgazmı bilen kadın sayısı kaç? Sonra o kadınlar çocuk yetiştirecek' dedi.

Haber 05-07-2018 20:34

Forbes açıkladı! İşte en çok kazanan yazarlar

Forbes, 2016 yılının en çok kazanan Türk yazarlarını sıraladı. İşte o liste...

Haber 04-05-2017 18:27

Kenan İmirzalıoğlu, Erkan Petekkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ aynı filmde mi buluşacak?

Ünlü yazar Ahmet Ümit, senaryosunu yazdığı sinema filminde Türkiye'nin üç sevilen erkek oyuncusunu bir araya getirmeyi planlıyor.

Magazin 27-03-2016 16:04

Ahmet Ümit: Yazar olmam tesadüf

İzmir'in Konak Belediyesi'nin edebiyat tutkunları için başlattığı 'Kitap Kokusu' adlı etkinliğin bu ayki konuğu yazar Ahmet Ümit oldu, son kitabı ve yazarlık serüveni hakkında merak edilenleri anlattı.

Magazin 07-02-2016 12:30

Ahmet Ümit cezaevine girecek

Ünlü yazar Ahmet Ümit, memleketi Gaziantep'te düzenlenecek 'Uluslararası Kitap Festivali' kapsamında, cezaevinde kalan mahkumlara kitap okuyacağını ve özgürlüğün önemini anlatacağını söyledi.

Magazin 30-04-2014 04:08

Twitter'ın kapanmasına çok sert tepkiler

Twitter'in engellenmesine tepki.

Haber 21-03-2014 02:01

Ahmet Ümit'ten gala

Aşk Köpekliktir'in galası dün gece yapıldı. Ahmet Ümit'in yazıp oyunlaştırdığı tek eseri olan 'Aşk Köpekliktir', polisiye bir olay ekseninde, aşkın akıl dışı yanını anlatıyor.

Magazin 21-11-2013 09:10

Ahmet Ümit #direnrakı deyince...

Twitter'da #direnrakı" diyen Yazar Ahmet Ümit'e karşı kampanya başlatıldı.

Haber 10-08-2013 17:52