Ai-Da Haberleri

Robottan şok sözler! Geliştiricisi aynı fikirde olmayınca da söylemini yeniden şekillendirdi

Aralarında Ai-Da, Ameca ve Sophia gibi tanınan robotların da bulunduğu robotlar, insanların işlerini çalmayacaklarını veya insanlığa karşı isyan etmeyeceklerini söyledi. Robot Sophia'nın robotların insanlardan daha iyi liderler olabileceğini düşündüğünü söylemesi ise dikkat çekti. Ancak Sophia, geliştiricisinin aynı fikirde olmaması üzerine açıklamasını revize etmek zorunda kaldı.

Haber 10-07-2023 11:14

Robot Ai-Da'nın tarihi anlarında dikkat çeken detay! Hemen güneş gözlüğü taktılar

Dünyanın ilk ultra gerçekçi insansı robot sanatçısı, Lordlar Kamarası'na konuk oldu. Ai-Da isimli robot Lordlar Kamarası'nda konuşan ilk robot olarak tarihe geçti. Ancak Ai-Da kısa siyah saçıyla, kot tulumuyla Lordlar Kamarası'ndayken dikkat çeken bir an yaşandığı ortaya çıktı. O anlarda Ai-Da'ya hemen güneş gözlüğü takıldığı öğrenildi.

Haber 12-10-2022 18:12

Lordlar Kamarası'na kısa siyah saçıyla, kot tulumuyla bir robot konuk oldu! Öyle sözler söyledi ki...

Robotların artık gerçekten de her yerde olduğunu gösteren bir haber İngiltere'den geldi. Dünyanın ilk ultra gerçekçi insansı robot sanatçısı Ai-Da, Birleşik Krallık parlamentosunun üst kamarası olan Lordlar Kamarası'nın önüne çıktı. Robot Ai-Da'ya yapay zeka, robotlar ve sanat arasındaki ilişki hakkında sorular yöneltildi.

Haber 12-10-2022 11:42

Robot Ai-Da'dan bir ilk... 11 Ekim'de tarih yazacak!

Birleşik Krallık parlamentosunun üst kamarası olan Lordlar Kamarası gelecek hafta önemli bir isme ev sahipliği yapacak. Ultra gerçekçi robot sanatçı Ai-Da, önümüzdeki hafta Lordlar Kamarası'nda konuşma yapacak. Ai-Da böylelikle Lordlar Kamarası'nda konuşan ilk robot olarak tarihe geçecek. Ai-Da'nın tarihi konuşması ise ilginç bir konudan oluşacak.

Haber 07-10-2022 16:27

Sonunda bu da oldu: Ressam robot Ai-Da, Mısır'da gözaltına alındı!

Dünyanın ilk ultra gerçekçi robot sanatçısı Ai-Da, sergi için gittiği Mısır'da, Mısırlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. 10 gün boyunca Mısır'da gözaltında kalan Ai-Da'nın gözaltına alınmasının nedenini ise Ai-Da'nın geliştiricisi Aidan Meller açıkladı.

Haber 21-10-2021 13:45

Dünyanın ilk robot sanatçısı otoportre sergisi açacak!

Dünyanın ilk robot sanatçısı Ai-Da, sergi açmaya hazırlanıyor. Ai-Da'nın ayna kullanarak yaptığı bir dizi otoportre, önümüzdeki aylarda Londra'daki The Design Museum'da sergilenecek.

Haber 17-02-2021 16:00