Akıl Hastalığı Haberleri

Hastalığı nedeniyle 36 yıl boyunca pis bir odaya kapatıldı! Akıl hastalıklarının damgalanmasıyla başa çıkmak için ne yapılır?

Dünya üzerinde yıllarca odaya kapatılıp oraya hapsedilen örnekler bulunuyor. Son yapılan açıklamalara göre 53 yaşındaki bir kadının 36 yıl boyunca pis bir odaya hapsedildiği öğrenildi. Onu odaya kapatan kişinin babası olduğu, kızını hastalığı nedeniyle odaya kapattığı iddia edildi.

Haber

Okan Bayülgen'den şok çıkış: Erkan Petekkaya akıl hastası

Okan Bayülgen'in sunduğu Uykusuzlar Kulübü'nün yeni bölüm konuğu Sinan Akçıl oldu. Akçıl, canlı yayında oyuncu Erkan Petekkaya ile yaşadığı anılardan ve telefon görüşmelerinden bahsetti. Okan Bayülgen'in ise Petekkaya için "Akıl hastası" yorumunda bulunarak "Allah saklasın, onun komşusu olmak ne fena bir şeydir." demesi dikkat çekti.

Magazin

Akıl hastanesinden belediyeye ait çakarlı araçla kaçtı, ortalığı birbirine kattı

Bursa'da akıl hastanesinde tedavi gören zihin engelli adam, KGYS kameralarının bakımını yapan Bursa Büyükşehir Belediyesine ait ekiplerin çakarlı aracını çalarak, sirenleri açık halde kaçtı. Polis ekipleri, vatandaşların üzerine tam gaz aracı süren akıl hastasını linç edilmekten zor kurtardı.

Haber

Akıl hastalarına konulan teşhisleri reddeden tarihin en aykırı deneyi: Rosenhan Deneyi

Bilimin sürekli olarak gelişimi tarih boyunca yapılan birçok deneye bağlıdır. Çünkü deneyler sonucunda ortaya çıkan çalışmalar günümüzün bilim dünyasının temellerini oluşturmuştur. Bilimin bugünkü konumuna gelişi elbette ki sürekli sorgulayan ve araştırma dürtüsünü kaybetmeyen insanlar sayesinde olmuştur. Kimi zaman insanlık açısından kötü sonuçlara gebe olan deneyler bazı durumlarda da aydınlatıcı rol üstlenmiştir.

Trend

Hava kirliliğiyle akıl hastalıkları arasında bağlantı gözlendi

ABD'li ve Danimarkalı uzmanların yaptığı araştırma, çocuk yaşta maruz kalınan hava kirliliğinin, bipolar bozukluk, şizofreni ve depresyon gibi rahatsızlıklarla ilişkili olduğunu ortaya koydu

Haber

Akıl hastalığı teşhisi konulan kadının DEHB ilaçlarından etkilendiği ortaya çıktı

Derisinin altında ve evin her yerinde böcekler olduğunu söyleyen ismi açıklanmayan kadın, kollarını tırmalamaya başlayıp, evin duvarında delikler açmaya başlayınca hastaneye götürüldü. Hasta kadına sanrısal bozukluk adı verilen bir akıl hastalığı teşhisi konuldu. Ardından, talihsiz kadının DEHB'si için aldığı ilacın halüsinasyonlara yol açan korkunç bir yan etkisi olduğu anlaşıldı.

Haber

Sarai Sierra davasında flaş gelişme

ABD’li Sarai Sierra’nın katil zanlısı Ziya Tasalı hakkında hazırlanan raporda “akıl hastalığı ve zayıflığı saptanamadığı, cezai sorumluluğunun tam olduğu” belirtildi.

Haber