Akşehir Gölü Haberleri

Mevsimsel kuraklığın yaşandığı Akşehir Gölü'nde çok sayıda ölü yaban ördeği bulundu

Gölde doğa yürüyüşü sırasında ölü kuşlara rastlayan Akademik Dağcılık Kulübü Başkanı Bayram Çini: - "Buradaki kuş ölümleri bizi çok etkiledi. Çok sayıda yaban ördeği, martı ve flamingoların telef olduğunu gördüm" - Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa Dikmenli: - "Akşehir Gölü'ndeki ölümlerin kesin sebebi için numune alınması gerekir. Kuraklığın genel etkisi ve gaz zehirlenmesi dışında enfeksiyon veya virüs de olabilir"

Yurthaber 06-10-2022 13:01

Kuruyan Akşehir Gölü büyükbaş hayvanlara mera oldu

Kuraklık nedeniyle bozkırı andıran Akşehir Gölü'nde bazı besiciler, 4 ay kadar önce 1,5 metre derinliğinde suyun bulunduğu yerde şimdi hayvanlarını otlatıyor - Bölgede gün boyu 170 büyükbaş hayvanı otlatan Mustafa Sakallı: - "Burada balıkçılıkla ve kamış üretimiyle geçimini sağlayan çevre köylerden insanlar vardı. Onlar ekmek yiyordu, su çekilince burası meraya dönüyor. Göl, bu sefer de hayvanlarımızı doyuruyor"

Yurthaber 02-10-2022 11:31

Akşehir Gölü'ndeki kuraklığın etkileri alınacak tedbirlerle azaltılabilir

Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Nalbantçılar: - "Akşehir Gölü, bugün can çekişme noktasında bir durumla karşı karşıyadır" - "Öncelikli olarak gölün etrafında yapılan kontrolsüz su çekiminin sonlandırılması ve bu bağlamda diğer su tüketimlerinin daha dikkatli sürdürülmesi gerekmektedir"

Yurthaber 30-09-2022 12:24

Diğer Haber Etiketleri

Akşehir Gölü

Akşehir Gölü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Akşehir Gölü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.