Aleksandr Lukaşenko Haberleri

Wagner çekildi çekilmesine ama... Gizemli 'Z' sembolü bu kez orada! Moskova'ya ilerlerken Kadirov'un askerlerini böyle derdest etmişler

Rus paralı asker grubu Wagner'in isyan bayrağını kaldırmasıyla dünya olup bitene dikkat kesilirken Rusya lideri Vladimir Putin de zor bir gün yaşadı. Ülkeyi iç savaşın eşiğine getiren olaylar Belarus'un devreye girmesiyle duruldu. Ancak Wagner'in geri çekilmeden önce kontrolü ele geçirdikleri Rostov'da Rus yanlısı Çeçen lider Kadirov'un askerlerini derdest ettiği ortaya çıktı. Rusya-Ukrayna savaşında büyük merak uyandıran 'Z' harfinin yazılı olduğu araçlarla ilgili detay da dikkat çekti.

Haber 25-06-2023 07:37

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun Paşinyan'a söyledikleri gündem oldu! Bu sorular tuhaf olmaktan öte, Nikol

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a sarf ettiği sözler gündem oldu. Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Kolektif Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplantısında konuşan Lukaşenko, Paşinyan'a hitaben, "Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek için yol haritası soruyorsunuz. Hangi yol haritası? Cevap veriyorum, İlham Aliyev ile oturun, konuşun. Bugün karar almazsan, sonra daha kötü olacak." dedi.

Haber 28-10-2022 23:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi.

Haber 13-10-2022 12:31

Fahiş fiyatlar ve enflasyona Lukaşenko'dan müdahale! Zam yasağını çok keskin açıkladı: Yarın değil, bugün!

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, başkent Minsk'te ekonomiye ilişkin konuları görüşmek üzere bir hükümet toplantısında alınan yeni kararı açıkladı. Lukaşenko'nun açıkladığı karara göre, "fahiş" enflasyonla mücadele için tüketici fiyatlarının artırılmasına bugünden itibaren yasak getirildi. Lukaşenko'nun kararı açıklarken kullandığı keskin ifadeler dikkat çekti.

Haber 06-10-2022 16:52

Aleksandr Lukaşenko

Aleksandr Lukaşenko Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aleksandr Lukaşenko Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Rusya Belarus'a nükleer füze gönderme sözü verdi

Rusya lideri Vladimir Putin, ülkesinin gelecek aylarda müttefiki Belarus'a nükleer başlık taşıma kapasiteli kısa menzilli füze sistemleri yollayacağını söyledi.

Haber 26-06-2022 11:54

Putin ve Lukaşenko bir araya geldi! Alınan kararı dünyaya böyle duyurdu: Önümüzdeki birkaç ay içerisinde...

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri müdahale devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko bir araya geldi. Putin, yaptığı açıklamada "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde Belarus’a, İskender-M taktik füze sistemlerini nakledeceğiz. Füzeler hem konvansiyonel hem nükleer versiyonlarda. Füzeler bilindiği gibi hem balistik hem de seyir füzesi olarak kullanılabiliyor" dedi.

Haber 26-06-2022 08:43

Belarus'tan kritik hamle! Rusya'da S-400 ve İskender füze sistemleri satın aldılar

Ukrayna'nın kuzeyinde yer alan ve Rusya yanlısı Lukaşenko'nun Cumhurbaşkanı olduğu Belarus'tan kritik bir hamle geldi. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’dan ülkesinin ihtiyacı kadar S-400 hava savunma füze sistemi ve İskender füzeleri satın aldıklarını açıklayarak "Artık bu silahlarla ordumuz bambaşka bir ordu oldu" dedi.

Haber 19-05-2022 20:50

Belarus lideri Lukaşenko'dan Rusya-Ukrayna savaşı itirafı! Putin reddediyordu

Rusya-Ukrayna savaşında 2 aydan uzun süredir devam ediyor. Savaşın bu denli uzun sürmesini savaşı başlatan Putin'in de beklemediği zaman zaman öne sürülmüştü. Ancak Rusya işgali "operasyon" olarak nitelendirip planlarının başarıyla ve bekledikleri gibi gittiği yönünde üsteliyor. Rusya'nın ve Putin'in destekçisi Belarus lideri Lukaşenko ise müttefiklerine ters düşen bir açıklama yaptı.

Haber 05-05-2022 13:30

Son dakika: Lukaşenko haritayı ifşa etti! Rusya'nın hedefinde hangi ülke var?

Son dakika haberi: Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap ederken ilginç bir şey yaşandı. Lukaşenko'nun sunum yaptığı haritada Rus birliklerinin Ukrayna içindeki hareket yönü açıkça görüldü. Öte yandan Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Odessa'dan Moldova istikametine çekilen ok işareti, Rusya'nın hedefindeki bir sonraki ülkenin Moldova olacağı iddialarını gündeme getirdi.

Haber 01-03-2022 23:41

Putin ve Zelenskiy bir araya mı gelecek? Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Erdoğan ile çabalıyoruz diyerek duyurdu

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler tüm dünya tarafından merakla takip edilirken “Putin ve Zelenskiy bir araya mı gelecek?” sorusu gündeme geldi. Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i bir araya getirmek için çabaladıklarını bildirdi.

Haber 01-03-2022 23:06

Son dakika: Ukrayna krizine ilişkin çarpıcı açıklama! Bir saldırı olursa...

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizine ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Putin, krizin çözümünde Kiev'in yapması gereken tek şeyin masaya oturmak olduğunu söyledi. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ise Rusya ile ortak tatbikatların yakında sona ereceğini ifade ederek, "Olası bir saldırının geri püskürtülebileceğini söyleyebiliriz." dedi.

Haber 18-02-2022 16:46

Putin ve Lukaşenko, Birlik Devleti programını onaylayan kararnameyi imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ekonomik ve sosyal alanlarda iki ülkenin entegrasyonuna yönelik Rusya-Belarus Birlik Devleti programını onaylayan kararnameyi imzaladı.

Haber 05-11-2021 01:33

Rus istihbaratı Belarus’ta askeri darbe planladığı iddia edilen kişileri yakaladı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Belarus Devlet Güvenlik Komitesi (KGB) ile Moskova’da düzenlediği operasyonda Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’ya suikast düzenleyerek darbe yapmayı planladığı iddia edilen kişileri yakaladı. Lukaşenko konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ABD istihbaratı ile bağlantılı kişilerin kendisi ile birlikte çocuklarına yönelik suikast planladığını" söyledi.

Haber 17-04-2021 23:10

Putin ile Lukaşenko'dan kar motosikletli diplomasi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Soçi kentinde bir araya geldi. İki liderin programları kapsamında kayak yaptığı ve kar motosikleti sürdükleri görüntülendi.

Haber 22-02-2021 21:09