Alevilik Haberleri

Alevilikle ilgili sözleri tepki çekmişti! İYİ Partili İbrahim Halil Oral'dan, Kılıçdaroğlu'na özür ziyareti

Yaptığı Alevilik açıklamasıyla tartışma yaratan İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Oral, ''Kılıçdaroğlu da çarpıtılmış bir ifade olduğunun farkında" dedi.

Haber 10-06-2022 16:56

Tartışma yaratan alevi-sünni açıklamalarının ardından yeni gelişme! Kılıçdaroğlu, İYİ Partili Oral'ı kabul edecek

Gündemin en çok konuşulan konularından bir tanesi İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri olmuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de açıklama yaptığı ve özür dilediği sözlerin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Kılıçdaroğlu, kullandığı ifadeler nedeniyle özür dilemek için kendisinden randevu isteyen İYİ Partili Oral'ı yarın parti genel merkezinde kabul edecek.

Haber 09-06-2022 21:03

Sosyal medyadan Alevilere küfretmişti, ifadesi ortaya çıktı: Alkollüydüm

Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Y.T., Alevilere küfür etmiş, paylaşılan görüntüler büyük tepki çekmişti.Yapılan şikayetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kocaeli’de yaşayan Y.T.'yi gözaltına alınarak tutukladı. Y.T., savcılıktaki ifadesinde ise, ''Grupta konuşan birileri savunduğum iktidar partisine, İslam’a küfür ve hakaret ettiler. Ben hakaret edenlere tepki gösterdim. Kullandığım cümleleri onlara söyledim. Herkese söylemedim. Bütün Alevileri kastetmedim. Alkollüydüm'' dedi.

Haber 10-02-2022 13:32

Alevi vatandaşlara sosyal medyadan küfürler yağdıran kişi tutuklandı

Alevi vatandaşlara yönelik hakaret ve küfür dolu sözler sarf eden Yakup T. sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Büyük tepki çeken paylaşımın ardından polis ekipleri tarafından İzmit'te gözaltına alınan şüpheli sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı. Yakup T. mahkeme tarafından "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da söz konusu paylaşıma tepki göstererek "Asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum" dedi.

Haber 09-02-2022 22:17

Alevilik

Alevilik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Alevilik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Alevilere küfürler yağdıran videoya AK Partili Ömer Çelik'ten sert tepki

Alevilere yönelik küfür dolu sözler sarf eden Yakup T. sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Söz konusu videodaki hakaretler sonrası Yakup T. gözaltına alınırken, AK Parti'den de açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Alevi kardeşlerimize çirkin söz söyleyenler, insanlıktan nasibini almamıştır" dedi.

Haber 09-02-2022 14:50

Hızır orucu nedir? Ne zaman, kimler tutar? Hızır orucu saat kaçta açılır 2022? Hızır orucu duası ve saatleri!

Hızır orucu Alevi inancına özgü olan bir oruç şeklidir. Hızır orucunun tutulduğu gün sayısı yörelere göre değişiklik gösterirken son günü Perşembe gününe denk getiriliyor. Peki Hızır orucu nedir? Ne zaman, kimler tutar? Hızır orucu saat kaçta açılır? İşte 2022 Hızır orucu duası ve saatleri ve detayları...

Haber 08-02-2022 11:46

Alevi Dernekleri Federasyonu'ndan elektrik faturası kararı! 'Ödemeyeceğiz...'

Cemevlerinin elektrik faturasındaki 'tüketici grubu' kategorisinde ‘ticarethane tarifesi’ yazması ve faturalarının çok yüksek oranda hesaplanması tepkileri de beraberinde getirdi. Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat yaptığı son dakika açıklamasında elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını duyurdu.

Haber 08-02-2022 09:13

Alevi vatandaşın evi işaretlendi mi? Valilikten ve CHP'li vekilden açıklama

Şanlıurfa Valiliğinden, Harran ilçesinde bir öğretmenin evinin klima borusunun yakıldığı ve duvarının işaretlendiğine yönelik iddialara ilişkin, evin çevresinde yapılan incelemede herhangi bir ateş, yanık izine rastlanmadığı, söz konusu evin çocukların sıklıkla oyun oynadığı bir yerde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da olayı yakından takip ettiklerini ve öğretmenin yanında olduklarını belirtti.

Haber 28-11-2021 22:22

AK Parti'de Alevilerin talepleri ve cemevlerinin statüsü konusunda hangi seçenekler tartışılıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Ekim'de yapılan kabine toplantısında, talimatı doğrultusunda 58 ildeki 1585 cemevinin ziyaret edilerek taleplerine ilişkin kapsamlı bir çalışma hazırlamayı görüştüklerini açıklamıştı. Şimdi de iktidarın bu konuda ne yapacağı merak konusu.

Haber 04-11-2021 08:19

Din dersinde Alevi sorgusu yapan öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Ankara Valiliği, bir okulda meydana gelen ve Alevi öğrencilere ayrımcı sorular yönelttiği iddia edilen öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Haber 24-09-2021 20:10

MEB'den Din dersinde Alevi sorgusu iddialarına soruşturma

Ankara'da bir din kültürü öğretmeninin alevi öğrencileri hedef aldığı iddialarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. MEB, "Ankara'nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir." açıklamasında bulundu.

Haber 24-09-2021 16:34

Gadir-i Hum olayı ne zaman oldu? Gadir-i Hum Bayramı hangi gün?

Gadir-i Hum, Hz. Muhammed’in yaptığı bir Veda Haccı hutbesinden yola çıkılarak, bayram olarak kutlanır. Şiilerin inancına göre İslam peygamberi, Veda Haccı’nda Ali bin Talib’i kendisinden sonra gelecek olan halef olarak gösterir. Bu olayın kaynağı olarak da Gadir-i Hum gösterilir. Bu sebeple Gadir-i Hum olayı, bayram olarak idrak edilir. Peki Gadir-i Hum Bayramı ne zaman?

Haber 27-07-2021 09:17

Hızır orucu tarihleri ve oruç açma saati 2021... Alevilerde Hızır orucu nedir, nasıl oruç tutulur? Hızır orucu 3 gün mü 7 gün müdür?

Hızır orucu 2021'de ne zaman tutulur merak edilirken, Hızır orucunun kaç gün tutulacağı ise tartışma konusu oldu. Alevi inancındaki vatandaşların tuttuğu Hızır orucu bazı kişiler tarafından 3 gün tutulurken bazıları da 7 gün oruç tutar. 2021 Hızır orucu tarihleri nedir araştıran vatandaşlar, Hızır orucu nasıl tutulur merak ediyor. Peki Hızır orucu ve Hızır cemi nedir?

Haber 12-02-2021 15:59

Hızır orucu tarihleri ve oruç açma saati 2021... Alevilerde Hızır orucu nedir, nasıl oruç tutulur? Hızır orucu 3 gün mü 7 gün müdür?

Hızır orucu 2021'de ne zaman tutulur merak edilirken, Hızır orucunun kaç gün tutulacağı ise tartışma konusu oldu. Alevi inancındaki vatandaşların tuttuğu Hızır orucu bazı kişiler tarafından 3 gün tutulurken bazıları da 7 gün oruç tutar. 2021 Hızır orucu tarihleri nedir araştıran vatandaşlar, Hızır orucu nasıl tutulur merak ediyor. Peki Hızır orucu ve Hızır cemi nedir?

Haber 11-02-2021 12:26

Alevi dedesi AK Parti'den istifa etti

İzmir’de AK Parti Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi Veli Aksüt, partiden istifa etti. Türkiye Alevi Bektaşi Derneği’nin kurucularından olan Aksüt, istifasına gerekçe olarak İstanbul’da yapımına başlanan 3’üncü köprüye ’Yavuz Sultan Selim’ adının verilmesini gösterdi.

Haber 04-06-2013 12:02