Ali Taha Koç Haberleri

Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu

Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu. Turkcell Genel Müdürlüğü görevine, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç atandı.

Finans 13-10-2023 14:42

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, TEKNOFEST KARADENİZ'de AA standını ziyaret etti

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, TEKNOFEST KARADENİZ'de AA standını ziyaret etti

Yurthaber 01-09-2022 16:43

Siber güvenlik lisesi tercihte ön sıralarda yer alıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç: - "Türkiye'nin ilk ve tek siber güvenlik lisesi Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yıl da Millî Eğitim Bakanlığı LGS tercih sıralamasında yüzde 1'lik dilimde yer aldı"

Yurthaber 12-08-2022 11:02

e-Devlet Kapısı'nda kullanıcı sayısı 60 milyonu geçti

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç: - "Araçlarım, Çalışma Hayatım, İkametgahım gibi bütünleşik hizmetlerle de vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz"

Yurthaber 11-08-2022 09:05

İnsanların uğruna milyonlarca dolar harcadığı NFT'nin Türkçe karşılığı belirlendi!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "NFT" teriminin Türkçe karşılığı için önerileri Türk Dil Kurumu (TDK) ile paylaşarak ortak bir çalışma başlattıklarını belirterek, nihai kararı "Nitelikli Fikri Tapu"dan yana kullandıklarını bildirdi.

Haber 22-04-2022 15:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elon Musk'a NFT hediyesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile dün akşam saatlerinde bir videokonferans görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede Elon Musk’a bir NFT hediye ettiğini duyurdu. Musk'ın ise hediye NFT için Erdoğan'a teşekkür ettiği bildirildi. İşte Erdoğan'ın Musk'a hediye ettiği NFT'nin detayları...

Haber 17-12-2021 15:02

e-Devlet'te yeni hizmet! Çalışma Hayatım uygulaması devrede

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Çalışma Hayatım" uygulamasının e-Devlet'te hizmete girdiğini duyurdu.

Haber 02-10-2021 09:55

HackIstanbul siber kahramanlar yetiştirecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenledikleri "HackIstanbul" etkinliği ile siber kahramanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haber 24-09-2021 16:40

Google Oyun ve Uygulama Akademisi için TEKNOFEST'te imza töreni

Google Türkiye, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi iş birliğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığının destekleriyle hayata geçen "Google Oyun ve Uygulama Akademisi" için TEKNOFEST'te imza töreni yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Google, Türkiye'de oyun ve uygulama geliştirmeye meraklı gençlerimize eğitimler verecek. 2 bin gencimiz ücretsiz ve 400 saate varan eğitimler alabilecek." dedi.

Haber 22-09-2021 15:31

Okul öncesi, ilk ve orta okullarda adrese göre kayıtlı okul hizmeti e-Devlet Kapısı'nda

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç: - "Velilerimiz artık çocuklarını hangi okula kayıt yaptırabileceklerini bu hizmet sayesinde görebilecek"

Yurthaber 05-07-2021 14:52

Cumhurbaşkanlığı'ndan siber saldırılarda kullanılan yöntemlere ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, siber saldırganların zararlı yazılımları hedeflerine ulaştırmak için sıkça kullanılan dosya tiplerini tercih ettiklerini belirterek, "2020'de web üzerinden en çok '.exe', e-posta yoluyla ise '.doc' uzantılı dosyalar aracılığıyla zararlı yazılım gönderildi." dedi. Koç, emin olunmayan kaynaklardan dosya indirilmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Haber 25-05-2021 11:23