Anayasa Mahkemesi Başkanı Haberleri

AYM Başkanı’ndan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda gündem olacak sözler... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Anayasa Mahkemesi yemin töreninde AYM Başkanı Zühtü Arslan yaptığı konuşma gündem oldu. Arslan, Erdoğan'ın katıldığı törende Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının beğenilmese de uyulmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise sosyal medyadan Aslan'a yanıt verdi. Milletvekilliği düşürülen tutuklu TİP'li Can Atalay hakkında AYM iki kez ihlal kararı vermiş, Yargıtay ise karara uymamıştı.

Haber 08-02-2024 11:36

AYM Başkanı Zühtü Arslan’dan ‘uzaktan kumandalı yargı olmaz’ çıkışı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Akademi Söyleşileri'nde yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. Arslan açıklamasında ‘Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz’ ifadelerini kullandı. AYM’nin son dönemlerde aldığı kararlar tartışma konusu olmuştu.

Haber 19-12-2023 15:24

'Demokratik hukuk devletlerinde yorum kakofonisine yer yoktur' Anayasa mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan açık açık söyledi: 'Sorun çıkabilir'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkına ilişkin, "Bireysel başvurunun amacı tek tek herkesin temel hak ve özgürlüklerle ilgili hak ihlali iddialarını ele alıp çözüm bulmak değildir. Olamaz da... Bireysel başvurunun amacı hukuk sisteminin, hukuk düzeninin, yargının işleyişini hak ihlali üretmeyecek, ortaya çıkarmayacak bir noktaya getirmektir." dedi.

Haber 30-10-2023 16:23

Anayasa Mahkemesi hak ihlali olduğuna hükmetmişti! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması: Meclis gereğini yerine getirecektir

Tutuklu TİP Hatay milletvekili Can Atalay hakkında geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi'nden karar gelmişti. Anayasa Mahkemesi, Can Atalay dosyasında seçilme hakkı ve kişi hürriyeti ve güvenlik hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetmişti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Can Atalay hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Atalay hakkında, "AYM kararı ortadadır, meclis gereğini yerine getirecektir." dedi.

Haber 27-10-2023 18:21

Anayasa Mahkemesi Başkanı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Anayasa Mahkemesi Başkanı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Zühtü Arslan’ın seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığına Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 03-02-2023 08:09

AYM Başkanı Zühtü Arslan kimdir, nereli ve kaç yaşında, 3. kez AYM Başkanı seçilen Zühtü Arslan'ın hayatı ve biyografisi!

AYM Başkanı Zühtü Arslan bugün gerçekleştirilen seçim sonucunda 3 kez başkan oldu. Başkan ve üyeler arasında gizli oylamayla yapılan seçimde; 1 başkan, 2 başkanvekili ve 12 üye olmak üzere toplam 15 AYM üyesinin salt çoğunluğunun oyunu alan Arslan, 4 yıllığına başkanlık görevini üstlenecek. Peki, AYM Başkanı Zühtü Arslan kimdir, nereli ve kaç yaşında, İşte, 3. kez AYM Başkanı seçilen Zühtü Arslan'ın hayatı ve biyografisi...

Haber 02-02-2023 10:48

SON DAKİKA | Anayasa Mahkemesi'nden dezenformasyon yasasındaki '29. madde' kararı! CHP başvuru yapmıştı

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi, sosyal medya düzenlemesinin 29. maddesinin iptal istemini esastan görüşecek. Öte yandan, e-ticaret düzenlenmesi hakkında değişiklik öngören yasayla ilgili de yürütmenin durdurulması talebinin esas aşamasında değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Haber 26-10-2022 14:36