Araç Muayene Cezası Haberleri

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor, 282 binden fazla araç tekrar muayeneye çağrıldı, işte nedeni

Geçen yıl egzoz emisyon ölçümü yapılan 11 milyon 23 bin 923 araçtan 10 milyon 736 bin 648'inin ilk ölçümü olumlu sonuçlanırken, egzoz muayenesini geçemeyen 287 bin 275 aracın 282 bin 229'u muayene tekrarında uygunluk aldı.

Finans

Araç muayene cezası ne kadar? 2023 Araç muayenesi yaptırmama cezası

Araç sürücülerinin ve araç sahiplerinin, trafiğe çıktıkları sürece uymakla yükümlü oldukları bazı kurallar vardır. Bu kuralların amacı trafikte düzen sağlamak ve can güvenliğini korumaktır. Seyir halindeyken uyulması gereken kurallar dışında araçların belli bakımlardan ve kontrollerden geçmiş olması da önemlidir. Eğer araçların düzenli zaman aralıklarında olan muayeneleri yaptırılmazsa aracın sahibine cezai yaptırımlar uygulanır.

Haber

Araç muayene süresi uzatıldı: O tarihten itibaren 30 güne dikkat! Cezalar iptal edilecek...

OHAL ilan edilen illerde yerleşik kişilerin araç muayene süreleri ertelendi. 6 şubattan OHAL suresinin sonuna kadar araç muayene süresi dolanlar, OHAL bittikten sonraki bir ay içinde araç muayenesi yaptırabilecek. Bu sürede araçlara ceza kesilmeyecek.

Finans

34/a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 34/a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanununda sürücülerin trafikte nasıl davranmaları gerektiğinin yanı sıra trafiğe çıkmadan önce araçlarında yapmaları gereken düzenlemeler de açıkça belirtilmektedir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde trafikte bulunan tüm sürücülerin can ve mal güvenliği tehlike altına girebilmektedir. Söz konusu kurallara uymadığı tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 34/a trafik cezası nedir?

Haber

Araç Muayene Cezası

Araç Muayene Cezası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Araç Muayene Cezası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

34/b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 34/b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte ve trafiğe çıkmadan önce tüm araç sahibi ve sürücülerin uyması gereken birtakım kurallar Karayolları Trafik Kanununda belirtilmiştir. Bu kurallara uymadığı tespit edilen kişilere ilgili madde gereğince cezai işlem uygulanmaktadır. 34/b trafik cezası da araç sahiplerinin uyması gereken kurallar arasındadır. Peki, 34/b trafik cezası nedir, ceza puanı ne kadar?

Haber