Arpacık Haberleri

Arpacık nasıl geçer? Gözde arpacık neden çıkar, arpacığa ne iyi gelir?

Vücut sayısız gizemleri ve benzersiz özellikleriyle dolu bir mucizevi yapıdır. Her insanın üzerinde bulunan ve belki de fark etmediği küçük noktalar, ciltte oluşan benekler veya tümsekler gibi görünen arpacıklar da bu gizemlerden biridir. Arpacık tıbbi terminolojide "nevi" olarak adlandırılan genellikle ciltte beliren küçük pigment birikimleridir. Bu noktalar insan vücudunun karmaşık doğasının bir parçası olarak ortaya çıkar ve genellikle zararsızdır. Peki, arpacığa ne iyi gelir?

Haber 15-06-2023 10:59

Arpacığa ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde arpacık tedavisi için doğal yöntemler nelerdir, arpacık neden olur?

Göz kapağında gelişen ve göz kapağının şişmesine neden olan küçük, hassas bir yumru olan arpacığa ne iyi gelir? Arpacık veya hordeolum olarak bilinen bu rahatsızlık ağrı yapabilir ve görünüşü hiç hoş değildir. Genellikle ciddi bir durum olarak değerlendirilmez. Bu nedenle evde arpacığa iyi gelen yöntemler araştırılır. Evde etkin şekilde tedavi edilebilen arpacık nasıl geçer? Arpacığı geçiren, evde uygulanabilecek basit doğal tedavi yöntemleri...

Kadin 24-05-2022 16:14

Bu yöntemlerle gözde çıkan arpacıktan kurtulabilirsiniz! Poşet çay, patates, sarımsak...

Göz kapağınızın içinde ya da dışında sivilceye benzeyen, beyaz başlı küçük kırmızı bir yumru varsa muhtemelen bir arpacık problemi ile karşı karşıyasınız. Arpacık, göz kapaklarında bulunan yağ bezi kanallarının mikroplarla tıkanması sonucu oluşur. Göze sürülen bazı kozmetik ürünler, yorgunluk gibi durumlar arpacık oluşumuna sebep olabilir. Peki, gözde çıkan arpacık nasıl geçer?

Kadin 27-08-2020 09:03

Arpacık: Neden olur, nasıl geçer?

Gözde meydana gelen arpacık problemi çeşitli nedenlerden dolayı gelişebilir. Gözde oluşan iltihaplanmanın şişlik belirtisiyle kendini gösterdiği arpacık, göz kırpma esnasında gözde tahammül edilemeyecek şiddette bir ağrıya neden olabilecek kadar yoğun iltihaba sebep olabilir.

Haber 24-06-2020 11:33

Diğer Haber Etiketleri

Arpacık

Arpacık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Arpacık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sık tekrarlayan arpacık sorununa yeni çözüm :IPL

Günlük yaşam kalitesini etkileyen göz iltihabı ve arpacıkla oluşan blefarit rahatsızlığı artık çözümsüz değil. Sık tekrarlama olasılığı olan kirpik dibi iltihaplanmaları yoğun ışık tedaviyle (IPL) daha kolay tedavi edilmeye başlandı.

Haber 02-11-2018 11:21