Artırılmış Gerçeklik Haberleri

Uzun bir zamandır bekleniyor! Apple'ın özellikleri çok merak edilen yeni ürününden kötü haber

Apple'ın AR/VR karma gerçeklik başlığı iddialara göre yeni bir gecikmeyle karşı karşıya. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın uzun zamandır beklenen ve henüz geliştirme aşamasında bulunduğu söylenen karma gerçeklik başlığıyla ilgili kötü bir haber paylaştı. Apple imzalı karma gerçeklik başlığının özellikleri çok merak edilse de, ne zaman tanıtılacağına dair henüz kesin bir bilgi yok.

Haber 05-12-2022 12:19

Bu iddia kafaları karıştırdı: Apple, şimdi de realityOSun adını değiştirmiş!

Apple'ın sanal gerçekliği ve artırılmış gerçekliği bir araya getiren bir karma gerçeklik başlık üzerinde çalıştığı uzun bir süreden beri dile getiriliyor. Apple'ın Apple Watch'tan bu yana ilk büyük yeni ürün kategorisi olacak karma gerçeklik başlığı hakkında çalışmalarını hızlandırdığı söylenirken, kafaları karıştıran bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre Apple, başlığa ait işletim sisteminin adını değiştirdi. Sistemin adının realityOS olacağı öne sürülüyordu, ta ki bu iddiaya dek...

Haber 02-12-2022 13:04

iPhone'un ardından 'Appleverse' geliyor! Yeni bir dönemin ilginç başlangıcı: Fiyatı 2 bin ila 3 bin dolar arasında olacak

Apple, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve metaverse... Gelecekte bu 3 teknolojinin hayatımızın en önemli parçalarından biri olacağı düşünülüyor. Apple ise artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik için çalışmalar yapıyor ancak teknoloji devi metaverse'e ise olumsuz yaklaşıyor. Metaverse için planları olmadığına yönelik işaretler veren iPhone'ların üreticisi Apple görünüşe bakılırsa Appleverse dönemini başlatıyor. Bu yeni bir dönemin oldukça ilginç bir başlangıcı olacak gibi görünüyor.

Haber 14-11-2022 10:26

ABD askerlerini hasta eden cihaz! Dünya Bizi öldürebilirlerdi sözüyle çalkalanıyor

ABD basınının eriştiğini duyurduğu bir rapor dünyayı ayağa kaldırdı. İddialara göre raporda, en son saha testlerinde Microsoft'un HoloLens tabanlı karma gerçeklik başlığını test eden ABD ordusuna mensup askerlerin rahatsızlandığı belirtildi. Askerler, baş ağrısı, göz yorgunluğu ve mide bulantısı gibi görevi etkileyen fiziksel rahatsızlıklar yaşadı. Yayınlanan bir haberde yer alan teknolojiyi test eden bir askere ait "Bu cihazlar bizi öldürebilirdi" sözü ise yaşanan endişeyi ortaya koydu.

Haber 14-10-2022 14:07

Tapuda artırılmış gerçeklik dönemi

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanı İbrahim Cankurt: - "Her şehir modelini geniş formatlı kameralarla modelleyerek bu modellere de tapu kayıtları, mimari modelleri entegre ederek vatandaşlarımıza hizmet sunma noktasındayız. Burada en büyük geleceğimiz noktalardan birisi de artırılmış gerçeklikle bunları yapmak" - "Bir vatandaşın satın almak istediği gayrimenkulle ilgili, "Ya burası gerçekten bize söylendiği gibi 3+1 mi acaba?" sorusunun bile görsel olarak cevaplanabileceği, gerekirse içine eşyayı yerleştirirken bile kullanabileceği modelleri sunmanın büyük bir avantaj olacak"

Yurthaber 04-09-2022 14:17

Apple'ın karma gerçeklik başlığı! 'Reality One', 'Reality Pro' ve 'Reality Processor' gün yüzüne çıktı

Apple imzalı karma gerçeklik başlığının söylentileri uzun bir süredir dolaşıyor. Karma gerçeklik başlığı bu kez yapılan ticari marka başvurularıyla gündemde. Dosyalarda 'Reality One', 'Reality Pro' ve 'Reality Processor' adları geçiyor. Başvuruları yapan ise Apple değil. Ancak Apple adına yapıldığını kanıtlayacak bazı ipuçları var.

Haber 29-08-2022 12:19

Apple'ın ilk karma gerçeklik başlığının fiyatı için çarpıcı iddia! Cepleri yakabilir

Apple denildiğinde şu sıralar akla karma (AR/VR) gerçeklik başlığı geliyor. Apple bugüne kadar başlığı üretip prototipini dahi olsa görücüye çıkarmadı. Ancak merakla beklenen Apple'ın ilk karma gerçeklik başlığı için birçok iddia ortaya atıldı. Şimdi gelen son bilgiler, Apple'ın ilk karma gerçeklik başlığının fiyatını ve piyasaya çıkış tarihini ortaya koydu. 2025'te ise bir sürpriz olabilir.

Haber 08-08-2022 18:04

Apple CEO'su Tim Cook'tan çok imalı sözler! Bizi izlemeye devam edin, size neler sunabileceğimizi göreceksiniz”

Apple CEO'su Tim Cook'un kısa bir süre önce verdiği bir röportajdaki sözleri gündem oldu. Cook, AR/VR (Artırılmış Gerçeklik/Sanal Gerçeklik) hakkında "Bizi izlemeye devam edin, size neler sunabileceğimizi göreceksiniz” ifadelerini kullandı. Bu sözler, uzun süredir söylentileri dolaşan AR/VR karma gerçeklik başlığına yönelik bir atıf olarak değerlendirildi.

Haber 24-06-2022 15:35

Iron Man'in yönetmeni Apple ile yakın temasta! Peki neden?

Apple, sürpriz AR/VR karma gerçeklik başlığı için Hollywood yönetmenleriyle el ele vermiş gibi görünüyor. Bazı kaynaklar, şirketin başlık için içerik oluşturmak üzere Hollywood yönetmenleriyle çalıştığını iddia etti. Bu isimlerin arasında iddialara göre Iron Man filminin yönetmeni Jon Favreau da var.

Haber 06-06-2022 12:46

RealityOS ile gelen ipucu: Apple'ın yeni sürprizi çok yakında çıkacak!

Apple'ın yeni canavarı olacak AR/VR karma gerçeklik başlığı merakla bekleniyor. Apple bu cihazı çıkarttığında kendisi için yeni bir dönemi de başlatmış olacak. Ancak şirketin yaptığı bir ticari marka başvurusu, AR/VR başlığın çıkışına yönelik bizlere büyük bir ipucu sağlamış olabilir.

Haber 29-05-2022 17:23

1 değil, 2 değil, 3 hiç değil: Tam 14 kamerası olabilir!

Apple'ın merakla beklenen AR/VR başlığı için yeni bir iddia gündeme getirildi. Yakın bir zamanda tanıtılması beklenen karma gerçeklik başlığın 14 kameraya sahip olduğu öne sürüldü. 14 kameranın nasıl bir işlev sunacağı da anlatıldı.

Haber 20-05-2022 17:54

Yola çıktı geliyor: Apple'ın AR/VR başlığını yönetim kurulu denemiş!

Apple'ın merakla beklenen AR/VR karma gerçeklik başlığı için yeni bir iddia ortaya atıldı. Gelen bir rapora göre, Apple geçen hafta yönetim kuruluna karma gerçeklik başlığını gösterdi. Bu, cihazın duyurusunun yaklaştığını gösteriyor olabilir.

Haber 20-05-2022 10:59

Mark Zuckerberg gizleyerek denedi! Önümüzdeki yıllara damgasını vuracak

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in metaverse hamlesi hala hafızalarda. Metaverse'e büyük yatırımlar yapan Zuckerberg, şirketinin Project Cambria olarak bilinen 'karma gerçeklik' başlığını ilk kez denedi. Önümüzdeki yıllara damgasını vuracak Project Cambria'nın görüntüsünü gizleyen Zuckerberg, bir video paylaşmayı da unutmadı.

Haber 13-05-2022 15:12

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri artırılmış gerçeklik teknolojisiyle gençlere tanıtılacak

Trakya Üniversitesi (TÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Mertkan Gezgin: - "Arttırılmış gerçeklik teknolojisinde bireyler bir sanal gözlükle bizim tasarladığımız programda güreşçilerle tanışacaklar"

Yurthaber 22-04-2022 09:21

Google da masada! Dünya devi, Project Iris ile Meta'ya rakip oluyor: AR başlık üzerinde çalıştığı ortaya çıktı

Teknoloji devi Google'ın kendi AR (Artırılmış gerçeklik) başlığı konusunda önemli bir adım attığı haberi geldi. Söylenenlere göre şirket, gizli bir şekilde Project Iris olarak kodlanmış bir AR başlık üzerinde çalışıyor. Peki Google'ın AR başlığı nasıl olacak? İşte Project Iris için gelen detaylar...

Haber 21-01-2022 09:35

Uzun süredir gündemdeydi! Apple'ın VR/AR başlığından kötü haber

Teknoloji devi Apple'ın uzun süredir AR/VR (artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik) başlığı üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Başlığın haziran ayında düzenlenecek WWDC 2022'de ise tanıtılması bekleniyordu. Ancak dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yeni bir iddiaya göre, bir takım sorunlar yaşayan Apple'ın VR/AR başlığı 2023'e kadar ertelenebilir.

Haber 16-01-2022 10:26

Apple’ın AR gözlüğü için 2022’yi işaret etti

Apple Glass 2022’de gelecek gibi duruyor. Teknoloji sektöründeki öncü isimlerden biri olan Apple'ın uzun süredir akıllı gözlükler üzerinde çalıştığı düşünülüyor. Keza şirketin CEO’su Tim Cook da zamanında Apple Glass’ın varlığını doğrulayan açıklamalarda bulunmuştu.

Haber 20-12-2021 15:02

Google bir kez daha gözünü artırılmış gerçekliğe çevirdi

ABD'li teknoloji devi Google, Google Glass ile atmayı denediği artırılmış gerçeklik adımını bu kez daha sağlam bir şekilde atmaya hazırlanıyor olabilir.

Haber 17-12-2021 14:24

Metaverse ile yeni bir çağ başlıyor! Bill Gates'in tahmini çok da uzak değil

Dijital dünya, sanal evren metaverse'ün geleceğini merak ederken, Bilişim, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri konusunda eserleri bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Ali Efe İralı, metaverse ile ilgili olarak Mynet'e özel açıklamalar yaptı. Bill Gates'in metaverse ile ilgili tahminine açıklık getirdi. Peki Türkiye'de metaverse nasıl şekillenecek? İşte detaylar...

Haber 15-12-2021 14:05

Gelecekten gelmiş gibi: Oppo Air Glass duyuruldu!

Teknoloji devi Oppo, artırılmış gerçeklik (AR) cihazlar konusunda yeni bir adım atarak, akıllı gözlüğü Oppo Air Glass'ın duyurusunu yaptı. Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass'a benzer bir işlevi bulunan Oppo Air Glass'ın özellikleri ise dikkat çekiyor.

Haber 14-12-2021 14:14

Apple bu cihazı resmileştirse bile hemen satın alamayabilirsiniz!

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2022'de AR (artırılmış gerçeklik) başlığını piyasaya süreceğini söylemişti. Ancak cihaz resmiyet kazansa da hemen satın almak mümkün olmayabilir. İşte nedeni.

Haber 29-11-2021 15:46

Robot öğretmenler devreye girebilir

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Emin Erkan Korkmaz, "Eğitimde sohbet robotları ve artırılmış gerçeklikle öğrenmek artık bir hayal değil" dedi.

Haber 02-11-2021 11:53

Metaverse nedir, teknoloji şirketleri neden bu kadar çok yatırım yapıyor?

Mark Zuckerberg'in Facebook'un adını 'Meta' olarak değiştirmesiyle sanal gerçeklik teknolojisi metaverse yeniden gündem oldu.

Haber 29-10-2021 15:29

Milli artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirilecek

ASELSAN şirketleri BİTES ve ASELSAN SİVAS, milli artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirilmesine yönelik protokolü Defence Turkey Dergisi tarafından düzenlenen Uluslararası Geleceğin Askeri Konferansı etkinliğinde imzaladı.

Haber 20-10-2021 15:58

Apple AR ne zaman piyasada olacak

Arttırılmış gerçeklik gözlükleri her ne kadar son zamanlarda gündemden biraz düşmüş olsa da hala birçok insan için çok yeni ve önemli bir teknoloji. Apple’da bu görüşe katılıyor olacak ki, bir süredir ilk arttırılmış gözlük markasına ait haberler geliyor.

Haber 27-09-2021 09:45

Xiaomi AR teknolojisine yatırım yapıyor

Xiaomi’ye bu hafta başlarında yeni bir patent verildi. Bu yeni patent, AR (artırılmış gerçeklik) uygulaması ile ilgili olup, teknoloji ürün değerlendirme tabanlı yeteneklere sahip.

Haber 12-06-2021 11:08

İnternet kafelerin yerini alıyor! Getirisi ve riski yüksek bir sektör

Dr. Öğr. Üyesi Sefer Darıcı bir zamanların popüler internet kafelerinin yerini artık VR (Sanal Gerçeklik) kafelerinin almaya başladığını söyledi.

Haber 11-06-2021 16:25

Ming-Chi Kuo paylaştı: İşte Apple'ın AR başlığının çıkış tarihi!

Apple etkinliğinden hemen sonra, uzun süredir konuşulan Apple AR başlığı ilgili daha fazla söylenti ortaya çıktı. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, yatırımcılara 2022’nin ikinci çeyreğinde bir lansman tarihi olacağını duyurdu.

Haber 10-06-2021 11:22

Amazon'dan geleneksel kuaförlere benzemeyen kuaför!

Amazon, kuaför salonunun lansmanını yaptı. Londra'da hizmete giren Amazon'un yeni kuaför salonu, geleneksel kuaförlere ise pek benzemiyor. Zira bu salonda artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde sanal saç renklerini deneyimleme imkanı var.

Haber 21-04-2021 18:06

Apple'ın VR başlığı nasıl olacak? İşte Ming-Chi Kuo'nun tahmini

Ünlü Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın VR başlığı (karma gerçeklik başlığı) için de bazı iddialarda bulundu. Kuo, yayınlanan kapsamlı raporun bir parçası olarak, Apple'ın AR / VR başlığındaki kamera sayısını paylaştı. Kuo'nun dediklerine bakılırsa Apple'ın başlığı, kameralarla dolu olacak.

Haber 14-04-2021 14:59

Google Haritalar daha kullanışlı hale geliyor

Uygulamaya yeni özellikler sunulmaya devam ediliyor. Şirket, uygulamayı daha yararlı hale getirecek bir dizi güncellemeyi açıkladı.

Haber 31-03-2021 10:08

Apple'dan göz izleme sistemine sahip karma gerçeklik başlığı!

Apple sanal ve artırılmış alanına iddialı bir giriş yapacak gibi görünüyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo, gönderdiği bir notta, Apple'ın üretmesi beklenen karma gerçeklik başlığının önemli bir özelliği hakkında fikir veriyor.

Haber 19-03-2021 18:01

Facebook zihin okuyan bilekliğinin prototipini gösterdi

Facebook, kullanıcıların gelecekte fareyi ve klavyeyi bırakmasına imkan tanıyacak zihin okuma bilekliğini ve artırılmış gerçeklik klavyesini tanıttı. Facebook Reality Labs bölümü tarafından gösterilen teknolojiler, oldukça dikkat çekici detaylara sahip.

Haber 19-03-2021 11:48

Google henüz tanıtılmamış telefonları sızdırdı! Asus Zenfone 8 Flip de var

Google, ilginç bir sızıntının içinde yer aldı. Google artırılmış gerçeklik SDK'sı ARCore'u destekleyen cihazların listesine, henüz tanıtılmayan telefonları ekledi. Böylece pek çok telefon daha tanıtılmadan Google aracılığıyla doğrulanmış oldu.

Haber 14-03-2021 12:40

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg: 10 sene içinde toplantılara ışınlanarak gideceksiniz

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg milyonlarca insanın merak ettiği ışınlanma teknolojisinin hayatımızla buluşacağı tarihi açıklayarak, " 10 sene içinde toplantılara "ışınlanarak" gideceksiniz" dedi.

Haber 11-03-2021 13:43

Apple’ın mixed-reality gözlüğü için tarih verildi

Apple ile ilgili yaptığı analistler ve tahminlerle adından söz ettiren Ming-Chi Kuo, önümüzdeki döneme dair yeni tahminlerini teknoloji severlerle paylaştı.

Haber 10-03-2021 09:16

Apple artırılmış gerçeklik destekli bir kontakt lens üretebilir!

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın geleceği hakkında yeni bilgiler paylaştı. Paylaşılanlara göre Kuo, Apple'ın geleceğinde AR (Artırılmış Gerçeklik) bağlantılı kontakt lensleri de görüyor.

Haber 08-03-2021 12:18

Facebook gözlük üreticileriyle işbirliği yapacak

Facebook yeni akıllı gözlük teknolojisiyle birlikte farklı bir yol deniyor. Özellikle son dönemlerde yükselen bir teknolojiye yatırım yaptığını söyleyebiliriz. Hadi gelin tüm detaylara birlikte bakalım.

Haber 02-03-2021 09:28

Samsung’un AR gözlüğü ortaya çıktı

Apple’ın ileri sürülen artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik giyilebilir cihazlarının yeni bir rakibi olabilir. 9to5Google, sızıntı kaynağı WalkingCat’in, Samsung'un AR (artırılmış gerçeklik) gözlükleri için kavramsal vizyonunu temsil eden bir çift video paylaştığını keşfetti.

Haber 23-02-2021 09:53