Aşı Karnesi Haberleri

241 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu! Sahte aşı kartı davasında yeni karar

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sahte aşı kartı düzenlediği öne sürülen tutuksuz sanık hemşire Rukiye Kızılırmak ve 13 tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı. Mahkeme, hakkında 241 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılan Kızılırmak ile diğer sanıklar hakkında adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.

Haber 12-05-2022 20:16

Sahte aşı kartı skandalında hemşirelerin ifadeleri ortaya çıktı

Bahçelievler'de özel bir hastanede görev yapan ve sahte aşı kartı düzenlediği için tutuklanan 3 hemşireden 2'sinin ifadeleri ortaya çıktı. Hemşire Meral D. ifadesinde, "Başhemşire Nesrin Hanım yabancı uyruklu birine aşı yaptıktan sonra cebinden 100 dolar çıkartarak 'Aşı yaptım ve 100 dolar kazandım' diyerek kendi telefonundan video çekti. Detaylı araştırıldığı taktirde başka usulsüzlüklerin de ortaya çıkacağını ve hastane yönetiminin de bu usulsüzlüklerde parmağının olduğunu düşünüyorum" dedi.

Haber 17-09-2021 15:40

Sahte aşı kartı veya PCR testi kullananlar ne suçu işliyor, cezası nedir?

Aşı ya da PCR testi yaptırmak istemeyen bazı kimseler, başta yolculuklar olmak üzere artık birçok yerde istenen bu belgeleri, yasal olmayan şekilde temin etme yolunu kullanmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, sahte aşı kartı veya PCR test sonucunu kullanmanın sadece belgede sahtecilik suçunu değil bazı durumlarda "öldürme" veya "yaralama" suçlarını da oluşturabileceğini bildirdi.

Haber 08-09-2021 15:08

HES üzerinden Aşı Kimliği oluşturma | Aşı kartı nedir ve nasıl alınır? Aşı Kimliği nedir? E-Nabız üzerinden aşı kimliği nasıl oluşturulur?

Türkiye’de aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. 14 milyonu aşkın vatandaşımız ilk doz aşısını olurken, 10 milyondan fazla vatandaşımız da ikinci doz aşılarını tamamladı. Şu an için Türkiye’de iki farklı aşı çeşidi var ve vatandaşların bu iki aşı arasından bir tercih hakkı bulunuyor. İkinci doz aşıyı olan vatandaşlarımız için Sağlık Bakanlığı, e-Nabız üzerinden aşı kartı oluşturma imkanı sunuyor.

Haber 11-05-2021 13:10

Aşı Karnesi

Aşı Karnesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aşı Karnesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Fransa'da Kovid-19 uygulamasını aşı karnesi olarak kullanacaklar!

Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında akıllı telefonlar için geliştirilen ve insanların temaslı olduğu kişileri takip eden uygulamanın, aşı karnesi olarak da kullanılacağı belirtildi.

Haber 20-04-2021 16:24