Astigmat Haberleri

20 saniyede astigmat, miyop ve hipermetroptan kurtarıyor! Hiçbir acı hissetmeden...

Gözde yaşanan sağlık sorunları yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Görüşü oldukça kısıtlayan bu problemlerden gözlük ve lens olmadan kalıcı bir şekilde kurtulmanın yolları aranıyor. Göz uzmanı astigmat, miyop ve hipermetroptan kurtulmayı sağlayan acısız excimer lazer işlemini anlattı.

Haber 27-02-2023 13:54

Çok dikkat edin! Giderek artan lazer operasyonlar körlüğe yol açabilir

Göz en hassas organlarımız arasında bulunuyor. Gözde yaşanan problemlerin giderilmesi için çeşitli operasyonlar yapılıyor. Bu operasyonlar arasında bulunan lazer tedavisi kalıcı görme kayıplarına neden olabiliyor. Uzmanlar son zamanlarda artan lazer tedavileri hakkında uyarıyor.

Haber 25-09-2022 11:47

Akıllı mercek sayesinde görme sorunlarınızdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz

Göz sağlıklı görememeye başladığında günlük aktiviteleri yapmak bile zor hale gelebiliyor. Yaşam kalitesini düşüren birçok göz hastalığı bulunuyor. Bu görme sorunlarını çözmek için gözlük veya lens takmak gibi yöntemler olsa da daha kalıcı çözümler arayanlar ileriki yaşlarda akıllı mercekleri tercih edebiliyor.

Haber 01-03-2022 10:51

Göz kapağı problemleri ve belirtileri nelerdir? Göz kapağı problemleri nasıl tedavi edilir?

Aslında her yaş grubundan insanda göz kapağı problemleri görülebiliyor. Fakat belli bir yaştan sonra bu problemlerin çeşitlendiği ve görülme sıklığının arttığı da bir gerçek.

Trend 21-10-2019 10:53

Astigmat

Astigmat Hakkındaki Haberler Mynet'te. Astigmat Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Önlenebilir körlük nedenlerinde ilk sırayı katarakt alıyor

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan: - "Göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinden kaynaklı hastalıklar içinde en sık katarakt görülüyor. Katarakt, dünyada önlenebilir körlük nedenleri arasında birinci sırada" - "Katarakt teşhisi konulanların yüzde 40'ında astigmatik kırma kusuru da bulunuyor. Torik göz içi lens ile kataraktla birlikte astigmat da ortadan kaldırılabiliyor"

Haber 08-10-2019 11:54

Çocukların kitap fobisi ve baş ağrısı, 'astigmat' belirtisi olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Sönmez: - "Astigmat rahatsızlığı olan çocuklar, tahtaya baktıklarında uzağı net göremezler veya kitabı yakından okurken zorlanırlar. Bu belirtilere baş ağrıları eşlik edebilir yani çocukların kitap fobisi ve baş ağrısı, astigmat belirtisi olabilir" - "Gözlük takmak, astigmat derecesini etkilemez. Gözlük kullanılmazsa net görüş olmaz ama gözlük derecesi olarak ilerleme ya da düşmeye yol açmaz. Sıklıkla doğuştan olan astigmat beraberinde gelişen başka bir hastalık yoksa ve göz, alerji veya kirpik iltihabı nedeniyle ovuşturulmuyorsa ilerlemez"

Haber 01-10-2018 11:35

Miyopi, hipermetrop, astigmat nedir, nasıl anlaşır?

Miyopi, hipermetrop, astigmat nedir, nasıl anlaşır ve nasıl tedavi edilir? Etiler AcıbademGöz Sağlığı Merkezi Direktörü Doç. Dr. Bozkurt Şener bu soruların yanıtlarını Mynet okurları için derledi.

Haber 17-03-2005 00:22