Ateş Düşürücü Ilaçlar Haberleri

Kontrolsüz ateş düşürücü kullanımı hayatınızı karartabilir

Akciğer iltihaplanması olarak bilinen zatürre (pnömoni), enfeksiyonlara bağlı olarak gelişen yaşam kayıpları içinde hala ilk sırada yer alıyor. Zatürre tanısının gecikmesinin yaşam kaybı riskini de artırıyor. Viral üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra geçmeyen öksürük, devam eden dirençli ateş, koyu renkli balgam çıkarma ve nefes darlığının yeni gelişen zatürrenin bulgusu olabilir.

Haber 10-11-2022 23:05

Ateşe ne iyi gelir? Evde ateş düşürmek için doğal bitkisel yöntemler nelerdir?

Çocukların hasta olmasına bir de ateş eklenirse ister istemez panik halinde olabiliyoruz. Ancak bu durum karşısında doktora gitmeden hemen önce ateşi evde kontrol altına alabilmek için yapılması gerekenleri bilmeniz gerekir. Kişilerin panik yaşamasına neden olan ateşe ne iyi gelir? Evde ateş nasıl düşürülür? Çocuklarda yüksek ateş tedavisinde evde uygulanabilecek doğal yöntemler...

Kadin 17-05-2022 08:44

Çocuklarda tekrarlayan ateşe dikkat! Başka hastalıklarla karışabildiğinden tanı ve tedavisi gecikebiliyor! PFAPA sendromu nedir?

Anne babaları telaşlandıran ve genellikle nasıl davranacaklarını bilemedikleri yüksek ateş, doktora en sık başvurulan sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek ateş şikayetinin belirli aralıklarla sık tekrarlaması, çocuğun ve ailesinin yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürebilirken, çocukların okul başarısını da olumsuz etkiliyor. PFAPA sendromu olarak adlandırılan bir romatizmal hastalık ise bu tekrarlayan dirençli ateşlere neden olabiliyor.

Haber 08-04-2022 14:06

Anne babaların en büyük korkulu rüyası! Kaçınmanız gereken 5 önemli hata

Kış aylarında özellikle viral enfeksiyonlar sıkça kapımızı çalıyor. Enfeksiyonların en yaygın görülen ve ebeveynlerin yoğun kaygı duymalarına yol açan belirtilerinden biri, ‘yüksek ateş’ oluyor. Son haftalarda, çocuk acil polikliniklerine yüksek ateş nedeniyle başvuruda ciddi bir artış var. Bunun nedeni ise yüksek ateşin Covid-19’un da yaygın belirtilerinden biri olması. Her ateş Covid-19'dan kaynaklanmıyor ve çoğu viral enfeksiyonda olduğu gibi bu hastalık ateş olmadan da seyredebiliyor.

Haber 22-01-2022 07:39

Ateş Düşürücü Ilaçlar

Ateş Düşürücü İlaçlar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ateş Düşürücü İlaçlar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ateş düşürücüler bilinçli alınmalı

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Erbil, yüksek ateşin beyin ve diğer organlara zarar verebileceğini belirterek, ateş düşürücü ilaçların hekim kontrolünde alınması gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00