Ateşlenme Haberleri

Komşuda virüs alarmı! Kanamalı olarak biliniyor... Şu ana kadar 24 kişi yaşamını yitirdi

Komşu ülke Irak'ta görülen ve halk arasında "kanamalı" olarak bilinen "Hemorajik ateş" vakaları nedeniyle can kayıpları devam ediyor. Ülkede şu ana kadar 24 kişi "Hemorajik ateş" nedeniyle hayatını kaybetti. Öte yandan Irak Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada "Hemorajik ateş" vaka sayısının da 142'ye yükseldiği bildirildi.

Haber 06-06-2022 19:27

Anne babaların en büyük korkulu rüyası! Kaçınmanız gereken 5 önemli hata

Kış aylarında özellikle viral enfeksiyonlar sıkça kapımızı çalıyor. Enfeksiyonların en yaygın görülen ve ebeveynlerin yoğun kaygı duymalarına yol açan belirtilerinden biri, ‘yüksek ateş’ oluyor. Son haftalarda, çocuk acil polikliniklerine yüksek ateş nedeniyle başvuruda ciddi bir artış var. Bunun nedeni ise yüksek ateşin Covid-19’un da yaygın belirtilerinden biri olması. Her ateş Covid-19'dan kaynaklanmıyor ve çoğu viral enfeksiyonda olduğu gibi bu hastalık ateş olmadan da seyredebiliyor.

Haber 22-01-2022 07:39

Ateşiniz yükseliyorsa mutlaka okuyun

Gün içinde değişiklikler gösteren vücut ısımız sabahın erken saatlerinde en düşük, akşam üzeri ise en yüksek değerlerine ulaşır. Buna göre, dil altından ölçülen vücut ısısının sabah 6' da 37.2 dereceden, akşam üzeri 4' de 37.7 dereceden daha fazla olması ateş yüksekliği veya kısaca ateş olarak tanımlanır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ateş tiplerini ve nedenlerini Mynet okurları için yazdı.

Haber 09-11-2005 00:56

Kırım-Kongo kanamalı ateşi ile mücadele! Araştırmalar hızlandı

Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı'na neden olan kene ısırması vakası ile 2005 yılında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gelen 101 vakadan 2'si çocuk, 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, hastalığın kene ısırması haricinde solunum, cinsel ve diğer yollardan insanlara bulaşıp bulaşmadığı konusunda araştırmaların yapıldığı bildirildi.

Haber 24-08-2005 19:33

Ailevi Akdeniz Ateşi nedir, belirtileri nelerdir?

Ailevi Akdeniz Ateşi çeşitli organlarda tekrarlayan iltihaplanma belirtilerine neden olabilen ırsi bir hastalıktır. Ateş, karın ağrısı, göğüs ağrısı, eklem ağrısı ve şişliği ya da deri döküntüleri gibi hastalık belirtileri birkaç gün süren ve kendiliğinden düzelen ataklar halinde ortaya çıkar. Ataklar düzensiz aralıklarla tekrarlar. Ataklar arasındaki dönemde ise herhangi bir şikayet olmayabilir.

Haber 28-05-2005 00:35

Akdeniz ateşi hastalığına dikkat! Uzman isim vatandaşları uyardı

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, Akdeniz Bölgesi'nde görülen Akdeniz ateşi hastalığına karşı vatandaşları uyardı.

Haber 25-05-2005 17:34