Ayakkabı Tamircisi Haberleri

İskenderun'da kurulan konteyner çarşı, esnafın umudu oldu

İskenderun'da, geçen yılki Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yerlerini kaybeden esnaf için kurulan konteyner çarşı, yaşanan acılara rağmen umut dolu hikayelere ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 02-02-2024 13:55

Elazığlı ayakkabı tamircisi eğitim aşkıyla iki diploma aldı, üçüncüsü de yolda

Maddi nedenlerle liseden sonra eğitimine ara vermek zorunda kalan Mehmet Kazar, azmiyle hem ayakkabı tamir etti hem de bir ön lisans bir de lisans eğitimi aldı - Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Kazar: - "Mesleğimi severek yapıyor, ailemi de mağdur etmiyorum. Bu şekilde 2 üniversite bitirdim, üçüncüsü de bitmek üzere. Okumaya devam edeceğim"

Yurthaber 06-09-2022 11:04

Çırak olarak girdi, patron oldu! Yanında çalışacak eleman bulamıyor

Aydın'da ayakkabı tamirci dükkanına çırak olarak giren Murat Yardım, 34 yıl sonra iş yerinin patronu oldu. İşini çok sevdiğini belirten 46 yaşındaki Yıldırım, herkesin işsizlikten dert yandığı dönemde en büyük sıkıntının çalışacak eleman sıkıntısı bulamamak olduğuna dikkat çekti. "Herkesin diploması var. Ama kimse meslek edinmiyor. Çırak bulunmadığı için bu meslek de bitme noktasına geldi" diyerek mesleğinin bitme noktasına gelmesinden dert yandı.

Haber 06-12-2021 14:07

Teknolojiyi reddediyor! 20 metrekare dükkanında tüm hayatını geçirdi

Kırşehir’de zaman ve teknolojiye direnen yarım asırlık ayakkabı tamircisi Cuma Şenlik, 20 metrekare dükkanda 4 çocuk büyüttü. Belediye Kavşağında açtığı tamirhane ile 4 çocuk büyüten ve çırak bulamayan Şenlik, Ahi Duası ile iş yerini açtıktan sonra nasibini bekliyor.

Haber 09-08-2021 15:21

Ayakkabı Tamircisi

Ayakkabı Tamircisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ayakkabı Tamircisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

32 yıldır ayakkabı bulmakta zorlanan büyük numaralar için üretim yapıyor! Basketbolcular onu tercih ediyor

İstiklal Caddesi'ndeki Halep Pasajı'nda dükkanı bulunan Öncel Kalkan, 46 ile 57 arasında büyük numaralı ayakkabılar üretiyor. Kalkan'ın ayakkabı yaptığı "dev adamlar" arasında Mehmet Okur, Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, İbrahim Kutluay, Zaza Paçulia, Marty Embry, Marcus Webb gibi birçok basketbolcu bulunuyor .

Trend 24-05-2021 11:31

Ayakkabı tamircileri eski bayramları arıyor

Pandemi nedeniyle iş sıkıntısı çeken ayakkabı tamircileri Ramazan Bayramı'na da buruk giriyor. Kepenkleri kapalı kalan ayakkabı tamircileri, eski bayramlardaki hareketli günleri arıyor.

Haber 11-05-2021 17:24

Tam kapanmada ayakkabı tamircileri, terziler ve kuru temizlemeler açık mı?

Merakla beklenen Kabine Toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan Perşembe akşamın 19:00'dan başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar tam kapanmaya geçildiğini açıkladı. Birçok vatandaş "Tam kapanmada ayakkabı tamircileri, terziler ve kuru temizlemeler açık mı?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Haber 29-04-2021 16:34

Yozgat'ta 69 yıldır eski ayakkabılara hayat veriyor

Ayakkabı tamirciliği yapan 79 yaşındaki Burhan Keleş: - "Mesleğimi çok seviyorum, ayakkabı tamiri yapmaya devam edeceğim, ölene kadar mesleğimi sürdüreceğim"

Yurthaber 24-01-2021 11:27

Çankırı'da 59 yıldır ayakkabılara hayat veriyor

Şabanözü ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapan 71 yaşındaki Muammer Somuncu, işleri eskisi gibi fazla olmasa da sağlığı elverdiği sürece mesleğini sürdürmek istiyor - Muammer Somuncu: - "İşler de sanat da ölüyor. Geriden gelen yok"

Yurthaber 12-02-2020 11:55

Ayakkabı profesörünün çeyrek asırlık meslek aşkı

Malatya'da, babasından öğrendiği ayakkabı tamirciliğini çeyrek asırdır sürdüren Mehmet Ceyhan, dört metrekarelik dükkanda işini ilk günkü heyecanla sürdürüyor - Mehmet Ceyhan: - "Mesleğime aşığım. Tekrar dünyaya gelsem yine ayakkabı tamircisi olmayı isterim" - "Meslek demek altın demektir. Bir insanın kolunda altın bileziği varsa o adam hiçbir zaman aç kalmaz"

Magazin 11-01-2020 11:12

3 metrekarelik alana sığdırılan bir ömür

Siirt'te yaşayan ayakkabı tamircisi 64 yaşındaki Beşir Özkılıç, 3 metrekarelik dükkanında mesleğini severek sürdürüyor - Beşir Özkılıç: "Çalışmak beni diri tutuyor. Evde kalamıyorum. İş yerim benim için hayattır"

Yurthaber 20-06-2019 12:30

3 metrekarelik alana sığdırılan bir ömür

Siirt'te yaşayan ayakkabı tamircisi 64 yaşındaki Beşir Özkılıç, 3 metrekarelik dükkanında mesleğini severek sürdürüyor - Beşir Özkılıç: "Çalışmak beni diri tutuyor. Evde kalamıyorum. İş yerim benim için hayattır"

Haber 20-06-2019 12:28

Dükkanını Karlos ve Robertoyla paylaşıyor

Tekirdağ'da bir ayakkabı tamircisi, küçük dükkanını sokakta bulduğu köpek ve daha sonra doğan yavrusuyla paylaşıyor - Karlos ve Roberto adını verdiği köpekleri bir an yanından ayırmayan Şuayip Usta, gününü hem çalışarak hem de onlarla ilgilenerek geçiriyor - Şuayip Taş: - "Karlos'u 4 yıl önce yavruyken sokaktan aldım. Roberto da sonradan doğdu. Onlar da benim evladım gibi oldular. Ben onları canım gibi seviyorum"

Haber 06-02-2019 12:11

Bir metrekarelik dükkanda geçim mücadelesi

Kahramanmaraş'ta 55 yıllık ayakkabı tamircisi Ökkeş Kötüyebakmaz, soba dahi koyamadığı bir metrekarelik iş yerinde soğuk, kar, yağmur demeden, evine ekmek götürebilmek için mücadele veriyor - Ökkeş Kötüyebakmaz: - "İki ceketim var onları giyip çalışıyorum. Üşümemek için sağlam giyiniyorum. Çalışmak zorundayım. Üretmek lazım, torunlarım var"

Haber 29-01-2019 03:40

Ramazan Usta'nın 3 metrekarelik büyük dünyası

Karaman'da 57 yaşındaki ayakkabı tamircisi Ramazan Coşkun, müşterilerine 30 yıldır üç metrekarelik dükkanında hizmet veriyor - Ramazan Coşkun: - "Bu dükkanda gece 12'ye kadar da dursam iş olur. Mekan ufak ama gönlümde çok büyük" - "Bu 3 metrekarelik iş yerinden kazandığımla 4 evladımı yetiştirdim. Onları helal rızıkla büyüttüm. Evimi yaptım, şükrettim" - "Burada başka biri olsa çalışamaz. Benim dikiş dikerken, ayakkabı tabanı dikerken, yapıştırırken belli bir duruşum var. Başkası olsa yapamaz. Neyin nerede olduğunu ben bilirim"

Haber 18-12-2018 12:12

Ayakkabı tamircisi kadın aile mesleğine sahip çıkıyor

Ordu'da babasının vefatından sonra dükkanın kapanmasını istemeyen Zeynep Kandar, ayakkabı tamir ederek aile mesleğine sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyor - İki çocuk annesi Kandar: - "Dükkana gelenler, kadın ayakkabı yapıyor diye önce şaşırıyorlar hatta içeride oturan erkek müşterilere bakıyorlar ve 'Siz mi yapıyorsunuz?' diye onlara soruyorlar"

Haber 09-12-2018 12:39

Teke yöresi çarığı Tunahan ustayla hayat buluyor

Fethiye'de ayakkabı tamirciliği yapan Tunahan Uysal, 5 metrekarelik dükkanında, unutulmaya yüz tutmuş yörük kültürünün simgelerinden çarığı yaşatıyor - "Teke yöresi çarığı"nın son ustalarından Uysal: - "Günümüz gençlerine bir şekilde takdim etmek, göstermek için çarık yapmaya devam ediyorum. Geçmişi yaşama anlamında, unutulmaya yüz tutmuş çarığı gün ışığına çıkarma derdindeyiz" - 70 yaşındaki İzzet Sülek: - "Biz eskiden çok giyerdik bunlardan. Muazzam bir şey bu, çok hafif ve yürümesi çok güzel oluyor"

Haber 20-05-2018 11:27

Otel tuvaletini ev yaptı!

Altı yıl önce bir otelin kullanılmayan tuvaletini kiralayan Çinli ayakkabı tamircisi Zeng Lingjun, karısı ve bebeği ile bu farklı evde yaşıyor.

Trend 20-03-2012 11:29

Ayakkabı nasıl alınır?

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, internet sitesinden tüketicileri ayakkabı alırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyardı.

Haber 22-12-2005 00:32