Bademcik Haberleri

Bademcik taşı nedir? Bademcik taşı neden olur? Bademcik taşı belirtileri ve tedavisi

Bademcikler, boğazın her iki tarafında yer alan lenfoid doku kümesleridir ve genellikle enfeksiyonlarla mücadelede önemli bir rol oynarlar. Bademcikler genellikle çocukluk döneminde daha büyük bir rol oynar ancak yaş ilerledikçe küçülürler. Bununla birlikte bazı insanlar yaşamları boyunca bademcik taşlarıyla karşılaşabilirler. Bu durum genellikle zararsız olsa da rahatsız edici olabilir. Peki, bademcik taşı nedir ve neden olur?

Haber 31-12-2023 13:55

Sünnet için götürülen hastanede bademcikleri alınmıştı! Diyarbakır'daki ameliyat skandalıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Diyarbakır'da yaşanan ameliyat skandalı duyanları şoke etti. Ergani ilçesinde, sünnet için hastaneye götürülen 2,5 yaşındaki B.Y.'nin ameliyatla bademcikleri alındı. Sünnet için götürdükleri hastanede çocuklarının bademcik ameliyatı yapılması nedeniyle aile doktorlardan şikayetçi olurken, aralarında doktorların da olduğu 12 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Haber 14-03-2023 16:07

Bademcik ameliyatı sonrası hayatını kaybetti! Doktor ortadan kayboldu

Mersin'de özel bir hastanede bademcik ve geniz eti ameliyatı olan Muammer Aydoğdu, 17 gün sonra hayatını kaybetti. Gözü yaşlı aile ameliyatta doktorun ihmali olduğunu iddia ederek şikayetçi olurken, Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Doktorun ise ölüm haberini verdikten sonra ortadan kaybolduğu belirtildi.

Haber 01-02-2023 23:27

Böylesi görülmedi! Bademcik ameliyatına girdi, bademciklerini almayı unuttular

Yalova'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulan Abdülhamit Cihangir Tosun (3,5), bademcikleri ve geniz eti alınması planlanarak ameliyata alındı. 6 saat süren operasyon sonrası taburcu edilen Tosun, 10 gün sonra yeniden rahatsızlanınca bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Ameliyatı yapan doktorun 'Bir yanlış yapmışız. Bademciğini almayı unutmuşuz' dediği iddia edildi. Doktor ise iddiaları reddetti. İşte olayın detayları...

Haber 23-01-2023 11:20

Bademcik

Bademcik Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Bademcik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Ağız kokunuzun altında yatan neden bademcik taşı olabilir!

Ağız kokusu hem o problemi yaşayan kişiye hem de çevresindekilere rahatsızlık vermektedir. Genellikle ağzı kokan kişi bu kokuyu fark etmese de çevresinin uyarılarından ağzının koktuğunu anlamaktadır. Ağzınıza ve dişlerinize gerekli bakımı yapmanıza rağmen koku oluşuyorsa bunun nedeni bademcik taşı olabilir.

Haber 29-08-2022 14:25

Bademcik ameliyatı olan tescilli güzel Gleycy Correia hayatını kaybetti

Brezilyalı eski güzellik kraliçesi Gleycy Correia bademcik ameliyatı olduktan sonra aşırı kan kaybından komaya girdi. Genç model, iki aylık yaşam mücadelesini kaybetti.

Magazin 22-06-2022 09:39

'Bademcik iltihabı küçümsenmemeli

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ceyran, kış aylarında artış gösteren alışılagelmiş bademcik iltihabının çok ciddi kalp hastalıklarına neden olabileceğini bildirdi. Doç. Dr. Ceyran, özellikle çocuk ve ergenlerde yoğun bademcik iltihabı görüldüğünü söyledi.

Haber 23-04-2006 23:44

Bademcik iltihabı küçümsenmemeli

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ceyran, kış aylarında artış gösteren alışılagelmiş bademcik iltihabının çok ciddi kalp hastalıklarına neden olabileceğini bildirdi. Doç. Dr. Ceyran, kış şartlarında, özellikle çocuk ve ergenlerde yoğun bademcik iltihabı görüldüğünü söyledi.

Haber 19-01-2006 02:07

Bademcik iltihabı küçümsenmemeli

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ceyran, kış aylarında artış gösteren alışılagelmiş bademcik iltihabının çok ciddi kalp hastalıklarına neden olabileceğini bildirdi. Doç. Dr. Ceyran, kış şartlarında, özellikle çocuk ve ergenlerde yoğun bademcik iltihabı görüldüğünü söyledi.

Haber 17-01-2006 14:33

Bademcik ameliyatlarında yeni yöntem

Kalp-damar cerrahisinde kullanılan özel bir cihazın, bademcik ameliyatlarında da kullanılmaya başlanmasıyla bu ameliyatlardaki ağrı ve kanama risklerinin ortadan kalktığı bildirildi.

Haber 24-03-2005 05:43

Bademcikler vücudun bekçisi

Dr. Sultan Şensoy, bademciklerin insan vücudunun bekçisi olduğunu söyledi.

Haber 09-03-2005 16:20

Bademcikler ne zaman alınmalı?

Eskiler, "bademcikler vücudun bekçisidir" der ama bu söze pek aldanmamak gerekiyor. Sık sık hastalanıyorsanız, horlama sorununuz varsa bademciklerin alınmaması faydadan çok zarar getirebilir. Çağdaş ve yeni yöntemlerle bademcik ameliyatı ve sonrası çok daha kolay geçiyor.

Haber 14-12-2004 06:24