Bakırcı Haberleri

Maraş Çarşısı'nın 60 yıllık esnafı çarşı açık görünsün diye her gün dükkanını açıyor

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'taki tarihi Maraş Çarşısı'nda 60 yıldır esnaflık yapan Ahmet Zarifoğlu, "çarşı açık olsun" diye her gün dükkanında müşteri bekliyor.

Yurthaber 29-03-2023 15:24

Camcılar, çilingirler, bakırcılar 3000 TL hibe desteğini nereden nasıl alacak?

Kabine toplantısı sonrası açıklanan 3000 TL’lik esnafa hibe desteğinden camcılar, çilingirler ve bakırcılar da yararlanacak. e-Devlet üzerinden yapılacak başvurularla birlikte camcılar, çilingirler ve bakırcılara 3000 TL hibe desteği verilecek.

Finans 18-05-2021 12:31

Suriyeli usta mesleğini bakırcılığın merkezinde sürdürüyor

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Halep'ten kaçarak 6 yıl önce Türkiye'ye gelen bakır ustası Ali Hinki, ailesiyle yerleştiği Gaziantep'te, yarım asırlık mesleğini tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda devam ettiriyor - Babasından öğrendiği bakır işlemeciliğini oğullarına da öğreten Hinki'nin tek isteğiyse, ülkesinde barışın sağlanmasıyla, yüreğinde alev alev hissettiği vatan hasretini dindirebilmek - Bakır ustası Ali Hinki: - "Burada yaşamaktan memnunum ancak yine de insan vatanına dönmek istiyor" - "Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, sorun çözülür barış gelirse hemen Halep'e dönmek istiyorum"

Haber 02-02-2019 11:32