Basın Kartı Haberleri

MHP'den gazeteciler için yeşil pasaport teklifi! TBMM'ye sunuldu

MHP, 15 yıl mesleki kıdemi bulunan basın kartı sahibi basın mensuplarına hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport) verilebilmesine yönelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Haber 05-01-2024 15:36

Basın Kartı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından basın mensuplarına verilen basın kartlarıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber 10-04-2023 14:44

Sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin teklif TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

Sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 14 maddesi daha TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Yapılan düzenlemeyle internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınıyor. İnternet haber sitesinde yayınlanan içerikler, gerektiğinde talep eden Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilmek üzere doğruluğu ve bütünlüğü sağlanmış şekilde 2 yıl süre ile muhafaza edilecek.

Haber 15-06-2022 00:58

Basın Kartı Yönetmeliği'nde değişiklik

Danıştay'ın 'Basın Kartı Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin yürütmesini durdurmasının ardından 'Basın Kartı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör ve şiddet propagandası yapanların basın kartının arkasına sığınmalarının önüne geçen maddeler güçlendirildi. Söz verdiğimiz gibi basın kartının saygınlığını artırmayı sürdüreceğiz" dedi.

Haber 21-05-2021 12:56

Basın Kartı

Basın Kartı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Basın Kartı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Amatör spor kulübünde 'kumar' oynayanlardan biri: Ben de bir ara basın kartı alırım

Bursa’da koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken amatör spor kulübü lokalinde kumar oynayan 17 kişiye toplam 122 bin 400 TL para cezası kesildi. Baskında yakalanan bir kişi kendisini görüntüleyen basın mensuplarına "Ben de bir ara basın kartı alırım" diyerek tepki gösterirken, şüphelilerin polis baskınından kaçmak için pencerelere seyyar merdiven dayadığı tespit edildi.

Haber 01-05-2021 02:34

Basın Kartı Komisyonu toplantısı

Basın Kartı Komisyonu, 77 basın mensubuna ilk kez, 15 gazeteciye de sürekli basın kartı verilmesini kararlaştırdı.

Haber 05-10-2017 18:27