Bddk Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Haberleri

İlk defa ev alacaklara konut kredisi ne kadar verilecek? İkinci evini alacaklar olanlar dikkat!

BDDK konut kredisi düzenlemesi ile ilgili aramalar son dakika kararının açıklanmasıyla birlikte yoğunluk kazandı. İlk evini, ikinci ve daha fazla konut almayı düşünen vatandaşlar için yapılan düzenlemede sona gelindi. Kullanıcılar İlk defa ev alacaklara konut kredisi ne kadar verilecek merak ediyorlar. Peki, BDDK konut kredisi kararı neleri kapsıyor? İlk defa ev alacaklara konut kredisi ne kadar verilecek? İkinci evini alacaklar dikkat!

Finans 26-08-2023 12:07

Son dakika: BDDK’dan konut kredilerine ilişkin yeni karar! Yüzde 75 daraltılacak

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) konut kredilerinde ve konut teminatlı kredilerde uygulanacak kredi değer oranlarında değişikliğe gitti. Kurul kararına göre, ilk konut alımlarında kredi değer oranlarında bir değişiklik olmayacak, ikinci ve sonrası konut alımında ise tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutunun bulunması halinde konut kredi değer oranı yüzde 75 daraltılacak.

Finans 25-08-2023 22:54

Son dakika: BDDK duyurdu! Kredi kartıyla yurt dışı harcamalara taksit sınırlaması

Son dakika haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenleme yaptı. BDDK'nın kararına göre, hava yolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarında kredi kartına taksit yapılamayacak.

Finans 31-07-2023 21:24

Kredi kartı kullananlar dikkat! BDDK duyurdu! Temassız ödeme limitleriyle ilgili yeni karar...

Kredi kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir karar alındı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartı ile temassız ödeme limitlerinde değişikliğe gitti. Alınan karara göre, kredi Kartı ve banka kartlarında 500 lira limitle sınırlandırılan temassız ödeme 750 liraya çıkartıldı.

Finans 30-06-2022 18:06

Son dakika: BDDK'dan bankalara uyarı geldi! Kredi vermek için belge istenmesine ilişkin kritik açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), TL nakdi ticari kredilerin amacına uygun kullandırılmasına yönelik sınırlamalar içeren ve cuma günü alınan karara ilişkin yanlış anlaşılmalar hakkında paylaşımda bulunuldu.

Finans 27-06-2022 19:43

SON DAKİKA: 'Kredi kullanımını durdurdular' iddiası gündem olmuştu! Hazine ve Maliye Bakanlığından dikkat çeken mesaj

Son dakika haberi: BDDK'nın kredi kullanımı ile ilgili aldığı karar sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK kararlarına ilişkin yaptığı açıklamada, finansal istikrar için gerekli tedbirlerin alınmaya devam edileceğini duyurdu. BDDK'nın kararı sonrasında döviz kurunda gerileme yaşanmıştı. Bazı bankaların kredi vermeyi durdurdukları iddia edilmişti. İşte son dakika açıklamasının detayları...

Finans 27-06-2022 15:28

Bakan Nebati'den konut kredileriyle ilgili önemli açıklama: 'Ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kayseri'de Kültepe Ekonomi Zirvesi'nde konuştu. Bakan Nebati, Gelire Endeksli Senet'e gelen talep miktarını açıkladı. Bakan Nebati, GES'e 6.6 milyar liralık talep geldiğini belirtti. Öte yandan Bakan Nebati, dün BDDK'nın konut kredileriyle ilgili olarak açıkladığı karara ilişkin olarak "Dün BDDK bazı ek düzenlemelere gitti, bu ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek" dedi.

Finans 24-06-2022 12:06

Son dakika: BDDK resmen duyurdu! Konut kredilerinde yeni dönem, işte alınan kararlar...

Son dakika: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerine ilişkin yeni kararı açıkladı. Alınan karara göre birinci ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı farklılaştı. Artık değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlar için kredi imkanı olmayacak. 2 ile 5 milyon TL arası konutlarda ise yüzde 70 kredi kullanılabilecek.

Finans 23-06-2022 18:23

Tüketici kredileri vadeleri ne kadar oldu? Tüketici kredi vadeleri değişti mi? 50 bin-100 bin TL ihtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? BDDK açıkladı!

Tüketici kredileri vadeleri ne kadar oldu? sorusunun yanıtı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamanın detaylarını öğrenmek isteyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Peki Tüketici kredi vadeleri değişti mi? İşte BDDK'dan yapılan açıklama ve 50 bin-100 bin TL ihtiyaç kredi vadesi süresi...

Finans 10-06-2022 07:44

Son dakika: Kredi kartları ve tüketici kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Vade sınırlaması getirildi

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasının ardından bir duyuru da BDDK'dan geldi. Yeni düzenlemeye göre; tüketici kredilerinde genel vade sınırı 50 bin ila 100 bin lira arasında değişen tutarlar için 24 ay, 100 bin liranın üzerindeki tutarlar için 12 ay olarak belirlendi. Kredi kartlarının asgari ödemesinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar...

Finans 10-06-2022 07:15

Banka kredilerine şikayet yağıyor! BDDK açıkladı! İşte detaylar…

Ekonomideki kötü gidişle birlikte çıkış yolu arayan halk çareyi kredi başvurularında bulsa da BDDK’nın açıkladığı veriler dikkat çekti. BDDK geçtiğimiz yıl krediler ve kredi kartları ile ilgili gelen şikayetlerin oranını açıkladı. İşte vatandaşın en çok şikayetçi olduğu o konular…

Finans 02-06-2022 07:50

Resmi Gazete'de yayımlandı! Kredilerde donuk alacak eşiğinde değişiklik

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), bankaların "donuk alacak" olarak sınıflandırması için kabul edilen eşik tutar 100 liradan 2 bin 500 liraya yükseltildi.

Finans 24-05-2022 10:17

Kur Korumalı Mevduat arttı! Ticari krediler ise...

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarında biriken tutar 10,3 milyar TL'ye çıktı. Tüketici kredileri 819,8 milyar TL'den 827,3 milyar TL'ye, bireysel kredi kartları 235,2 milyar TL'den 240,7 milyar TL'ye geldi.

Finans 10-05-2022 15:21

BDDK’dan ticari kredilerle ilgili yeni düzenleme! 1 Mayıs'tan itibaren...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bazı ticari kredilerde yüzde 200 risk ağırlığı uygulanacağını bildirdi. Karar öncesinde söz konusu krediler için uygulanmakta olan risk ağırlığı, ilgili kredi müşterisinin derecelendirme notuna göre, yüzde 20 ila yüzde 150 arasında değişiyordu. Karar 1 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Finans 28-04-2022 17:36

BDDK izin verdi: Türkiye'nin ilk dijital katılım bankası kuruluyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Hayat Katılım Bankası AŞ unvanlı bir dijital katılım bankasının kurulmasına izni veren kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans 22-04-2022 14:35

Otomobilde fiyatlar düştü, limit ve vade sayısı arttı! Hareketlilik başladı

Yıla durgun başlayan ikinci el otomobil sektörü, fiyatlardaki belirsizliklerin ortadan kalkması ve taşıt kredilerinde yapılacak düzenleme ile ikinci el ve sıfır araç piyasasında hareketlenme başladı. İkinci el araç fiyatlarında düşüşlerin olduğunu belirten oto galericiler, yaz döneminde hareketliliğin daha da artacağını söyledi.

Finans 02-03-2022 15:00

Faizsiz finans ile binlerce kişi mağdur olmuştu! 'Evim' mağdurları için harekete geçildi: Paraları TMSF ödeyecek

El birliği sistemi ile çalışan ancak getirilen kriterleri yerine getirmediği için tasfiye edilen şirketler nedeniyle mağdur olanlara yönelik yeni bir adım atılacağı öğrenildi. BDDK tarafından tasfiye edilen 21 şirkette parasını yatıran 49 bin 419 evim mağdurunun paralarının bir kısmı, tasfiye edilen şirketlerin araç satışıyla karşılanırken, bir bölümünün de TMSF tarafından karşılanması planlanıyor.

Finans 24-02-2022 08:26

Son dakika: Araç alacak herkesi ilgilendiriyor! Taşıt kredilerinde limitler değişti, 400 bin lira ve altındaki kredilerde...

Araç almak isteyenlerin beklediği taşıt kredisi haberi geldi. Son dakika gelişmesine göre kredilerde limitler artırıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) 120 bin TL olan kredi limitini 400 bin TL’ye çıkardı. Sektördeki fiyat artışlarından sonra satışlar durma noktasına gelmişti. Yeni düzenlemeyle beraber otomotiv sektöründe hareketliliğin artması bekleniyor. Peki kredi almak isteyenler için taksit sayıları kaç oldu? İşte taşıt kredileriyle ilgili son detaylar...

Finans 21-02-2022 20:03

BDDK'dan kur korumalı mevduat kararı! 14 Şubat'tan itibaren...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarına ilişkin büyüklüklerin kurumun periyodik yayınlarında 14 Şubat tarihinden itibaren paylaşılacağını duyurdu.

Finans 10-02-2022 08:54

Son dakika: Otomobil almak isteyenler dikkat! Taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme geliyor

Son dakika haberine göre, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben katıldığı canlı yayında taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme olacağını bildirdi. Yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda artırım olacağını açıklayan Akben, taksit sayısının artırılması ile ilgili de görüşmelerin yapılacağını duyurdu.

Finans 03-02-2022 21:32

Son dakika: Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Temassız ödeme limitleriyle ilgili yeni karar... BDDK açıkladı

Son dakika haberi... Kredi kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir karar alındı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartı ile temassız ödeme limitlerinde değişikliğe gitti. Alınan karara göre 1 Şubat'tan itibaren temassız ödeme limiti, 350 liradan 500 liraya çıkacak. İşte kredi kartı kullananları ilgilendiren haberin detayı...

Finans 22-01-2022 09:50

Resmi Gazete'de yayımlandı! BDDK Deutsche Bank'a danışmanlık izni verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Deutsche Bank’a Türkiye’de danışmanlık hizmeti vermesi için izin verdi.

Finans 14-01-2022 09:32

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 4 trilyon 963 milyar lira oldu

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 63 milyar 224 milyon lira artarak 4 trilyon 962 milyar 803 milyon liraya yükseldi.

Finans 13-01-2022 16:39

BDDK duyurdu! Banka dışı mali kuruluşlara uzaktan müşteri edinme imkanı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), banka dışı mali kuruluşların uzaktan müşteri edinme imkanı tanıdıklarını duyurdu.

Finans 11-01-2022 10:44

BDDK'dan yeni karar! Kredi derecelendirme zorunluluğunda değişiklik

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kullanmak isteyen ve cirosu 500 milyon TL'yi aşan şirketler için getirilen derecelendirme zorunluluğunda değişikliğe gitti. Karar ile döviz kurundaki hızlı artış veya başka nedenlerle kredi derecelendirme zorunluluğu kapsamına giren ancak sözleşme imzalama imkanı bulamayan şirketlere, kredi tahsisinin sekteye uğramaması amacıyla tabi oldukları 2021 sonuna kadar bir derecelendirme şirketiyle sözleşme imzalama zorunluluğu uygulanmayacak.

Finans 07-01-2022 11:41

Bankacılıkta yeni dönem! 1 Ocak 2022'de başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) şubesiz faaliyet gösterecek dijital bankalar için yeni düzenlemesini yürürlüğe koyuyor. 1 Ocak 2022'den itibaren yürürlüğe girecek . Yönetmeliğe göre, dijital bankalar, mevduat ya da katılım bankası olmalarına göre kredi kuruluşlarının gerçekleştirebileceği tüm faaliyetleri yerine getirebilecek.

Finans 29-12-2021 09:36

Son dakika: BDDK'dan manipülatif paylaşım yapanlara suç duyurusu! 26 kişinin ismini yayınladılar

Son dakika haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sosyal medyada kurda yaşanan hareketlilikle ilgili manipülatif paylaşım yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada 26 kişinin kullanıcının isimlerine de yer verildi.

Haber 27-12-2021 19:59

BDDK'dan bankalar için yeşil finans yol haritası

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "Yeşil Mutabakat Eylem Planı" kapsamında bankalar için yeşil finans yol haritasını belirledi.

Finans 27-12-2021 18:07

SON DAKİKA... BDDK'dan Durmuş Yılmaz ve 4 kişi hakkında suç duyurusu

Son dakika haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 27-12-2021 14:43

Son Dakika: BDDK'dan yeni dolar kararı

Son dakika haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son dönemde döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sonrası harekete geçti. Kurlardaki değişimin sermaye yeterliliği oranına olan etkilerini azaltmak üzere bazı esneklikler sağladı.

Finans 21-12-2021 16:04

BDDK, kurdaki olumlu seyri manipüle eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), görsel ve basılı yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Finans 21-12-2021 01:23

Son Dakika| BDDK'dan flaş kredi açıklaması...

Son Dakika Haberi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan kredilere ilişkin bankalara yeni bir uyarı geldi.

Finans 16-12-2021 14:23

BDDK Başkanı Akben'den vatandaşlara sosyal medya uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, sosyal medya hesabından vatandaşlara çağrı yaparak, Kurum logosu ve ismiyle oluşturulan sahte sosyal medya hesaplarına ilişkin uyarıda bulundu.

Finans 16-12-2021 08:51

BDDK'dan vatandaşa sahte hesaplarla ilgili önemli uyarı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan vatandaşlara sosyal medyadaki sahte hesaplara karşı uyarı geldi. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'nin konuyla ilgili açıklamasında ise, "Kurumsal iletişim kanalları üzerinden kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla açılan sosyal medya hesaplarımız dışında kurumumuz logosu ve ismiyle oluşturulan sahte sosyal medya hesaplarına itibar edilmemesi önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Finans 15-12-2021 17:48

Merkez Bankasının toplantısından nasıl sonuç çıkacak? İşte uzman isimlerin beklentileri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün banka Türkiye Bankalar Birliği üyeleriyle bir araya geliyor. Ekonomideki gelişmelerin konuşulacağı toplantıdan nasıl bir sonuç çıkacağı beklenirken, konuya ilişkin İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener ve Ekonomist Levent Yılmaz açıklama yaptı.

Finans 25-11-2021 11:45

Türk Ticaret Bankası (Türkbank) 20 yıl sonra yeniden açılıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Ağustos 2002'de tamamen tasfiye edilen Türk Ticaret Bankası'na (Türkbank) 20 yıl sonra yeniden faaliyet izni verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu.

Finans 22-11-2021 08:17

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketleriyle ilgili karar

Haklarında tasfiye kararı alınan 21 faizsiz konut şirketinden 6’sının Katılım Evim ve İmece Evim’e devrine yönelik talebin kabul edildiği bildirildi. Devir protokollerinin TMSF ve BDDK kurullarında onaylanmasının ardından, detaylar TMSF, BDDK ve şirketlerin internet sitesinden önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Finans 21-11-2021 02:33

Resmî Gazete'de yayımlandı! Dev banka geri dönüyor

1913’te Adapazarı İslam Ticaret Bankası adıyla kurulan ve 1937’de Türk Ticaret Bankası unvanıyla bankacılık faaliyeti gösteren banka 2002’de kapatılmıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararıyla banka tekrardan faaliyete geçecek.

Finans 20-11-2021 11:39

BDDK'den Vodafone'a faaliyet izni

BDDK, Vodafone Finansman AŞ'ye faaliyet izni verdi. Karar 6 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yer aldı.

Finans 08-11-2021 08:16

Bankacılık sektörünün net kârı 56,9 milyar lira oldu

Bankacılık sektörünün net kârı Eylül ayı itibariyle 56 milyar 981 milyon lira oldu.

Finans 01-11-2021 16:08

BDDK onayladı! Tera Yatırım Bankası AŞ kuruluyor

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Bankacılık, Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni bir yatırım bankası kurulmasına izin verdi. Tera Yatırım Bankası AŞ unvanlı bir kalkınma ve yatırım bankasının sermayesi ise 300 milyon lira olacak.

Finans 28-10-2021 16:51

Son Dakika: BDDK Başkanı'ndan kredi açıklaması

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben son dakika açıklaması yaparak, kredi kullanımı ve sermaye yeterliliğine ilişkin bilgi verdi.

Finans 26-10-2021 15:52

BDDK, TOM Finansman'a faaliyet izni verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), TOM Finansman AŞ'ye faaliyet izni verdi.

Finans 12-10-2021 09:51

Aytaç: BDDK’nın açıklamasıyla ikinci faz başlamış oldu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), intibak süreci devam eden tasarruf finansman şirketleri hakkında yeni bir açıklama yayınladı. Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç, BDDK’nın intibak süreci devam açıklamasıyla süreçte ikinci fazın başlamış olduğunu açıkladı.

Finans 08-10-2021 08:21

BDDK, tasarruf finansman şirketlerinin intibak sürelerini uzattı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), halihazırda intibak süreci devam eden 6 tasarruf finansman şirketinin mevzuata intibak sürelerini uzattı.

Finans 07-10-2021 16:12

BDDK'de toplu iş sözleşmesi imzaladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Öz Finans İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Finans 04-10-2021 15:11

BDDK, Inveo Yatırım Bankası AŞ'nin kuruluşuna izin verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Inveo Yatırım Bankası'nın kurulmasına izin verdi.

Finans 27-09-2021 08:11

Ünlü Yatırım Holding banka kurmak için başvuru yaptı

Ünlü Yatırım Holding 300 milyon lira sermayeli yatırım bankası kurmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuruda bulundu.

Finans 21-09-2021 09:37

Son Dakika: BDDK'dan tüketici kredileriyle ilgili vade kararı!

Son dakika haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının, kredi tutarı 50 bin TL'nin üzerinde olan krediler için 36 aydan 24 aya indirilmesine karar verildi.

Finans 17-09-2021 15:30