Bern Haberleri

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı İsviçre'de Türk STK temsilcileriyle buluştu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı İsviçre'de Türk STK temsilcileriyle buluştu

Haber 29-01-2020 21:17

YPG/PKK yandaşları İsviçre'de polisle çatıştı

İsviçre'nin başkenti Bern'de, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nı bahane eden terör örgütü YPG/PKK yandaşları polisle çatıştı.

Haber 12-10-2019 14:29

YPG/PKK yandaşları İsviçre'de polisle çatıştı

Barış Pınarı Harekatı'nı bahane ederek, Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği'ne yürüyen terör örgütü YPG/PKK yandaşları polisle çatıştı - Polis, terör örgütü yandaşlarını dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı - Çevre binalara hasar veren grubu polis güç kullanarak dağıttı

Haber 12-10-2019 13:22

TBMM Başkanı Yıldırım İsviçre'de

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İsviçre'nin başkenti Bern'de Türklerle bir araya geldi - Yıldırım: - "Şartlar ne olursa olsun, ne kadar zorluk ne kadar baskıyla karşı karşıya kalsanız da değerlerimizden, milletimizin onurundan asla taviz vermeyeceğiz" - "Avrupa ile ilişkilerimiz bozulduğunda bile siz Türkiye Cumhuriyetinin en büyük teminatısınız"

Haber 14-10-2018 21:35

Bern

Bern Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bern Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İsviçre'nin başkenti Bern ile Zürih ve Cenevre'de etkinlikler düzenlendi - Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı: - "Bize demokrasi dersi vermek isteyenler öncelikle o gece demokrasi nasıl korunur onu bizden öğrenseler bence çok iyi olur" - Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık: - "15 Temmuz 2016, yalnızca bir darbe girişiminin önlendiği bir tarih olmanın çok ötesinde milletimizin demokrasisine en üst düzeyde sahip çıktığı bir milattır" - Türkiye'nin Zürih Başkonsolosu Asiye Nurcan İpekçi: - "Umarım böyle bir gün bir daha yaşanmayacaktır"

Haber 15-07-2018 19:52

İsviçre'deki Türk misyonları 24 Haziran seçimlerine hazır

Yaklaşık 100 bin Türk seçmenin bulunduğu İsviçre'de oy verme merkezlerinin bulunduğu Bern, Zürih ve Cenevre'de hazırlıklar tamamlandı - Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı: - "Vatandaşlarımızdan olabildiğince çok katılım bekliyoruz. Seçimlere hazırız" - "(Seçim propagandaları) İsviçre'den tarafsızlık politikası çerçevesinde eşit ve adil bir yaklaşım bekliyoruz"

Haber 25-05-2018 11:10

İsviçre polisinden YPG/PKK yandaşlarına plastik mermili müdahale: 239 gözaltı

İsviçre'nin başkenti Bern'de izinsiz gösteri düzenleyen terör örgütü YPG/PKK yandaşlarına, polis plastik mermilerle müdahale etti. Polis, 63'ü kadın 239 kişiyi gözaltına aldı.

Haber 09-04-2018 01:13

Bern'de eylem yapan PKK'lıları İsviçre polisi plastik mermilerle vurdu

İsviçre'nin başkenti Bern'de izinsiz gösteri düzenleyen terör örgütü YPG/PKK yandaşlarına, polis plastik mermilerle müdahale etti. 239 PKK'lı gözaltına alındı.

Haber 08-04-2018 20:24

YPG/PKK yandaşlarına İsviçre polisinden plastik mermili müdahale

Bern sokaklarını birbirine katan YPG/PKK yandaşlarına polis plastik mermilerle müdahale etti - Polis tarafından 239 terör yandaşının gözaltına alındığı şiddet olaylarında, şehirde yüzbinlerce İsviçre frangı zararın oluştu

Haber 08-04-2018 18:40

Dışişleri’nden İsviçre'deki 'Erdoğan'ı öldür' pankartına yönelik kararına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin başkenti Bern'de bir gösteri sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına kastetme çağrısında bulunan bir pankartın asılması olayına ilişkin idari soruşturma sonucunda gösteriyi düzenleyenlerin yükümlülüklerini yerine getirdiği görüşüne varılmasını "hayret ve esefle" karşıladıklarını bildirdi.

Haber 09-05-2017 16:00

İsviçre'de teröristlerin açtığı 'Erdoğan'ı öldür' afişi tişörtlere basıldı

İsviçre'deki pankart olayını ardından Avrupa'da bir daha skandal yaşanıyor. Bern'de, bu kez de teröristlerin açtığı "Erdoğan'ı öldür" afişindeki resim ve tehdit ifadelerinin basıldığı tişörtler satışa sunuldu. Bern savcısı Christoph Scheurer, şimdilik dava açmayacaklarını, ancak birisinin bu tişört ile kamuoyuna çıkarsa durumun değişebileceğini söyledi.

Haber 31-03-2017 19:54