Beyin Egzersizi Haberleri

Üniversitede geliştirilen cihazlarla egzersiz yapan çocukların dikkat süresi uzadı

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Bulut: - "Cihazları 3 yıl boyunca 300 farklı çocuğun gelişiminde kullandık. Çocuklardan 80'ini düzenli takip ettik. Çocukların konsantrasyon süresinin arttığını, dikkatlerini daha fazla verebildiklerini, karar verme ile reaksiyon hızlarının daha da iyileştiğini gördük"

Yurthaber 20-10-2022 13:35

Beni ilgilendirmez demeyin! Başkasının dertlerini dinlemek beyni güçlendiriyor

Pandemiyle birlikte bireysel aktiviteler artarken, bireyselliğin beyne etkisi ise uzun vaade de iyi sonuçlar getirmiyor. Uzmanlar, rutinlerin beynin bir tür düşmanı olarak tarif ederken, sorunlar karşısında kolay yolu seçmek de beyindeki sınırlı sayıda bulunan sinir hücrelerini daha az işe yarar hale gelmesine neden olduğunu belirtiyor.

Haber 21-01-2022 14:31

Uyuşukluk hissine dikkat! Beyin tümörünüz olabilir

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, vücudun temel organı beynimize dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Uyuşukluk, güçsüzlük, görme bozuklukları gibi pek çok belirtinin dikkate alınması gerektiğini belirten Bıkmaz, beyin tümöründe erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Trend 23-09-2021 13:40

Beyninizi geliştirmenin yolları

Zekayı daha iyi ve pratik kullanmak için hayal gücünün kullanılması öneriliyor. İnternetten derlenen bilgilere göre, insan beyninin hayal ederken daha aktif çalıştığı bildirildi. Uzmanlar, amaca yönelik bir düşüncenin ilk önce beyinde tasarlanması gerektiğini tavsiye ederken, insan beyni üzerinde yapılan çalışmalarda beynin daha iyi kullanılması için pratik yöntemlerin uygulanması ve hayal gücünün beynin daha aktif çalışmasını sağlayacağı kaydedildi.

Haber 27-12-2004 17:36

Çektiğiniz acı genlerinize bağlı

Bazı kişilerin diğerlerine göre acıya ya da fiziksel ve duygusal streslere daha dayanıklı olmasının nedeninin, tek bir gendeki küçük bir farklılık olduğu ortaya çıktı.

Haber 25-12-2004 12:27

7 günde Einstein gibi olmanın yolları

Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülse de bir bilim adamının yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede, zekayı yüzde 40 oranında artırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu.

Haber 30-11-1999 00:00