Böbrek Hastalıkları Haberleri

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu uyardı! O 5 alışkanlık böbrekleri bitiriyor

Böbrekler, omurgalılarda bulunur. Fasulye biçimindeki bu boşaltım organları hormon ve idrar üretir, bedende sağlıklı bir asit-alkali dengesi oluşturur, kanı süzer, mineralleri emer. Bu nedenle böbrek sağlığını korumak önemlidir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu böbrek yetmezliği için bitkisel kür paylaştı.

Haber 12-12-2023 13:23

Bu belirtiler varsa dikkat! Böbreklerinizde sorun olabilir, sakın vakit kaybetmeyin

Böbrekler kandaki atık ürünlerin temizlenmesini sağlar. Kronik böbrek hastalığı belirtileri denildiğinde akla gelen ilk şey sıklıkla idrara çıkmak ve susuzluk oluyor. Hastaların birçoğu kronik böbrek hastalığının diğer belirtilerini ya bilmiyor ya da göz ardı ediyor. Bu belirtiler varsa doktora görünün böbreklerinizde sorun olabilir.

Haber 30-10-2023 11:48

Bu belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden doktora gidin! Böbreklerinizde sorun olabilir

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan böbrekler hayati önem taşıyor. Kronik böbrek hastalığı belirtileri denildiğinde ilk akla sık idrara çıkmak ve çok susamak gelse de bilinmeyen birçok belirti bulunur. Hastaların birçoğu bu belirtilere neden olan kronik böbrek hastalığını son evrede fark etmektedir. İşte herkesin bilmesi gereken böbrek hastalığı belirtileri...

Haber 07-09-2023 12:53

Böbreklerinizde sorun olduğunu gösteren 5 belirti! Sakın vakit kaybetmeyin

Böbrekler kandaki atık ürünlerin temizlenmesini sağlayarak sağlığımız için hayati önem taşırlar. Toplumda sıklıkla görülen böbrek hastalıklarının belirti erken aşamalarda önemsiz sanılarak göz ardı edilebiliyor. Ancak böbrek hastalıklarını ilerlemeden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak bu hastalığı kontrol altına almanızı sağlayabiliyor.

Haber 12-06-2023 09:08

Böbrek Hastalıkları

Böbrek Hastalıkları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Böbrek Hastalıkları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hayatı tehdit eden hastalık! Dikkat Türkiye'de her 20 kişide bir görülüyor

Türkiye'de her 20 kişiden birinde görülen ileri evre böbrek hastalığına dikkat çeken uzmanlar, semptomları tek tek sayıp uyarıda bulundu. Oranın büyüklüğüne dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge; bu bulguların olması halinde acilen doktora gidilmesini tavsiye etti. İşte hayati önemi olan o 9 kritik belirti...

Haber 13-03-2023 14:03

Tedavi edilmezse çok ciddi sorunlara neden olabilir! Hastaların yüzde 96'sı hasta olduğunun farkında değil

Böbreklerimiz vücudumuz için hayati önem taşıyan organlarımız arasında bulunuyor. Böbreklerde yaşanan hastalıklar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Uzmanlar böbrek hastalığına sahip olan kişilerin yüzde 96'sının hasta olduğunu bilmediğini açıkladı. Böbrek hastalığında erken evrelerde görülen belirtiler hakkında bilinçli olmak hastalığın tedavisi için büyük önem taşıyor.

Haber 15-12-2022 16:49

Vücut kokunuz sağlığınız hakkında uyarıyor! Dört ölümcül hastalığın belirtisi

Vücut kokuları kişiden kişiye göre değişiyor. Herkes terliyor ancak bazı kişiler çok daha uzun süre kokmazken bazıları duştan çıktığı an kokmaya başlıyor. Genellikle önemsiz görülen vücut kokuları hem kişinin sağlığını hem de çevresini etkiliyor. Araştırmalar vücut kokularının ölümcül hastalıklar hakkında uyardığı belirtiyor.

Haber 10-10-2022 14:52

Ağızda metalik tat ve koku varsa dikkat! Böbrek hastalıklarının habercisi olabilir

Günlük yaşantımızda sıklıkla yaşadığımız durumları göz ardı ederek geçiştirebiliyor. Ağız kokusu da rahatsız edici olan ama önemsiz görülen rahatsızlıklar arasında bulunuyor. Ancak ağızda metalik tat oluşması ve ağız kokusu sadece bu durumu yaşayan kişinin çevresini değil kişinin sağlığını da etkiliyor. Ağız kokusu neden olur? merak ediyorsanız altında yatan neden böbrek hastalıkları olabilir.

Haber 10-10-2022 07:49

Vücut kokusu sadece çevrenizi değil sağlığınızı da etkiliyor! Diyabet ve böbrek hastalığı hakkında uyarı veriyor

İnsanların vücut kokuları yediklerine ve giydikleri kıyafetlere göre değişim gösteriyor. Bazı kişiler oldukça fazla terlediği için ağır kokabiliyor. Ter kokusu hem kişiyi hem de çevresini etkisi altına alıyor. Ancak yarattığı problemler bununla bitmiyor. Vücut kokusu çeşitli hastalıklardan kaynaklanıyor olabiliyor.

Haber 30-09-2022 12:21

Böbrekleri tertemiz yapıyor! Mucizevi etkileri var

Böbrekler sağlığımız için oldukça önem taşıyan organlardan. Böbreklerde zamanla çeşitli hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Böbrek hastalıklarından korunmak için böbreklerin temizliğini sağlamak gerekiyor. Bu nedenle bol su içmeye önem vermek böbreklerin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Soğan suyu kürü böbreklerin temizlenmesinde yardımcı oluyor.

Haber 21-08-2022 10:38

Böbrekleri bitiriyor! Ölümcül 10 hata

Reçetesiz satılan ağrı kesiciler, sigara, içki veya abur cubur yiyerek böbreklerinize zarar verme riskini göze almayın. Böbrekler, metabolik atıkları, asitleri ve ekstra sıvıları vücuttan atmak gibi önemli işlevleri yerine getirir. Hiç durmadan çalışan böbrekler kandaki sağlıklı su, tuz ve mineral dengesini korur. Böbrek sağlığınıza odaklanmanız önemlidir, çünkü hayati organ başarısız olursa, toksinler ve atıklar vücuttan atılamaz hale gelir. Böbrek sağlığı için dikkat etmeniz gerekenler...

Haber 13-08-2022 14:26